Neler Yeni

RTX 5080 Sistem Tavsiyesi

EGIsaac

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Emir GÜZEL
Evet Phoenix.
İlk mesajda yazılanlar dışında değiştirdiğim yok.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu işlemciye hava soğutma gider mi? Öneriniz var mıdır?
hocam kasa olarak msi mpg gungnir 300r airflow öneririm sana, bende kullanıyorum çok güzel kasanın içinde çok güzel hava donuyor sitesini atıyorum, ayrıca sıvı sogutma olarak msi mag I360 ARGB sıvı sogutma kullanıyorum, işlemcim 9950x3d boşta 35 derecede çalışıyor yükte ise 60 dereceyi geçmiyor,

gunesss

80+
9800x3d yi low profile itx soğutucular bile soğutabiliyor hocam sıkıntı olmaz. 2bin civarına güzel hava soğutmalar var tercihine kalmış. phoenix önermem hocam, phantom daha iyi seçenek.
neden ya, ben phoenix kullanıyorum çok memnunum

Jill Valentine

80+ Silver
Hocam ekran kartı olarak ben de PNY GeForce RTX 5080 ARGB Epic-X OC Triple düşünmüştüm, neden Galax'ı seçmeliyiz?

Epey platformunda iki ekran kartını da karşılaştırdığımızda şu farklılıklar var sadece

Galax GeForce RTX 5080 1-Click OC / PNY GeForce RTX 5080 ARGB Epic-X OC Triple​

Artırılmış (OC) Frekans: 2640 MHz / 2775 MHz
Grafik Kartı Gücü: 450W / 360W
Çift Yönlü Fan: YOK / VAR
Arka Plaka Tipi: Metal / ?
Kapladığı Alan: 2.5 Yuva / 3 Yuva
Derinlik: 315 mm / 329 mm
Yükseklik: 141 mm / 138 mm
Genişlik: 51 mm / 60 mm
Ucuz olanı al. Aradaki fiyat farkına değmez.

StrangerIX

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,698
İsim
Baran Kut

StrangerIX

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,698
İsim
Baran Kut
Siz olsaydınız bu sistemde hangi soğutucuyu tercih ederdiniz? Sıvı hava?
Görüntü istiyorsan sıvı soğutma al derim. Performans olarak hava soğutma da sıvı soğutma da yeteri kadar tatmin eder hocam seni.

maury

80+
Görüntü istiyorsan sıvı soğutma al derim. Performans olarak hava soğutma da sıvı soğutma da yeteri kadar tatmin eder hocam seni.
Hava soğutmalara bakıyorum da hiç estetik durmuyor. Bu yüzden sıvı soğutmaya devam diyorum.
Ben bu sistemi önümüzdeki hafta toplamaya başlıcam. 4k OLED monitör alıp oyunları 4k da oynamak istiyorum. Hangi ekran kartı markasını alayım ki 4k'da zorluk çıkarmasın? Bunu bulamadım. Gidip en ucuzu almak kolay lakin 4k performansı, sıcaklık değerleri vs. nasıldır bilmiyorum.

StrangerIX

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,698
İsim
Baran Kut
Hava soğutmalara bakıyorum da hiç estetik durmuyor. Bu yüzden sıvı soğutmaya devam diyorum.
Ben bu sistemi önümüzdeki hafta toplamaya başlıcam. 4k OLED monitör alıp oyunları 4k da oynamak istiyorum. Hangi ekran kartı markasını alayım ki 4k'da zorluk çıkarmasın? Bunu bulamadım. Gidip en ucuzu almak kolay lakin 4k performansı, sıcaklık değerleri vs. nasıldır bilmiyorum.
4k'da oynuyordur burada satın alanlar diye düşünüyorum. Performans iyi diyorlarsa, iyidir ama yine de model olarak mümkünse youtube da arat 4k oyun testlerinde derecelerine bak.

Monitör olarak hangi model bakıyorsun veya aldın mı şimdiden?

maury

80+
4k'da oynuyordur burada satın alanlar diye düşünüyorum. Performans iyi diyorlarsa, iyidir ama yine de model olarak mümkünse youtube da arat 4k oyun testlerinde derecelerine bak.

Monitör olarak hangi model bakıyorsun veya aldın mı şimdiden?
Monitör olarak https://www.akakce.com/monitor/en-u...Gzg_XU9VxQojUCKawkKkTsCrrWAMrKIIaAkIZEALw_wcB
Bunu tercih edebilirim. Diğer forumlarda da önerilmiş ama tam karar veremedim. Ancak 4k OLED 27 ya da 32 inç olursa iyi olur.

StrangerIX

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,698
İsim
Baran Kut
Monitör olarak https://www.akakce.com/monitor/en-u...Gzg_XU9VxQojUCKawkKkTsCrrWAMrKIIaAkIZEALw_wcB
Bunu tercih edebilirim. Diğer forumlarda da önerilmiş ama tam karar veremedim. Ancak 4k OLED 27 ya da 32 inç olursa iyi olur.
Bunu da öneririm. Bayadır takip ettiğim model.

Bunun aynı ekran/panel ama daha ucuz modeli de çıkacak. Asıl beklediğim bu fiyat konusunda. Daha gelmedi ama TR'ye sanırsam.

Son düzenleme:

maury

80+
Bunu da öneririm. Bayadır takip ettiğim model.

Bunun aynı ekran/panel ama daha ucuz modeli de çıkacak. Asıl beklediğim o fiyat konusunda. Daha gelmedi ama TR'ye sanırsam.

Takip listeme ekledim.

Arthur♛Morgan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,666
İsim
sefa korkmaz
İlgilendiği Kategoriler
Red Dead Redemption ve Rockstar ile ilgili her şeye ilgim var
Instagram
sfakorkmaz
AMD Ryzen 7 9800x3d - 22.779 TL
MSI X870 Tomahawk - 14.425 TL
Gainward RTX 5080 - 57.443 TL
Patriot Viper Venom RGB 32 GB 6000 Mhz CL30 - 3.999 TL.
Kingston Renegade 2 TB - 6.257 TL
FSP Vita GM 1.000W - 7.665 TL
Lian Li Lancool III - 6.725 TL
Arctic Liquid Freezer III 360 ARGB - 5.099 TL

TOPLAM: 124 bin TL
Benim 3-4 gündür araştırıp oluşturduğum listem bu şekilde. Bütçem 130 bin tl olacak şekilde esnettim. Şunun yerine bunu al daha performanslı olur dediğiniz varsa bakarım.

@K1dot
@StrangerIX
@Aquinas
@gunesss
@Bluelektro
@huseyin2047
Ramler parçalanabilir yani 4 tane 8'lik ram daha iyi olur yada en azından 2 tane 16'lık onun dışınd bence güzel sistem hayırlı olsun

Top Bottom