Neler Yeni

RTX 5070 Ti VS RTX 5080

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Furkan Şahin
Merhaba öncelikle iyi geceler tüm arkadaşlara. Uzun vadeli bir sistem topladım. Daha öncesinde RTX5000 serisini bekliyordum incelemeler detaylar bir sürü kafa karıştırdı. Fiyatlar uçuyor gidiyor. Bu yüzden araştırmalara halen devam ediyorum ve henüz bir sonuç elde etmiş değilim değerli arkadaşlarım tavsiyelerinizle yola çıkmak istiyorum.
Halihazırda bir sistem topladım 2-3 ay önce işlemcimiz Intel i5 14600KF, 750w 80+ psu ve 1080p monitor(belki ilerleyen zamanlarda 2K ya da 4K geçiş sağlayabilirim.)Şimdi ise bu sisteme ekran kartı takacağız fakat kasanın içi full RGB donattığım için ekran kartının da şık durmasını istiyorum. Kafam çok karışık RTX 5K serisi fiyatları aldı gitti başını. Sizden destek alarak bir yere çıkacağım RTX 5070 Ti mi yoksa RTX 5080 mi?

Şimdi taksit seçeneği önemli olduğu için sadece peşin fiyatına taksit yapılıp faiz işlenmeden araştırdığım sitelerden detaylıca aldığım fiyatları yazıyorum. Kararları siz değerli kardeşlerimin tavsiyesine ve kararına göre vereceğim. Ya da normal bir RTX 4070 Ti Super alıp devam edeceğim.

RTX 5070 Ti =
Palit Gaming Pro series RTX 4070 Ti = 50000TL ile en ucuza bulduğum.
ASUS TUF series O.C. RTX 4070 Ti = 58000TL ile en ucuza bulduğum.
MSI Gaming X series O.C. RTX 4070 Ti = 62000TL ile en ucuza bulduğum.

RTX 5080 =
Zotac Gaming Solid series OC RTX 5080 = 69000TL ile en ucuza bulduğum.
PNY 3 fanlı normal series OC RTX 5080 = 70000TL ile en ucuza bulduğum.

Sizce ne diyorsunuz? Fiyat farkını karşılayıp 5080 mi alalım yoksa AMD 9070 serisini mi bekleyelim yoksa fiyatlar ucuzlar mı diye onu mu bekleyelim? Yoksa sisteme 4070 Ti Super girip yola devam mı edelim? Fiyatlar konusunda hem en ucuz hem de ışıklıları tercih etmeye çalıştım. En önceliğimde peşin fiyatına taksit olması :)

ekleyelim sadece oyun için değil aynı zamanda Adobe photoshop ve premier programlarınıda kullanıyorum

Son düzenleme:

jombo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
631
İsim
efe araci
9070xt bekle beklemeyeceksen 5080 al.
Mesaj otomatik birleştirildi:

4070 ti süperi kesinlikle önermem türkiyede fiyatları uçmuş durumda 3-5 daha ekleyip rx7900xtx alabiliyorsun.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Furkan Şahin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
9070xt bekle beklemeyeceksen 5080 al.

4070 ti süperi kesinlikle önermem türkiyede fiyatları uçmuş durumda 3-5 daha ekleyip rx7900xtx alabiliyorsun.
tahmini bir tarih var mı ne zaman çıkacağıyla ilgili şimdiye kadar hep nvidia kullanmış insanım aynı zamanda adobe photoshop ve premier gibi programları sıklıkla kullanıyorum oyun dışında sizce nasıl bir beklenti olur nvidia performansını karşılarmı bildiğim kadarıyla amd genelde oyun odaklı oluyor

Hasbatuz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
85
İsim
Hasan Batuhan Uzuncan
tahmini bir tarih var mı ne zaman çıkacağıyla ilgili şimdiye kadar hep nvidia kullanmış insanım aynı zamanda adobe photoshop ve premier gibi programları sıklıkla kullanıyorum oyun dışında sizce nasıl bir beklenti olur nvidia performansını karşılarmı bildiğim kadarıyla amd genelde oyun odaklı oluyor
O programları kullanicaksan Nvidia da devam et. 5070ti alabilirsin. Güçlü kart.

jombo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
631
İsim
efe araci
6 marta stoklara giricek yapay zeka gücü güçlendirilmiş bir şekilde geleceği için artık render photoshop yapan insanlara amd ekran kartı önerebileceğiz ama garanti olsun diyorsaniz 5070 ti alın ama çoook pahalı.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Furkan Şahin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
6 marta stoklara giricek yapay zeka gücü güçlendirilmiş bir şekilde geleceği için artık render photoshop yapan insanlara amd ekran kartı önerebileceğiz ama garanti olsun diyorsaniz 5070 ti alın ama çoook pahalı.
o zaman beklemeye devam edeceğiz 9070xt test sonuçlarına göre yol izleyeceğiz belki amd çıkmasıyla beraber 5070ti ve 5080 fiyatlarında düşme olabilir yada daha da yükselebilir :) Türkiye ekonomisi diyorum başka da bir şey demiyorum

