Neler Yeni

Rtx 5000 ve anlamsızlık

FR13NDSLX

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,367
İsim
Diyarhan
Bu serinin olayı veri bant genişliği ve güncelliği oldu. Vram den biraz AI dan biraz birkaç ufak dokunuşlar %25-30 farkı aşkın güç katıyorlar. Bu seriden sonra ne olucak orası meçhul 6000 serisine ne yapabilirler gddr7x koysalar dlss5 çıkarsalar yine satarlar. Bu gidişle sadece böyle gidicek. Biraz kas gücü biraz yazılım biraz bellek bitti gitti.

quistin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
713
İsim
Fırat divitci
Sunumlarda verilen rakamlar hemen hemen tam tutmaz hiçbir oyunda kullanılan sistem farklı işlemci farklı yazılımcı adam arkaplanda çalışan herşeye karışmıştır mfg hariç diğer özellikler eski kartlarada gelecek zaten biz bunu alkışladık eyw dedik ama kas gücünde artım yok hala bundan şikayetçiyiz zaten bşr nesil yazılıma abanmışsın ne diye bir nesil daha kas gücünü es geçip optimizasyon ve yazılıma yöneliyorsun 6000 neslinde ne olacak bunlar gereksiz işler değil ancak anlamsız işler yazılımla artırılmış fake fps bunlar dlss fg nin verdiği 3 fps 1 gerçek fps e bedeldir ancak bu yazılımsal gelişmeler oyunların daha kötü optimize edilmesiyle sonuçlanıyor
Yok ben bu duruma %100 katılıyorum yeni kartlar hayal kırıklığı, 3 ve 4gb vram modülleri varken kartları 16gb vram çıkarıp performansı da %20 artırırsam ben almam ben senin sadece eski kartları bırakmışlar demene katılmadım. Seri kesinlikle hayal kırıklığı önceki serilerdeki farkı görmememiz TSMC nm konusunda bir atılım olmaması . 3000 serisi 8nm samsung kullanırken 4000 serisinde hem daha verimli olan TSMC'ye geçildi hem de 5nm'ye düşürüldü bu da muazzam bir verimlilik ve performans farkı getirdi ama 5000 serisinde ise 4nm TSMC

ama ben eski kartların dlss'lerinin güncellemesine çok sevindim hem performansımız arttı hem de dlss görüntü kalitesi baya gelişmiş duruyor sanırım satamayacaklarıni bildiklerinden de fiyatta coşmamış normal tutmuşlar. 2022'de 4080'i 1200 dolardan çıkardılar günümüz larasıyla 1.321 dolar ancak 5080 1.000 dolar 321 dolar bir kayıp var çünkü kart 4080'in üstüne gözle görülür bir şey koymuyor. 4080 ise 3080'i darmaduman etmişti hem vram artmıştı hem performans uçmuştu hem oyunlarda daha az eatt tüketiyordu hem soğutma blokları büyümüştü hem de frame gen aşırı faydalı bir teknolojiydi çünkü sen 60-70fps alırken 100-110 yapıyordu. Şimdikinde ben zaten 4k'da 110fps alıyorum benim ekranım 4k 120hz sen 100 tane daha yapay kare ekleyip 210fps yapsan bana ne faydası olacakki.

Ekler

• Screenshot_20250108_011327_Chrome.jpg
    Screenshot_20250108_011327_Chrome.jpg
    442.8 KB · Hit: 11
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Soner Külcü
Bu serinin olayı veri bant genişliği ve güncelliği oldu. Vram den biraz AI dan biraz birkaç ufak dokunuşlar %25-30 farkı aşkın güç katıyorlar. Bu seriden sonra ne olucak orası meçhul 6000 serisine ne yapabilirler gddr7x koysalar dlss5 çıkarsalar yine satarlar. Bu gidişle sadece böyle gidicek. Biraz kas gücü biraz yazılım biraz bellek bitti gitti.
İntel ile amd nin toparlanışını bekleyeceğiz artık laxım olursa beğenirsek 6090 alırız artık o zamana yurtdışı giderim zaten benim açımdan bunlaın problemi yok ancak ham kas gücü eldesi istiyor insan ben bu kartı alıyorsam oyunuda oynatsın renderıda yapsın arkadaş ne diye illa oyun için yazılım render için ayrı kart peşinde koşayım illa 2k folar harcayayım 1k ya ikisinide yapabilmeli normalde 1080 ti da yapıyorlardı tekel olunca işler değişti tabi

