Neler Yeni

RX 7900 XT vs RTX 4070 Tİ SUPER

ugurcamm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
222
İsim
Uğur Çam

Hocalarım abime bilgisayar topluyoruz ve iki ekran kartı arasında kaldık. Amacı sadece oyun oynamak video izlemek ve word, powerpoint gibi programlardan sunum hazırlamak.

7900XT saf kas gücünde önde ama DLSS girince işin içine renkler değişiyor. 7900XT alırsak 2K da fsr açmamıza gerek kalır mı diye düşünüyorum. 2K 180Hz monitörü var. Bütün oyunları oynuyor nerdeyse. Vram avantajı da var uzun yıllar götürür gibime geliyor. DLSS i çok kullanır mı ya da gerek var mı ? Size de sormak istedim

Edit: 7500F işlemci ve 750w psu var

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
egemen kaplan
4070 ti super al geç dostum msi ventus serisinden var bende çok memnunum

•KoRkMaZ•

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
515
İsim
Hasan Korkmaz
İlgilendiği Kategoriler
OYUN VE BİLGİSAYAR PARÇALARI
4060 VS olsa tm kullanır da bir insan 4070 ti s de niye kullanır dlss. zaten vram da düşük. 2k da mükemmel zaten dlss kulanılmamalı

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,194
İsim
Arda doğan

Hocalarım abime bilgisayar topluyoruz ve iki ekran kartı arasında kaldık. Amacı sadece oyun oynamak video izlemek ve word, powerpoint gibi programlardan sunum hazırlamak.

7900XT saf kas gücünde önde ama DLSS girince işin içine renkler değişiyor. 7900XT alırsak 2K da fsr açmamıza gerek kalır mı diye düşünüyorum. 2K 180Hz monitörü var. Bütün oyunları oynuyor nerdeyse. Vram avantajı da var uzun yıllar götürür gibime geliyor. DLSS i çok kullanır mı ya da gerek var mı ? Size de sormak istedim

Edit: 7500F işlemci ve 750w psu var
Amd Ryzen işlemci ile amd ekran kartı tercih et derim söz konusu fps ise 7900xt'yi kap gitsin fps konusunda 4080 ile yarışıyor diye biliyorum

ugurcamm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
222
İsim
Uğur Çam
7900xt tercih etmeli saf kas gücü fazla.
Mesaj otomatik birleştirildi:

https://www.hepsiburada.com/sapphir...ent=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.56.4 bu modeli alabilir daha da ucuz şu an baya fp.
Hocam attığım modelin beyaz olmasından ve soğutması iyi olduğu için onu düşünüyoruz. Sistem full siyah olsa da ekran kartını beyaz istiyor

Amd Ryzen işlemci ile amd ekran kartı tercih et derim söz konusu fps ise 7900xt'yi kap gitsin fps konusunda 4080 ile yarışıyor diye biliyorum
Teşekkürler hocam

Obi.wanKenobi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
187
İsim
ulaş dursun
Hocam attığım modelin beyaz olmasından ve soğutması iyi olduğu için onu düşünüyoruz. Sistem full siyah olsa da ekran kartını beyaz istiyor

Teşekkürler hocam
kendi tercihi hocam fark etmez siz yinede gösterirsiniz daha fp siyah olan :D

noxx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Umut PEKER
2 ay önce aynı ikilemi yaşadım. Kararımı 4070 ti Super’den yana kullandım. DLSS/FG/RT/PT sizin için çok mühim değilse 7900XT de çok güzel kart ancak ben deneyimledikten sonra anladım ki bu teknolojiler gerçekten balon değilmiş ve farkını hissettiriyormuş. Örneğin DLSS dengeli modda bile FSR nin kalite modunda gördüğüm belirli detaylardaki titremeleri, bozulmaları fark etmiyorum. DLSS ve DLAA ile sunulan görüntü bazı oyunlarda native halden daha göz alıcı gelebiliyor gözüme(tabii bu göreceli olabilir).
Ayrıca DLSS 3 FG nin hissettirdiği gecikme, mutemelen reflexin de sayesinde AMD de hissettiğime göre çok daha az, bazı oyunlarda ise hiç. Olumsuz bir şey ekleyecek olursam, “acaba 5K serisine yeni güzel teknolojileri exclusive olarak getirip 4K ya getirmeme durumları olur mu?” çekincesi. Bu durum bildiğiniz üzere AMD kullanıcıları için bir kaygı unsuru değil. Öncesinde farklı amd kartları da memnuniyetle kullanmıştım, fanboyluk durumum yok. Bu teknolojiler iligizi çekiyorsa 4070 TI S alıp keyfinize bakabilirsiniz. Aksi takdirde 7900XT de harika bir kart.

Top Bottom