grindneverends
80+
- Reaksiyon skoru
- 10
2k Monitör+ram mantıklı hocam.
Peki sizce neden 9700x + ram mantıklı değil ayrıca önceki yoruma istinaden CL 46 ramleri iade etmem gerekecek kadar fark yaratır mı çünkü kaliteli bir markanın rami2k Monitör+ram mantıklı hocam.
Bencede 32 GB ram den vazgeçmeO zaman rami 32 ye tamamlayıp 2k monitör almak daha mantıklı mı sizce de?
Gören diğer arkadaşlar da fikirlerini belirtirse çok mutlu olurum.
evet 9700x 8 çekirdek 16 parçacık 9600x 6 çekirdek 12 parçacık.
Hocam değerli görüşleriniz için çok teşekkür ederim az önce 9600x i sisteme montajladım. Aldığım ram gelince çalıştıracağım ancak size son olarak bir soru sorayım CL 46 5600MHz ram aldım Cruical marka CL değerinin kötü olduğunu biliyorum ürün henüz kargoda sizce iade etmeli miyim? Daha düşük CL değerli bir ramin farkını hisseder miyim DDR5 platformunda?evet 9700x 8 çekirdek 16 parçacık 9600x 6 çekirdek 12 parçacık.
Performans olarak oyunu soruyorsun herhalde çoğu oyunun tek çekirdekten beslendiğini ve en baba çekirdek kullanan oyunun bile 6 çekirdekten fazla kullanmadığını düşünürsek performansları çok benziyor.
Bu açıdan da 9600x daha mantıklı ama ben o açıyı 2. önem sırasına koyarım çünkü.
Şuan ram almak için köprüden önceki son çıkış zamanı gibi maalesef daha da pahalanacak gibi duruyor.
Ve bence artık 2 k standart olmuş durumda. Ve bunun kalitesini hissetmek ve yaşamak lazım. Bu seçenek de varken 1080p monitör ile anakartın yanında hiç önemi yok diye düşünüyorum.
estağfurullah hocamHocam değerli görüşleriniz için çok teşekkür ederim az önce 9600x i sisteme montajladım. Aldığım ram gelince çalıştıracağım ancak size son olarak bir soru sorayım CL 46 5600MHz ram aldım Cruical marka CL değerinin kötü olduğunu biliyorum ürün henüz kargoda sizce iade etmeli miyim? Daha düşük CL değerli bir ramin farkını hisseder miyim DDR5 platformunda?
Teşekkür ederim hocam içimi rahatlattınız. O zaman 16 Rame takviyesini yapıyorum yarın yolumuza bakıyoruz. İyi dilekleriniz için de teşekkür ederim hepimiz için inşallah.estağfurullah hocamçok iyi yapmışsınız hayırlı uğurlu olsun güle güle kullanın. tabii ki fark olur ama ram ile ilgili farkları bu fiyatların olduğu, bu dram krizinin olduğu dönemde görmezden gelmeliyiz. Farkda çok çok küçük bir fark. Farazi olarak yazıyorum %5 fark falan olur maksimum. Oda oc falan yapma kapasitesine göre yani oc yapma çatısı altında düşünürsek. Onun dışında kesinlikle neredeyse hissedilmeyecek bir fark olur. Size uygun fiyatlı olduğunu düşünüyorsanız. Bütçenizin buna el verdiğini düşünüyorsanız o şuan sizin için çok uygun. Daha fazlası bence önümüzdeki yıl 2026 için de dahil olmak üzere kesinlikle israf olur. Hayırlı uğurlu olsun güle güle kullanın umarım sorunsuz bir süreç yaşarsınız.
![]()
Rica ederim hocam bir beğeni reaksiyon skorunuzu alırım inşallah güle güle kullanırsanızTeşekkür ederim hocam içimi rahatlattınız. O zaman 16 Rame takviyesini yapıyorum yarın yolumuza bakıyoruz. İyi dilekleriniz için de teşekkür ederim hepimiz için inşallah.
Haha çok kullandığım bir platform değil ama sanırım bahsettiğiniz beğeniyi attımRica ederim hocam bir beğeni reaksiyon skorunuzu alırım inşallah güle güle kullanırsanız![]()
![]()
![]()