Neler Yeni

Yardım Rtx 4070 ekran kartından tam performans alamıyorum

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,534
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Ben sevmedim arayüz falan leş bence
Arayüzü halledilir kanka ben Windows 7 gibi yapmıştım bi ara. (Alttakide windows 11 hali
1720213887657.png

1720213997038.png

Mesaj otomatik birleştirildi:

Arayüzü halledilir kanka ben Windows 7 gibi yapmıştım bi ara. (Alttakide windows 11 hali
Hatta yaptığım uygulamayı kaldırmadım diye windows başlangıç çubuğu şuanda böyle açılıyor hala :D
1720214068901.png

Ekler

• 1720214063761.png
    1720214063761.png
    83.8 KB · Hit: 17

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,254
İsim
Arda doğan

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,534
İsim
Emre
Discord
necromancerr
ahahahha sen bilirsin knk dediğim gibi ben 11'i pek sevmedim
Arayüze çok takılmasın o konuda evet stok arayüzü win10'un bende daha çok seviyorum ancak maksimum performans içinde win11 daha iyi hele ki 4070 bir sistem varsa

Ceasar123

80+ Silver
Windows 11 ilk çıktığı zaman gerçekten kötüydü ancak şuanda yeni sistemler için en iyi windows
Windows 10 desteğinin kesilmesine 1 yıl 3 ay kaldı :)
Şuan yavaştan Windows 11 geçilmeli.
Bundan sonra çıkacak oyunlarda sadece Windows 11 özelinde çıkacak zaten.
Mesela GTA 6 sadece Windows 11'de çalışcak.
Aynı zamanda donanım üreticileride sadece Windows 11 özelinde de güncelleme vermeye başlayacak.
Artık Windows 10 devri kapanıyor.
Ben Custom Windows yapma işleri ile uğraşıyorum. Şuan kendi özelleştirdiğim Windows 10'u kullanıyorum.
Düz orijinal Windows 11'e geçicem şimdiden, bu Windows 11'ide öğenip o zaman yine Custom Windows işlerine başlıcam.

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,254
İsim
Arda doğan
Arayüze çok takılmasın o konuda evet stok arayüzü win10'un bende daha çok seviyorum ancak maksimum performans içinde win11 daha iyi hele ki 4070 bir sistem varsa
Evet performans olarak iyi diyorlar stabilizasyonu falanda iyiymiş

Ceasar123

80+ Silver
hele ki 4070 bir sistem varsa
Dediğim gibi artık donanım üreticilerinin sadece Windows 11'e destek vermesi var bide.
Şuan intel işlemcisi olan biri Windows 11 kullanırsa eğer İntel APO kullanabilir.
Ama Windows 10'a direkt getirmediler mesela uygulamayı.

İntel APO'yu da biliyorsunuzdur. Eğer intel işlemcinizde 6 tane performans çekirdeği veya daha fazla çekirdeği var ise bu uygulama sayesinde desteklenen oyunlar çerçevesinde işlemci tarafında performans arttırıyor.

Arayüze çok takılmasın o konuda evet stok arayüzü win10'un bende daha çok seviyorum
Windows 11'de çoklu explorer kullanımı, çoklu komut dosya kullanım sistemi çok güzel ama.
Mesela Windows 10 daşuan iki tane explorer kullanırsan iki ayrı pencre oluyor.
Ama Windows 11'de chrome pencreleri gibi tek menüde iki tane açılıyor. Aynısı sanırım CMD'de de vardı.

Shyankh

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
686
İsim
Anonim Ankh
Neyden kaynaklı bilmiyorum ama sende bir sorun var, ben i5 12400F ve 4070 ile 3440x1440p'de (Windows 11 Home) senden daha iyi değerler alıyorum. Oyun içi sıcaklık değerleri nasıl? Oyun içi işlemci ve ekran kartı kullanımları nasıl? PSU'n kaç watt?

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,534
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Neyden kaynaklı bilmiyorum ama sende bir sorun var, ben i5 12400F ve 4070 ile 3440x1440p'de (Windows 11 Home) senden daha iyi değerler alıyorum. Oyun içi sıcaklık değerleri nasıl? Oyun içi işlemci ve ekran kartı kullanımları nasıl? PSU'n kaç watt?
W10 artık bazı desteklere sahip değil 2025 te zaten direk windows tarafındada desteği kesilicek

Dediğim gibi artık donanım üreticilerinin sadece Windows 11'e destek vermesi var bide.
Şuan intel işlemcisi olan biri Windows 11 kullanırsa eğer İntel APO kullanabilir.
Ama Windows 10'a direkt getirmediler mesela uygulamayı.

İntel APO'yu da biliyorsunuzdur. Eğer intel işlemcinizde 6 tane performans çekirdeği veya daha fazla çekirdeği var ise bu uygulama sayesinde desteklenen oyunlar çerçevesinde işlemci tarafında performans arttırıyor.

Windows 11'de çoklu explorer kullanımı, çoklu komut dosya kullanım sistemi çok güzel ama.
Mesela Windows 10 daşuan iki tane explorer kullanırsan iki ayrı pencre oluyor.
Ama Windows 11'de chrome pencreleri gibi tek menüde iki tane açılıyor. Aynısı sanırım CMD'de de vardı.
Aynen ben mesela oyunlara mod kuracağım zaman gidip 10-15 sayfayı tek yerde açıyorum mis gibi oluyor kafam rahat

Ceasar123

80+ Silver
Aynen ben mesela oyunlara mod kuracağım zaman gidip 10-15 sayfayı tek yerde açıyorum mis gibi oluyor kafam rahat
Ayrıca Windows 11 de şifreli dns de ayarlayabiliyosun direkt ayarlardan.
Onun dışında çokta farklı bişey görememiştim. Ben sanal makinada 23h2 yi inceledim.
Kendim windows 10 22h2 kullandım sadece 3-4 ay.
Genel olarak baktığımda Windows 11 daha profesyonel, daha güzel gözüktü.
Windows 11'i kurup, tamamen öğrenmeye çalışıcam.
Ondan sonra yine custom Windowsu yapıcam.
Ama incelediğimde çok bozasım gelmemişti Windows 11.
Şuan 24h2 insider çıktı sanırım.

