Çözüldü✓ Rx 9070 XT vs RTX 5070 Tİ

Mercury tepe model değil, Mercury OC tepe model. İnsanlar genelde bu iki kartı karıştırıyor, diğer serilerdeki gibi sadece basit bir OC farkı var sanıyorlar ama PCB, vapor chamber, ısı boruları gibi ciddi farklar var.

Bu arada her 9070XT aynı, her 5070 Ti da aynı. 5070 Ti ROG alınca daha fazla performans almıyorsun %1-2 hadi bilemedin 3 ama onun karşılığı da haddinden fazla güç tüketimi aynı şekilde 9070XT için de geçerli en tepe modeller ile en dip modeller arasında 2-3fps bile zor oynuyor ama güç tüketim farkı yer yer %15 leri buluyor yani soğutma dışında (neredeyse hiç bir kart ısınmıyor artık) bir farkları yok.

Ayrıca 9070XT kullanan biri olarak 5070 Ti ın en dip modelinin soğutma bloğu ve kartın pcb kalitesi 9070XT tarafındaki tepe modellerden fersah fersah daha iyi.

Bak bu 5070 Ti ın giriş seviyesi modellerinden biri olan Galax 1-click OC nin bloğu, şu işçiliğe ve kaliteye bak.

Alıntıyı görüntüle

Bu ikisi de sırayla 9070XT Nitro+ ve 9070XT TUF sonra da diyorsunuz ki vay efendim top model, al sana top model... AMD kartları maalesef yıllardır baştan savma çoğu konuda tek tük kaliteli iş yapan marka hatta model var ama Nvidia tarafında öyle değil en tip modelleri bile top kaliteye çok yakın bunun sebebi de Nvidia, Nvidia bu şekilde istediği ve belli bir kalite standartı koyduğu için böyle.

Nitro+
Alıntıyı görüntüle

TUF
Alıntıyı görüntüle
hangi modeli kullanıyorsun acaba?

PSU iç bileşenlerinin ne kadar kaliteli ve dayanıklı olduğu,
Hangi ısılarda ne kadar süre dayanabileceği, bu ısılara ne kadar ömrü var bunların hepsi toplam bir paket.

650W PSU ile 5080'ini de, tepe 9070 XT'de çalıştırıyorum işte derseniz;
Çalıştırırsınız, ama ne kadar süre çalıştırabilirsiniz derim bende.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Gerçekten en kaliteli güncel 650W psu hangisi bilmiyorum, varsayıyorum ki onu kullanıyor olun.
Gene yazık ediyorsunuz.
İç bileşenleri ne kadar dayanıklı ve kuvvetli olursa olsun o PSU'nun
Siz onu tam yükte yıpratmaktan ve ömrünü çok daha hızlı bir şekilde tüketmekten başka bir şey yapmıyorsunuz.
Ve sadece PSU'ya değil tüm sisteme zarar verebilme ihtimalini omuzluyorsunuz üzerinize.

Üstelik ülkemizde elektrik dalgalanmaları, ARK arızaları gibi çokça alt yapılardan da kaynaklı sorunlar var.
Çalıştırıyorum demek başka bir şey, doğrusu budur demek başka bir şey.
MSI A650-GF.

520W yük görünce japon cap. ler zarar görecekse, choke den geçen akımı kaldıramayıp yanacaksa, kondansatörleri bozulacaksa bozulsun zaten ama unuttuğunuz bir şey var güç kaynakları sandığınız gibi narin ve kolay bozulan/yıpranan ürünler değiller.

OPP diye bir koruma var araştırmanızı öneririm, nedir ne değildir bilgi sahibi olursunuz.

hangi modeli kullanıyorsun acaba?
Aorus elite.

Üreticinin resmi sayfasında minimum 850W önerdiği yerde kendiniz 650W tercih ediyorsanız bu kendinizin aldığı bir risktir.
Kişisel tercihiniz sizi bağlar.
PSU'nun neredeyse %80-85 yüklerde kullanılmasının doğuracağı sonuçlar sizin aldığınız riske bağlı.
Firma tabi ki 850W önerecek kimin ne işlemci kullandığını nereden bilsinler? bu önerilen PSU en ama en uç senaryoya göre verilir yani biri 14900K ile de kullanabilir ryzen 1200 ile de o yüzden firma her zaman uç noktada önerir.

Ona bakarsan MSI kendi sitesinde 5070 için 750W öneriyor hatta R7 serisi bir işlemcin varsa 850W diyor. 5070 dediğin kart oyunlarda 220W tüketiyor o zaman 850W altı yandı. Madem öneri diyorsun al MSI da bunu öneriyor ciddiye mi alalım?

Son düzenleme:
MSI A650-GF.

520W yük görünce japon cap. ler zarar görecekse, choke den geçen akımı kaldıramayıp yanacaksa, kondansatörleri bozulacaksa bozulsun zaten ama unuttuğunuz bir şey var güç kaynakları sandığınız gibi narin ve kolay bozulan/yıpranan ürünler değiller.

OPP diye bir koruma var araştırmanızı öneririm, nedir ne değildir bilgi sahibi olursunuz.
Diyorum ki isterseniz en kalitelisini kullanın, var olan her şey eskimeye mahkum.
Siz zaten eskiyecek olanı, daha hızlı eskitiyorsunuz.
Sürekli tam yükte kullanılan bir ürünün Japon, Taiwan oluşu sadece kalite farkını belirler, hiçbir şey olmayacağı anlamını değil.
Bir elektrik dalgalanmasına bakar.
Mercury tepe model değil, Mercury OC tepe model.
XFX satış politikasında Mercury'i tepe model, Swift'i giriş seviyesi olarak belirlemiş. Bana yada bunu böyle düşünenlere değil AMD'ye itiraz edin.
Her 5070 TI aynı olsaydı 75K'ya 5080'den daha pahalı modeller olmazdı. Yada MSI, Asus tepe modellerini Galax fiyatına satmak zorunda kalırdı.
Aralarında 50-100 fps var demiyorum bende aynı değil derken.
Soğutma ve O.C optimizasyon farkları var. Bunların yanında görsellik var. İnsanlar sadece Galax alsın o zaman.