• Beğen
Reaksiyonlar: Vaga

Batur882

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Batur
katılıyorum amd umarım toparlar intelde ilerler. her şey teknolojiye göre dizayn ediyorlar ama anlamadığım fps oyunları ve eski oyunları oynayan kişiler çok daha fazlayken genel aaa oyunlara bakıyorlar anlamıyorum ayrıca oyun fiyatları da malum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Soner Külcü
Yok ben bu duruma %100 katılıyorum yeni kartlar hayal kırıklığı, 3 ve 4gb vram modülleri varken kartları 16gb vram çıkarıp performansı da %20 artırırsam ben almam ben senin sadece eski kartları bırakmışlar demene katılmadım. Seri kesinlikle hayal kırıklığı önceki serilerdeki farkı görmememiz TSMC nm konusunda bir atılım olmaması . 3000 serisi 8nm samsung kullanırken 4000 serisinde hem daha verimli olan TSMC'ye geçildi hem de 5nm'ye düşürüldü bu da muazzam bir verimlilik ve performans farkı getirdi ama 5000 serisinde ise 4nm TSMC

ama ben eski kartların dlss'lerinin güncellemesine çok sevindim hem performansımız arttı hem de dlss görüntü kalitesi baya gelişmiş duruyor sanırım satamayacaklarıni bildiklerinden de fiyatta coşmamış normal tutmuşlar. 2022'de 4080'i 1200 dolardan çıkardılar günümüz larasıyla 1.321 dolar ancak 5080 1.000 dolar 321 dolar bir kayıp var çünkü kart 4080'in üstüne gözle görülür bir şey koymuyor. 4080 ise 3080'i darmaduman etmişti hem vram artmıştı hem performans uçmuştu hem oyunlarda daha az eatt tüketiyordu hem soğutma blokları büyümüştü hem de frame gen aşırı faydalı bir teknolojiydi çünkü sen 60-70fps alırken 100-110 yapıyordu. Şimdikinde ben zaten 4k'da 110fps alıyorum benim ekranım 4k 120hz sen 100 tane daha yapay kare ekleyip 210fps yapsan bana ne faydası olacakki.
Bende katılıyorum buna eski kartları bırakmışlar dediğim eski kartın işte farkı yok eski kartta bunu yapabilir bu özelliği kullanabilir sen yeni karta özellik koymak yerine eski kartın yapabileceğini kısıtlıyorsun biz buna takılıp kızıyoruz hadi 4k da mimari değişti falan filan ok dedik ama 5k da ahım şahım bir yükseliş yok multi fg yi getirmeme sebebini satış stratejisi demekten başja birşeyle açıklayamazsın ha güncel alacak adam 5070 70 ti la yetinir gayet güzel performans alır ama ne eskiden yükseleceğin işine yaramaz 80 90 ne de şuan 80 90 kullanan yükseştmez çünkü burdan gelecek fps zaten gözle fark edilmeyecek bu fps e belki 4 5 sene sonra ihtiyaç olacak e o zamanada yine daha iyisi çıkar ha iş amaçlı 90 kullananlar sat yükselt yapabilirler orası ayrı

Deepnise

80+
Amd'nin artık render programlarına ciddi destekler vermesi lazım yoksa nvidia soymaya devam edecek.
Özellikle şu listeye bakması lazım amd. Sadece oyun için f/p kartlar üretmek yerine ciddi destekler şart iş tarafına. Cuda ile arasında çok ezici bir fark var bu tabloda. Nasıl düzelir bu işin teknik kısmına hiç hakim değilim ama gerekirse program sahipleriyle de masaya oturup "sizin yazılımlarda bizim ekran kartlarını nasıl daha performanslı hale getirebiliriz" diye konuşma ve iş birliği yapması gerek.

Şaka gibi tablo

OrkunJJ

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,921
İsim
Orkun
ne yani yazılıma binlerce dolar mı veriyor insanlar? komik abi...

