RTX 3070 İçin İşlemci Önerisi

Akitsaah

80+
Reaksiyon skoru
1
2 yıl önce almıştım sistemi işlemci olarak ryzen 5 5600x kullanıyorum. çogunlukla rekabetçi oyunlar oynuyorum ama işlemcimin artık yetmediğini düşünüyorum yeni bir sistem mi toplamayım yoksa sadece işlemci değiştirmem yeterli olur mu bütçe de sıkıntım yok.

Yeni sistem toplamalısın. Elindeki sistemi de satarsan iyi olur.

2 yıl önce almıştım sistemi işlemci olarak ryzen 5 5600x kullanıyorum. çogunlukla rekabetçi oyunlar oynuyorum ama işlemcimin artık yetmediğini düşünüyorum yeni bir sistem mi toplamayım yoksa sadece işlemci değiştirmem yeterli olur mu bütçe de sıkıntım yok.
AM5 geçebilirsin elindeki anakartı, işlemciyi ve RAM'i satıp.

yeni bir sistem mi toplamayım yoksa sadece işlemci değiştirmem yeterli olur mu bütçe de sıkıntım yok.
5600X satıp 5800X3D alın daha uyguna gelir AM5'e bütçe ayırmaktan.
AM5'te geçeceğiniz en F/P işlemci 7500F olur, o da 5800X3D'e eşit yada çok az farkla öne geçer.
Onun içinde yapacağınız RAM+Anakart+İşlemci masrafına değmez.
7800X3D alacağım diyorsanız o başka.

5600X çok bile o karta. Yetmiyor diyorsan sistemi komple değiştir ama yetmesi lazım kötü sistem değil.

Geri