Neler Yeni

Rx 6750 xt vs Rtx 4070

EminKrsln

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Emin Karaarslan
Şu an kullanmakta olduğum ekran kartı olan rx 6750 xt den rtx 4070 e geçmek mantıklı mı aradaki fiyat farkını ve performans farkını göz önüne alırsak üstüne koyacağımız paraya değer mi Rtx 4070 in performansı ?

LORN

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
649
İsim
Enes Demirok
Şu an kullanmakta olduğum ekran kartı olan rx 6750 xt den rtx 4070 e geçmek mantıklı mı aradaki fiyat farkını ve performans farkını göz önüne alırsak üstüne koyacağımız paraya değer mi Rtx 4070 in performansı ?
Benim bildiğim kadarıyla 4070’e geçerseniz psu da değişmesi lazım 750 veya 700 ile ben şu an kullanıyorum. Fiyat farkı bence biraz fazla zaten ikinci eli düşük bir cihaz 6750xt. Ne istediğinize bağlı.

newaziz

80+ Bronze
Şu an kullanmakta olduğum ekran kartı olan rx 6750 xt den rtx 4070 e geçmek mantıklı mı aradaki fiyat farkını ve performans farkını göz önüne alırsak üstüne koyacağımız paraya değer mi Rtx 4070 in
Sadece oyun için ise fiyat farkına değmez (benim görüşüm tabi)

EminKrsln

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Emin Karaarslan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Benim bildiğim kadarıyla 4070’e geçerseniz psu da değişmesi lazım 750 veya 700 ile ben şu an kullanıyorum. Fiyat farkı bence biraz fazla zaten ikinci eli düşük bir cihaz 6750xt. Ne istediğinize bağlı.
Knk şuan ki psu um zaten 700w onda sıkıntı yok nvidia biraz daha böyle dlss 3.0 olsun refleks gibi yazılımları ile amd nin üstüne koyuyo kafa rahatlatıyo ama şuan da ekran kartımın performansından memnunum sadece öylesine fiyat farkını verip güncellemeye değer mi diye fikir almak istedim ona göre ekran kartımı satarım belki veya direk sistemimi

zulumaster

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
350
İsim
zulu master
para varsa geç. bu günleri zor görürüz bi 3-5 sene

EminKrsln

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Emin Karaarslan
Sadece oyun için ise fiyat farkına değmez (benim görüşüm tabi)
yaannii bazen solidworks gibi programlar da kullanıyorum okulum gereği sadece kafam rahat etsin onun derdindeyim
Mesaj otomatik birleştirildi:

para varsa geç. bu günleri zor görürüz bi 3-5 sene
valla işte bu yüzden de bi tık kafam karıştı nvidia ekran kartlarının fiyatları ileriki zamanda ne olur

EminKrsln

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Emin Karaarslan
Haftaya 4060 ti çıkacak onu bekleyebilirsin 13k 15k arası alırsın. Para var koymaz diyorsan yapıştır geç :)
ya aradaki fiyat farkı hani çok koymaz da gereksiz bir yükseltme işlemi ise neden geçeyim gibisinden düşünüyorum sonuç olarak bu kartla da güzel performans alıyorum ama kafam karışık işte sistemi de eylül gibi aldım aslında uygun bir fiyata ama zarar etmek istemiyorum ve amd ekran kartı fiyatlarını düşüreceğini söylemiş o yüzden de geçesim var yani her türlü geçesim var :D

Ryota

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Ahmet İhsan Çetin
Değmeyeceğini düşünüyorum. Ekran kartı yükseltmesi yaparken alacağınız kartla elinizdeki kartın performans farkı %50 civarında olmadıkça kafa yormaya gerek yok. TechPowerUp'ın güncellenmeyen 6750XT sayfasında bile fark %44 ki 6750XT son 1 yıldır 2K performansta 3070Ti'ı ile yarışıyor ancak o sitede 3070* ile aralarında %7 gibi bir performans farkı olduğu yazıyor.

Aceleci olmaya gerek olduğunu düşünmüyorum. Ha bir de 2K oyunculuk için ise 12GB'tan, başka bir 12GB VRAM'e sahip olan karta geçmek bana absürt geliyor. Sırf bunun yüzünden yükseltme yapacak olursam 6950XT almayı düşünüyorum. Malum VRAM kullanımları artık arşa çıktı.

Kaynaklarım:

Haftaya 4060 ti çıkacak onu bekleyebilirsin 13k 15k arası alırsın. Para var koymaz diyorsan yapıştır geç :)

8GB VRAM leakleri yaşandıktan sonra 4060Ti çok mantıklı gelmiyor. 12GB çıkarsa bakılabilir.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Burak
Mühendislik için şuan ki ekran kartınız bile sizi çok rahat götürecektir.

Muhammetyzicii

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
652
İsim
Muhammet Yazıcı
2 katı performans diyebiliriz bence, değer mi değer render isleri ile ugrasmayacaksan almaya gerek yok

newaziz

80+ Bronze
Değmeyeceğini düşünüyorum. Ekran kartı yükseltmesi yaparken alacağınız kartla elinizdeki kartın performans farkı %50 civarında olmadıkça kafa yormaya gerek yok. TechPowerUp'ın güncellenmeyen 6750XT sayfasında bile fark %44 ki 6750XT son 1 yıldır 2K performansta 3070Ti'ı ile yarışıyor ancak o sitede 3070* ile aralarında %7 gibi bir performans farkı olduğu yazıyor.

Aceleci olmaya gerek olduğunu düşünmüyorum. Ha bir de 2K oyunculuk için ise 12GB'tan, başka bir 12GB VRAM'e sahip olan karta geçmek bana absürt geliyor. Sırf bunun yüzünden yükseltme yapacak olursam 6950XT almayı düşünüyorum. Malum VRAM kullanımları artık arşa çıktı.

Kaynaklarım:

8GB VRAM leakleri yaşandıktan sonra 4060Ti çok mantıklı gelmiyor. 12GB çıkarsa bakılabilir.
Oda doğru

EminKrsln

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Emin Karaarslan

Kaynaklarım:

Yani çoğu yerde haklısın knk zaten iki firmanın da taraftarı değilim benim burda amacım aslında daha çok fiyat performansı koruyacak şekilde kasamı güncel tutmak. DİĞER HERKES İÇİN DE FİKİRLERİ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM :D

Top Bottom