3000 serisi kartı olan bile bu kartlara para vermesin. adamlar yazılım satıyor artık kas gücleri aynı.
Valla ilk duyurulduğunda farklı düşüncedeydim heyecanlıydım 5000 serisine geçmek için. Detaylı araştırma yaptıkça fikrim günden güne değişiyor. Taş gibi 3080 im var 1080P ve 2K için halen daha iyi iş çıkarıyor. Geçme hevesimi kaybettim. Kas gücünden yoksun yazılıma bağımlı kartlar üretiyorlar artık.

İntel ve AMD nin gözünün içine bakıyoruz. Kas gücü olarak iyi, yazılım olarak da Nvidia ya yakın kartlar çıkarsalar Nvidia yı sollayıp geçerler bence.
O günleri görene kadar ben 3080 den devam.

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,552
İsim
Hakanbey
3080 ti diye bir canavar var bence hala çok güçlü

Özgürcan

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,615
İsim
Özgürcan
artık saf güç değil de teknoloji farkları artık satıyor. yine güzel seri olacak alanlara şimdiden hayırlı olsun fakat pahalı ben 30k 4070hazır sistem aldım 1080p oynıyamıcağım oyun yok şimdi 30 35k 5070 deniyor onu beslicek işlemcidir ramdir falan bi sistem çok rahat 55 60k olur.

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,587
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Özellikle şu listeye bakması lazım amd. Sadece oyun için f/p kartlar üretmek yerine ciddi destekler şart iş tarafına. Cuda ile arasında çok ezici bir fark var bu tabloda. Nasıl düzelir bu işin teknik kısmına hiç hakim değilim ama gerekirse program sahipleriyle de masaya oturup "sizin yazılımlarda bizim ekran kartlarını nasıl daha performanslı hale getirebiliriz" diye konuşma ve iş birliği yapması gerek.

Şaka gibi tablo
Ki apple bile yeterli koşullarda amd den iyi tabloda incelendimi oda gözüküyor amd den umudumu kestim ben nvidiada yazılım geliştirim kakalayacak bundan sonra böyle böyle gidecek bu rtx20,gtx10/16 serisi olan adam anca alır 50 serisini 30 ve 40 serisinden geçmenin mantığı yok.

Deepnise

80+
Ki apple bile yeterli koşullarda amd den iyi tabloda incelendimi oda gözüküyor amd den umudumu kestim ben nvidiada yazılım geliştirim kakalayacak bundan sonra böyle böyle gidecek bu rtx20,gtx10/16 serisi olan adam anca alır 50 serisini 30 ve 40 serisinden geçmenin mantığı yok.
Amd nin biraz güçlendirilmiş hali bide o tablo aslında. Örneğin 7900 XTX normal benchmark skoru bide aynı modelin parantez içinde ZLUDA diye yazılmış skoru var. Bu Zluda github üzerinden paylaşılan bir program. İşlevi ise Blender 3d modelleme programının amd ekran kartını cuda olarak görüp çalıştırabilmesi. Nvdia ekran kartlarında fsr açma olayı duydum bir ara onun gibi bir şey. Şimdilik asıl nvdia kartları kadar performans vermese bile gözle görülür etkisi var gene. Umarım daha çok geliştirebilirler bu işi.

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,587
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Amd nin biraz güçlendirilmiş hali bide o tablo aslında. Örneğin 7900 XTX normal benchmark skoru bide aynı modelin parantez içinde ZLUDA diye yazılmış skoru var. Bu Zluda github üzerinden paylaşılan bir program. İşlevi ise Blender 3d modelleme programının amd ekran kartını cuda olarak görüp çalıştırabilmesi. Nvdia ekran kartlarında fsr açma olayı duydum bir ara onun gibi bir şey. Şimdilik asıl nvdia kartları kadar performans vermese bile gözle görülür etkisi var gene. Umarım daha çok geliştirebilirler bu işi.
kendi cudalarını çıkartmaları ve bunuda bu programlara sunmalı altını çiziyorum sunmalı, satmamalı satarsa dahada batırır kendisini.

QCerberusQ

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
557
İsim
Furkan Enes Kaplan

Şaka gibi tablo
Kesinlikle, azıcık render programları ile uğraşacak kişiler bile sırf bu yüzden nvidia almak zorunda kalıyorlar amd'nin bu konuya el atması şart.

Top Bottom