Neler Yeni

RX 7900GRE PCI-E kablo sorunu

Reax

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Ahmet Esin
Elimde 650W orta halli bir psu var. Fakat tek kablo 8+8 soket mevcut. Okuduğum bazı yerlerde tek kablo çift 8 pin değil de iki kablo 8 pin giriş kullanılması gerektiği yazıyor. Bu şekilde kullanmam bir sorun teşkil eder mi yardımı olursanız sevinirim. Ekran kartımı yeni değiştirdim 1 haftadır falan bu şekilde kullanıyorum bi sıkıntı görmedim.

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,404
İsim
Oğuz
2 ayrı kablo olsaydı daha sağlıklı olurdu ama böyle de kullanılabilir.

Reax

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Ahmet Esin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
2 ayrı kablo olsaydı daha sağlıklı olurdu ama böyle de kullanılabilir.
Anladım hocam ekran kartına herhangi büyük bir zararı olmaz değil mi? 3 sene önce bir hazır sistem almıştım ekran kartı dahil bir kaç parçasını değiştirdim. PSU ya dokunmadım ekran kartına yetiyor diye. Aigo markasının 650w bir psusu var kasada modeli gp650 olması lazım. Değiştirmemi önerir misiniz hem çift kablodan dolayı hem de markasından kalitesinden dolayı.

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
979
İsim
Arda doğan
Anladım hocam ekran kartına herhangi büyük bir zararı olmaz değil mi? 3 sene önce bir hazır sistem almıştım ekran kartı dahil bir kaç parçasını değiştirdim. PSU ya dokunmadım ekran kartına yetiyor diye. Aigo markasının 650w bir psusu var kasada modeli gp650 olması lazım. Değiştirmemi önerir misiniz hem çift kablodan dolayı hem de markasından kalitesinden dolayı.
Yok olmaz kart zaten beslemeyi çok damardan alıyor kabloyu eritme gibi pinlerde erime gibi bir sıkıntı aslaha olmaz ama şuna bakın psu'nuz pcıe kablosundan kaç w'a kadar verebiliyor?

Reax

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Ahmet Esin
Yok olmaz kart zaten beslemeyi çok damardan alıyor kabloyu eritme gibi pinlerde erime gibi bir sıkıntı aslaha olmaz ama şuna bakın psu'nuz pcıe kablosundan kaç w'a kadar verebiliyor?
Hocam pek anlamıyorum psu dan. Şöyle atiyim size bakarsanız.
.
Ekran görüntüsü 2024-07-16 182156.png

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
979
İsim
Arda doğan

xFxem

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
284
İsim
Cem
270w cekiyormuş min 700w tavsiye edilmiş,yaklasık 25klık kart düzgün bir psu ile cok güzel olur mesela:

Reax

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Ahmet Esin
Bu psu 7900gre yi kaldırmaz imkansız direk kendisi yanar bunu kullanmak gibi bir hata yapmayın hem sistemi hem kartı komple yakarsınız yeni psu için bütçe ayarlayın ilk önce
O kadar kötü mü psu hocam. Şuan sisteme takılı 1 haftadır falan da sorunsuz kullanıyorum aslında. Riskli diyorsanız değiştireyim o zaman hemen psu yu zorlamadan.

xFxem

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
284
İsim
Cem
Recommended power supply for AMD Radeon RX 7900 GRE graphics card is minimum 800W or greater power supply with 12V output > 65A. Minimum recommended system power supply wattage is based on a PC configured with an AMD Ryzen 9 7950X processor plus typical power requirements of other system components. Your system requirements may differ.
12v kanaldan 65a kadar cıkabilir demiş bu model icin kaliteli psu bakmakta fayda var.

Reax

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Ahmet Esin
Recommended power supply for AMD Radeon RX 7900 GRE graphics card is minimum 800W or greater power supply with 12V output > 65A. Minimum recommended system power supply wattage is based on a PC configured with an AMD Ryzen 9 7950X processor plus typical power requirements of other system components. Your system requirements may differ.
12v kanaldan 65a kadar cıkabilir demiş bu model icin kaliteli psu bakmakta fayda var.
Yukarda attığınız model yeterli mi peki. 12V kanalından 62.5 veriyormuş sanırım o da mı yetersiz o zaman.

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
979
İsim
Arda doğan
O kadar kötü mü psu hocam. Şuan sisteme takılı 1 haftadır falan da sorunsuz kullanıyorum aslında. Riskli diyorsanız değiştireyim o zaman hemen psu yu zorlamadan.
Kötü 6600'ü bile zor beslersiniz leş bir psu 1dk bile çalıştırma riskine girmeyin hem bilinmedik bi marka hem serfitikasına güvenim yok hem pcıe slotundan sunacağı max kapasite belli hemde adam akıllı koruması yok yani hem yetmez hem leş

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,250
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Yukarda attığınız model yeterli mi peki. 12V kanalından 62.5 veriyormuş sanırım o da mı yetersiz o zaman.
Sıkıntı olmaz
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kötü 6600'ü bile zor beslersiniz leş bir psu 1dk bile çalıştırma riskine girmeyin hem bilinmedik bi marka hem serfitikasına güvenim yok hem pcıe slotundan sunacağı max kapasite belli hemde adam akıllı koruması yok yani hem yetmez hem leş
7900 GRE' yi de besler o PSU bu arada ama değişmesini öneririm sonucta kart pahalı.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,007,156
Üyeler
159,583
Son üye
jubababa
Top Bottom