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,534
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Ayrıca Windows 11 de şifreli dns de ayarlayabiliyosun direkt ayarlardan.
Onun dışında çokta farklı bişey görememiştim. Ben sanal makinada 23h2 yi inceledim.
Kendim windows 10 22h2 kullandım sadece 3-4 ay.
Genel olarak baktığımda Windows 11 daha profesyonel, daha güzel gözüktü.
Windows 11'i kurup, tamamen öğrenmeye çalışıcam.
Ondan sonra yine custom Windowsu yapıcam.
Ama incelediğimde çok bozasım gelmemişti Windows 11.
Şuan 24h2 insider çıktı sanırım.
Aynen şuanda 24h2 insider sürümü var 23h2 düz sürüm. Ben insiderdan sonra çıkan ilk nihai sürümden beri w11 kullanıyorum ufak tefek güncellemeler geliyor basic kullanıcı için. Artık basic kullanıcının ötesine pek geçmiyorum ondan insider beni enterese etmiyor en son insider sürüm kullandığımda 23h2 betadaydı ondada ses karıştırıcı için geçmiştimde o eski w7-w10 ses karıştırıcısı gibi değil gene o süperdi.

Ceasar123

80+ Silver
Artık basic kullanıcının ötesine pek geçmiyorum
Eskiden 2021 de NVİDİA sürücüleri Standarttı, Şuan DCH driverlar sunuyorlar.
Eskiden ben sistem özelleştirirken tak diye tüm UWP uygulamaları kaldırıp geçiyodum. Başlangıç menüsünede OpenShell atayıp geçiyodum.
Şuan NVİDİA Denetim Masası çalışmıyor diye, UWP uygulamaları ayıklaya ayıklaya sürekli başka bir şey ile uğraşıyorum.
Şuan mesela yaptığım sistemde Nvidia Denetim Masası yükleniyor ama microsoft storedan açılmıyor. Gidip manuel el ile dosya konumundan kısayol atadım, öyle çalıştırıyorum masaüstünden :)
Yada bazı uygulamalar yükleniyor, bazıları yüklenmiyor falan.
Artık bende daha basit sistem yapıp, daha basit takılmaya başladım.

ses karıştırıcı için geçmiştimde o eski w7-w10 ses karıştırıcısı gibi değil gene o süperdi.
Ben onun için microsoft storedan "EarTrumpet" indirip kullanıyorum.
Ses karıştırıcısı gayet güzel, modern windows yapıyor.
Şuan öylemi bilmiyorum ama eğer hala eski şekilde ise böyle yapabilirsin.

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,534
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Eskiden 2021 de NVİDİA sürücüleri Standarttı, Şuan DCH driverlar sunuyorlar.
Eskiden ben sistem özelleştirirken tak diye tüm UWP uygulamaları kaldırıp geçiyodum. Başlangıç menüsünede OpenShell atayıp geçiyodum.
Şuan NVİDİA Denetim Masası çalışmıyor diye, UWP uygulamaları ayıklaya ayıklaya sürekli başka bir şey ile uğraşıyorum.
Şuan mesela yaptığım sistemde Nvidia Denetim Masası yükleniyor ama microsoft storedan açılmıyor. Gidip manuel el ile dosya konumundan kısayol atadım, öyle çalıştırıyorum masaüstünden :)
Yada bazı uygulamalar yükleniyor, bazıları yüklenmiyor falan.
Artık bende daha basit sistem yapıp, daha basit takılmaya başladım.

Ben onun için microsoft storedan "EarTrumpet" indirip kullanıyorum.
Ses karıştırıcısı gayet güzel, modern windows yapıyor.
Şuan öylemi bilmiyorum ama eğer hala eski şekilde ise böyle yapabilirsin.
Windows 11 ilk geldiği zamana göre tabii ki çok daha iyi ama gene o windows 7-10 hissiyatını vermiyor

Ceasar123

80+ Silver
Windows 11 ilk geldiği zamana göre tabii ki çok daha iyi ama gene o windows 7-10 hissiyatını vermiyor
Windows 7'den 10'a geçiş güzeldi.
Artık işletim sistemine özel bir Store, daha güzel ve yeni bir arayüz, ayarlama, destek vs.
Ancak 10'dan, 11'e geçiş boştu ya. Gerçekten 11'de olan her şey 10'da da olurdu.
Tek fark görünüm işte menüler, pencere köşeleri vs.
Bana kalırsa Windows 11 sadece bir görünüm, skin paketi gibi bir şey olarakta çıkabilirdi.
Şöyle bir şey var bide.
Nvidia driver yazarken Windows 10 ile 11'e aynı altyapıda sunuyor. Hani altyapıda da bir değişiklik yok.
Cidden Windows 11 ne gereği vardı yani.
Windows 10 yaptıklarında bu artık son, daha yapmıcaz, bu son seviye dediler. Bencede öyle ama görünüm paketi, skin paketi gibi ayrı opsiyon sunmak yerine direkt ayrı işletim sistemi(sözde) saçma oldu. Birde ayrı işletim sistemide değil, altyapı aynı.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,036,582
Üyeler
164,337
Son üye
ritexyxd
Top Bottom