O programları kullanicaksan Nvidia da devam et. 5070ti alabilirsin. Güçlü kart.
fiyatlarda düşme olabilir mi bilmiyorum 5070ti güçlü bir kart farkındayım bütçeyi fazla zorlayıp abartmakda istemiyorum ama aynı zamanda uzun bir süre götürsün istiyorum 2 ekran kullanıyorum muhtemelen ilerleyen zamanlarda 3.ekranıda devreye sokacağım

jombo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
631
İsim
efe araci
o zaman beklemeye devam edeceğiz 9070xt test sonuçlarına göre yol izleyeceğiz belki amd çıkmasıyla beraber 5070ti ve 5080 fiyatlarında düşme olabilir yada daha da yükselebilir :) Türkiye ekonomisi diyorum başka da bir şey demiyorum

fiyatlarda düşme olabilir mi bilmiyorum 5070ti güçlü bir kart farkındayım bütçeyi fazla zorlayıp abartmakda istemiyorum ama aynı zamanda uzun bir süre götürsün istiyorum 2 ekran kullanıyorum muhtemelen ilerleyen zamanlarda 3.ekranıda devreye sokacağım
hocam fiyatların türkiye de düşeceğini sanmıyorum satıcılar zaten insanlar bu fiyata alıştı biz sadece stok getirelim fanboylar yine alır mantığıyla fiyatı aynı tutacaklar fiyatın azalma ihtimali çok düşük.

RinDoChi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
606
İsim
Murat Cemal
ikinci el 4070ti super tavsiyemdir hem 25-30k arasını bulunabiliyor hemde o kartlar cidden saçma sapan fiyatlara satılıyor. yakın bir arkadaşımda 5080 var ve 4070ti superden geçti, kendisinin dediğine göre şu an frame gen teklonojisi fıs 4x e alınca fps cidden uçuyor ama görüntü insanın içine sinmiyor ve yer yer bariz bozulmalar var dedi. 4070ti super çok yeni bir kart ve satmak isteyenler cidden satacaklar gayet makul fiyatlara bırakıyor. bence 2. el 28k'ya galax 4070tiS almak en mantıklısı

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Furkan Şahin
hocam fiyatların türkiye de düşeceğini sanmıyorum satıcılar zaten insanlar bu fiyata alıştı biz sadece stok getirelim fanboylar yine alır mantığıyla fiyatı aynı tutacaklar fiyatın azalma ihtimali çok düşük.
Bir ümittir yaşamak :(

ikinci el 4070ti super tavsiyemdir hem 25-30k arasını bulunabiliyor hemde o kartlar cidden saçma sapan fiyatlara satılıyor. yakın bir arkadaşımda 5080 var ve 4070ti superden geçti, kendisinin dediğine göre şu an frame gen teklonojisi fıs 4x e alınca fps cidden uçuyor ama görüntü insanın içine sinmiyor ve yer yer bariz bozulmalar var dedi. 4070ti super çok yeni bir kart ve satmak isteyenler cidden satacaklar gayet makul fiyatlara bırakıyor. bence 2. el 28k'ya galax 4070tiS almak en mantıklısı
Sıfır olarak araştırdığımda en ucuz şimdiye kadar galax 4070tiS 38e buldum ikinci el de nakit para lazım önceliğim şuanda peşin fiyatına taksit :(

RinDoChi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
606
İsim
Murat Cemal
ayrıca 3090'ın çıkışıyla beraber bu minning zamanıda etkil tabi bi kere bu kartlar 2000 3000 4000 dolarları gördüya bu kapital sistem bunu gördüya bundan sonra mümkünatı yok makul fiyata bişeylere sahip olalım. on sene önce orta segment bir sistem (o döneme göre) 500 - 750 dolara toplanırken bu gün mümkün değil 1000 1200 dolardan aşağı tutsun. bu devire teknolojiye göre olması gereken fiyatlar bunlar değil bence ne yani sanki tsmc türkiyede mi üretim yapıyorda bu kadar pahalı bu cihazlar napıyorlar atomu mu bölüyorlar, kapital sistem bizi düdüklüyor anca

jombo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
631
İsim
efe araci
https://www.akakce.com/ekran-karti/...20g-320-bit-gddr6-20-gb-fiyati,187697904.html 2. elde belki alınabilir ama o fiyata 0 rx7900xt varken bilemiyorum gerçi arkadaşın kullanacağı programlar için amdnin 7000 serisi kötü kalır ama 9000 serisini alabilirsin gönül rahatlığıyla nvidianın performansını fena yakaladı amd.

0 7900xt den ucuz 4070 ti süper bulabilirsen yapıştır gitsin onun harici 9070xt beklemeni öneririm.

Top Bottom