Rx 9060 XT aldım fakat FPS düştü

Hayır gayette iyi. 9000 serisinde sorun yok. Performansının artmasıyla sürücü sorunu olduğunu nereden bağdaştırdınız acaba?
Nasıl nereden bağdaştırdım? Performans artarken o artış havadan mı geliyor? Eski sürücü kartı tam anlamıyla kullanmayı beceremediği için yeni sürücü kartı daha iyi yönettiği için performans artıyor. Her sürücüde kartların performansı artıyorsa demekki ilk sürücüler kötüydü yoksa hep en iyi performansını verirdi. Sürücü sorunu demek kartın çökmesi hata vermesi falan değil sadece.

Nasıl nereden bağdaştırdım? Performans artarken o artış havadan mı geliyor? Eski sürücü kartı tam anlamıyla kullanmayı beceremediği için yeni sürücü kartı daha iyi yönettiği için performans artıyor. Her sürücüde kartların performansı artıyorsa demekki ilk sürücüler kötüydü yoksa hep en iyi performansını verirdi.
Sürücü sorunu demek stutter, wattman veya çok düşük performans almak gibi sıkıntılardır. Hardware unboxed’ın paylaştığı 16 oyun ortalamasından oluşuyor. Oyun bazlı iyileştirme yapılır normal.

Ancient gameplays, hardware unboxed, gamers nexus vb kanalları takip ediyorum zaten, bunlar sürücü sorunu olduğunu söylemiyor. Sizin 16 oyun ortalamasında 9 fps artması sonucu kartın sorunlu olduğunu iddia etmeniz komik. Kaldı ki sadece 9070xt de olan bir durum bu. Amd doğru düzgün sürücü bile yayınlamıyor, 9000 serisinde pek fazla kart çıkmadı zaten. 9070xt’ye abanmışlar belliki. Bu oyunlarda üçte bir performans alınacağı anlamına gelmez. Ufak boostlamışlar sadece.

Konu sahibinin yaşadığı sıkıntı ile 9070xt aynı durum değil. 100 fps’ten 109 fps’ye çıkmak var bide 100 fps yerine 40 fps almak var. 3070 ti ayarındaki kart gtx 1650’den kötü performans gösteriyor diyor. Burada bir sıkıntı var ama sürücüyle alakalı sorun olsa zaten yabancı/türkçe kaynaklarda örneklerini görürdük. 5000 serisinde gördük mesela.

KS oyunu oynayamayacak duruma gelmiş neredeyse 9000 serisinde böyle şikayetler yok. Olmayan şeyi olmuş gibi lanse etmeyin.

dikey senkrenizasyon (vsync ) falan açıksa onu kapatmayı deneyin hocam

Sürücü sorunu demek stutter, wattman veya çok düşük performans almak gibi sıkıntılardır. Hardware unboxed’ın paylaştığı 16 oyun ortalamasından oluşuyor. Oyun bazlı iyileştirme yapılır normal.

Ancient gameplays, hardware unboxed, gamers nexus vb kanalları takip ediyorum zaten, bunlar sürücü sorunu olduğunu söylemiyor. Sizin 16 oyun ortalamasında 9 fps artması sonucu kartın sorunlu olduğunu iddia etmeniz komik. Kaldı ki sadece 9070xt de olan bir durum bu. Amd doğru düzgün sürücü bile yayınlamıyor, 9000 serisinde pek fazla kart çıkmadı zaten. 9070xt’ye abanmışlar belliki. Bu oyunlarda üçte bir performans alınacağı anlamına gelmez. Ufak boostlamışlar sadece.

Konu sahibinin yaşadığı sıkıntı ile 9070xt aynı durum değil. 100 fps’ten 109 fps’ye çıkmak var bide 100 fps yerine 40 fps almak var. 3070 ti ayarındaki kart gtx 1650’den kötü performans gösteriyor diyor. Burada bir sıkıntı var ama sürücüyle alakalı sorun olsa zaten yabancı/türkçe kaynaklarda örneklerini görürdük. 5000 serisinde gördük mesela.
Kartın sorunlu olduğunu iddia etmedim, kart yeni ve sürücüleri oturmuş değil zamanla oturur dedim. Buna da herhangi bir inceleme “bu kart sorunlu” demez çünkü Nvidia kartlarda bile az miktarda olan bir olay bu birkaç aya bir şey kalmaz zaten.

Kartın sorunlu olduğunu iddia etmedim, kart yeni ve sürücüleri oturmuş değil zamanla oturur dedim. Buna da herhangi bir inceleme “bu kart sorunlu” demez çünkü Nvidia kartlarda bile az miktarda olan bir olay bu birkaç aya bir şey kalmaz zaten.
Sürücü sorunu olması çok düşük bir ihtimal. Oyunu oynayamayacak duruma gelmiş ks. 3-5 fps düşmesinden bahsetmiyoruz üçte bir performansın alıyor şu an. Demek istediğimi anlamıyorsunuz sanırım. Reddit olsun, profesyonel incelemeciler olsun, forumlar vs olsun böyle fps düşmesi şikayetlerini 9000 serisinde görmedik. Sizde diyorsunuz ki 9 fps arttı o yüzden 350 fps alması gereken yerde 140 fps normal. Nvidia bile 5000 serisinde bir ton sorun yaşadı böyle fps düşmesi görülmedi. Şikayetler olsa zaten hak verirdim ancak amd tarafında sorun yok gayet iyi gidiyor.

Hatta nebi akgün de 9000 serisini test ettiğini kendide çok iyi durumda olduğunu söylüyor zaten. Kimse 350-400 fps alması gereken yerde 140 fps almıyor. Bu ekran kartı değil kullanıcının bilgisayarıyla alakalı bir sorun.

Yabancı kaynaklarda da böyle bir sorun bildirilmemiş.

Çok yüksek ihtimal ya pc de sorun var ya da kart arızalı. Sürücülerde sorun yok.

Zaten hardware unboxed fps düşmesi yaşasaydı incelemeyi paylaşırken bunu söylerdi.

Profesyonel incelemeciler sorun yok diyor. Forumlarda şikayetler yok. Sürücü sorunu değil kart ya da pc de sıkıntısı var.

9060xt ile RDR2 , FC25 gibi birkaç oyunda ve masaüstünde çökme yaşamıştım. Radeon yazılımından baktım mevcut veriyolu pcie 5.0 gözüküyordu oysa anakart 4.0 destekkiyordu bios ayarlarından max pcie versiyonunu 4 yaptım çözüldü.

9060xt ile RDR2 , FC25 gibi birkaç oyunda ve masaüstünde çökme yaşamıştım. Radeon yazılımından baktım mevcut veriyolu pcie 5.0 gözüküyordu oysa anakart 4.0 destekkiyordu bios ayarlarından max pcie versiyonunu 4 yaptım çözüldü.
hocam 2 hafta öncenin konusuna mesaj atmayalım lütfen

Üstad sıkıntı var mı yok mu
Aç AA+ bir oyun oyna test et valorant zaten işlemci temalı bir oyun

Geri