Çözüldü✓ Rtx 3080'li sistem toplanır mı? İşlemci ne olmalı?

Birde tüm sistem özellikleri neydi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

kasa olarak bunu

https://www.si nerji.gen.tr/patriot-32gb-2x16-viper-venom-expo-6000mhz-cl30-ddr5-ram-pvv516g60c30x2-p-54200?utm_campaign=akakce&v=1.1.3 (linkteki boşluğu silin).
ram olarak bunu öneririm.
Kasa bu psu da

Bu olabilir

@hassector @quartle @EmreE38 önerdiğiniz üzere 7500f aldım yanında anakart olarak Asus TUF Gaming B650M-E WIFI, ssd olarak Patriot Viper VP4300 Lite tercih ettim. Geriye ram ve kasa kaldı. Kasa konusunda f/p ucuz bir öneriniz varsa hayır demem. PcPartPickerda hesaplanan sistem için gerekli gücü 517W gösteriyor ama bana az gibi geldi. Geleceğe yönelik olsun diye 650-750w güç kaynaklı kasa alsam daha iyi olur diye düşündüm doğru mudur?
Hocalarım paylaşmış ama seçenek olarak bırakayım kenara

Birde tüm sistem özellikleri neydi

Kasa bu psu da

Bu olabilir
CPU: AMD Ryzen 5 7500F
Anakart: Asus TUF GAMING B650M-E WIFI Micro ATX AM5
Depolama: 1x Patriot Viper VP4300 Lite SSD +2x 3.5’ HDD
GPU: GeForce RTX 3080 (henüz almadım dolayısıyla markası belli değil sahibinden uyguna arıyorum, boyutu genelde 300mm-328mm arasında değişiyormuş markalara göre anladığım kadarıyla )
Kasa ve Psu: ???
Ram: ??? (16x2 düşünüyorum)
CPU soğutucu: kasaya göre bakarım diye henüz belirlemedim ama Thermalright’ın soğutucuları iyyimiş diye duydum forumdan

Bütçe olabildiğince f/p belirli bir miktar yok ama kasa ve psu'ya çok para harcamak istemiyorum

@jombo @hassector çok teşşekür ederim hemen inceleyeyim

Hocalarım paylaşmış ama seçenek olarak bırakayım kenara
Bu arkadaşın paylaştığıda olabilir bizim paylaştıklarımızda hangisi işine gelirse

CPU: AMD Ryzen 5 7500F
Anakart: Asus TUF GAMING B650M-E WIFI Micro ATX AM5
Depolama: 1x Patriot Viper VP4300 Lite SSD +2x 3.5’ HDD
GPU: GeForce RTX 3080 (henüz almadım dolayısıyla markası belli değil sahibinden uyguna arıyorum, boyutu genelde 300mm-328mm arasında değişiyormuş markalara göre anladığım kadarıyla )
Kasa ve Psu: ???
Ram: ??? (16x2 düşünüyorum)
CPU soğutucu: kasaya göre bakarım diye henüz belirlemedim ama Thermalright’ın soğutucuları iyyimiş diye duydum forumdan

Bütçe olabildiğince f/p belirli bir miktar yok ama kasa ve psu'ya çok para harcamak istemiyorum

@jombo @hassector çok teşşekür ederim hemen inceleyeyim
rica ederiz :D zoko ile aralarında çok fark yok fiyat olarak dark maxima'nın fanları daha iyiydi diye biliyorum eğer psu alacaksanız
arkadaşın attığı CX750 iyidir
bende bunu öneriyorum.

Fiyat olarak pek fark yok rgbli size kalmış tercih
rica ederiz :D zoko ile aralarında çok fark yok fiyat olarak dark maxima'nın fanları daha iyiydi diye biliyorum eğer psu alacaksanız
arkadaşın attığı CX750 iyidir
bende bunu öneriyorum.
Evet fiyat farkı yoksa hocamın attığı daha mantıklı olabilir zokoda kontrolcü çıkmıyormuş bir de fan hızı ayarlanmıyormuş

ve evet dediğiniz gibi https://www.akakce.com/islemci-sogu...t-phantom-spirit-120-se-fiyati,634899527.html thermalrightin soğutucları iyidir bunu öneririm.
İşlemci soğutucuyu da gaminggenden iyzico ile ödeyerek 1k civarına halledersiniz ama kampanyaya katılmayı unutmayın

@hassector @jombo sağolun inceliyorum şimdi hepsini, bu arada ram'i hemen sipariş verdim dün fiyatı 4200'e RGB'li olanından bulmuştum ama bu gözümden kaçmış. RGB benim için hiç gerekli değil PC görmediğim bir yerde duracak daha iyi oldu bu fiyata

Sonradan okuyanlar için güncelleme yapmak istedim sistemi topladım 1 aydır kullanıyorum.

ALINANLAR (1 ay önceki fiyatlar)
Asus TUF Gaming B650M-E WIFI 8200 TL
Ryzen 5 7500f 6449TL
Patriot Viper VP4300 Lite 1TB 7400/6400MB/s NVMe M.2 SSD 2400TL
Patriot 32GB(2x16) Viper Venom EXPO 6000mhz CL30 DDR5 Ram (PVV516G60C30X2) 3699TL
Dark Maxima V20 Kasa 1720TL
Corsair CX750 750W 80+Bronze 2992TL
Thermalright Peerless Assassin 120 SE TL-C12C 6 x 6mm 1399TL
Ekran kartı (ikinci el) Palit GeForce RTX™ 3080 GamingPro OC 13.000TL

Toplam : 39859TL

İleride değiştireceğim tek şey ekran kartı, bir daha uzun yıllar masraf yapmayı düşünmüyorum kısmetse. Tek ufak pişmanlığım şu nvidia broadcast için nvidia ekran kartı almak istedim. Bunun yerine 7700xt veya 7800xt alsam hem daha f/p olurdu hemde vram daha yüksek olduğu için geleceğe daha dönük olurdu daha uzun giderdi ama olsun böyle de çok iyi, ddr3’lü sistem 1070ti’dan gelen bir kullanıcı olarak çok memnunum hiçbir sorun yaşamadım 1 aydır. Sizin nvidia broadcast gibi bir takıntınız yoksa amd alın bence. Hazır sistem almadığım için de iyi yaptığımı düşünüyorum çünkü hazır sistemlerde özellikle anakart ve psu çok kötü gördüğüm kadarıyla zaten o yüzden kendim toplamaya karar vermiştim.

Merhabalar arkadaşlar,

Yaklaşık 25-30binTL bütçem var, diğer parçaları sıfır alıp ekran kartını ikinci el alarak sistem toplamayı düşünüyorum. Performans karşılaştırmalarına baktığımda f/p olarak geforce rtx3080'i gördüm, ikinci eli 12bin-13bin TL civarında, 2025'te alınır mı? Nvdia broadcast kullanmak istediğimden amd ekran kartı almak istemiyorum; 3080'in bir sakıncası var mı alma der misiniz? 650w güç kaynaklı kasam var bütçemin içinde kalmak için ekran kartı için de gücü yeterliyse kullanmaya devam edebilirim, diğer parçaları ise sıfır almak istiyorum. Assassins creed ve warzone gibi oyunları 1080p'de oynuyorum, ara sıra da video editliyorum. İşlemciler konusunda ise güncel bir bilgim yok, tek bildiğim şu bir arkadaşım am5 soketli almaya dikkat et dedi...

Şöyle düşündüm, işlemciyi ve anakartı geleceğe dönük ve bütçemin yettiği kadar en iyi şekilde alayım istiyorum çünkü sonradan format vs gibi durumlarda sıkıntı çekiyorum, ekran kartını ise ikinci plana attım yinede beni 3-4 yıl götürsün istiyorum ama sonradan değiştiririm, değiştireceğim zaman da diğer parçaları kullanmaya devam edeceğimden sıkıntı yaşamam başım ağrımaz. O yüzden gidipte pahalıya 4000 serisinin giriş seviyesinde bir kart almak istemiyorum, onun yerine hem daha performanslı 3080 olsun hem de bütçeyi işlemciye aktararak daha iyi bir işlemci edineyim, ileride biriktirip daha güncel bir ekran kartı alırım diye düşünüyorum, sizce mantıklı mı? İşlemci ve anakart ne önerirsiniz? 3080 alma derseniz onun yerine ne önerirsiniz?
3080 2k da oynicaksanız r5 5600 bile alabilirisniz fark etmez çok az fark edilimicek darbogas olur ama 1080pde /15 20 filan olur

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,196
Üyeler
183,396
Son üye
Fevzi_
Geri