Diyorum ki isterseniz en kalitelisini kullanın, var olan her şey eskimeye mahkum.
Siz zaten eskiyecek olanı, daha hızlı eskitiyorsunuz.
Sürekli tam yükte kullanılan bir ürünün Japon, Taiwan oluşu sadece kalite farkını belirler, hiçbir şey olmayacağı anlamını değil.
Bir elektrik dalgalanmasına bakar.

XFX satış politikasında Mercury'i tepe model, Swift'i giriş seviyesi olarak belirlemiş. Bana yada bunu böyle düşünenlere değil AMD'ye itiraz edin.
Her 5070 TI aynı olsaydı 75K'ya 5080'den daha pahalı modeller olmazdı. Yada MSI, Asus tepe modellerini Galax fiyatına satmak zorunda kalırdı.
Aralarında 50-100 fps var demiyorum bende aynı değil derken.
Soğutma ve O.C optimizasyon farkları var. Bunların yanında görsellik var. İnsanlar sadece Galax alsın o zaman.
Arkadaşım neden bilmediğin yada yarım yamalak bilginin olduğu konularda ısrarcı oluyorsun? sen bana XFX şöyle böyle demiş diye geliyorsun, ben sana donanım üzerine açıklama yapıyorum. Tepe model dediğin kart hakkında teknik ve donanım bilgin var mı? varsa onlar üzerine konuşalım. Neden ısrar ediyorsun merak ediyorum. Vapor chamber, pcb farkı, soğutucu blok farkı hepsini geçtim tepe model dediğin kart da 2x8 pin var, Mercury OC de ise 3x8 pin var yani buna bile bakmamışsın tepe model kart diyorsun bir de. Evet XFX mercury e sözde tepe model diyor ama git bir bak bakalım araştır kaç farklı mercury var...

Ayrıca OC optimizasyon farkı diye bir tabiri de bunca yıldır ilk defa sizden duyuyorum, yeni çıktı sanırım?

5080 Gamerock 60K, 5080 ROG 92K al buyur soğutma farkını da ben atayım sen uğraşma 3 derece.

Fiyat bir şeyi değiştirmiyor her 5070 Ti aynı bu kadar basit. Soğutması 3-5 derece daha iyi olunca daha performanslı olmuyor zaten GPU nun limiti belli üzerine %10-15 de koyamıyorsun eski kartlar gibi.

Neyse dostum gece gece daha fazla uzatmıcam, araştır.

cooler-performance-comparison-gpu.webp

Bu arada 9070 XT
Bak bu 5070 Ti ın giriş seviyesi modellerinden biri olan Galax 1-click OC nin bloğu, şu işçiliğe ve kaliteye bak.

Alıntıyı görüntüle

Bu ikisi de sırayla 9070XT Nitro+ ve 9070XT TUF sonra da diyorsunuz ki vay efendim top model, al sana top model... AMD kartları maalesef yıllardır baştan savma çoğu konuda tek tük kaliteli iş yapan marka hatta model var ama Nvidia tarafında öyle değil en tip modelleri bile top kaliteye çok yakın bunun sebebi de Nvidia, Nvidia bu şekilde istediği ve belli bir kalite standartı koyduğu için böyle.

Nitro+
Alıntıyı görüntüle

TUF
Alıntıyı görüntüle

Bu arada Gigabyte O.C 9070 XT hariç hiçbir modelde termal sorunda olmadı bugüne kadar.
Gigabyte termal macunu özellikle dikey kullanımda aktığı için sorun oldu.

9070 XT daha yüksek W değerlerinde daha serin çalışıyorlar
5070 TI tepe modellere neredeyse denk bir soğutma performansı var çoğu 9070 XT'nin daha yüksek W değerlerinde.

Bu arada 9070 XT

Bu arada Gigabyte O.C 9070 XT hariç hiçbir modelde termal sorunda olmadı bugüne kadar.
Gigabyte termal macunu özellikle dikey kullanımda aktığı için sorun oldu.
Daha yüksek W değerlerinde daha serin çalışıyor kartlar.

5070 TI tepe modellere denk bir soğutma performansı var çoğu 9070 XT'nin daha yüksek W değerlerinde.
Attığım görsellerde işçilik ve malzeme kalitesi yerine termal macun akması yada soğutma performansı ile ilgili bir şeyler çıkarıyorsan bir şey diyemiyorum haklısın.

Attığım görsellerde işçilik ve malzeme kalitesi yerine termal macun akması yada soğutma performansı ile ilgili bir şeyler çıkarıyorsan bir şey diyemiyorum haklısın.
Hayır işçiliğe bir şey demiyorum sadece 9070 XT'lerin yüksek W değerlerinde çok iyi soğutması olduğunu söylüyorum.
Gösterdiğniiz kısım bunu ilgilendirdiği için.
Kimse ürünün içini açıp işçilikle ilgilenmiyor çünkü, ekranında ki afterburner değerlerine bakıyorlar ve farkı orada arıyorlar demek istedim.
Bende ilk kez gördüm bu farkı, işçilik farkı gerçekten güzel evet.
Ayrıca OC optimizasyon farkı diye bir tabiri de bunca yıldır ilk defa sizden duyuyorum, yeni çıktı sanırım?

5080 Gamerock 60K, 5080 ROG 92K al buyur soğutma farkını da ben atayım sen uğraşma 3 derece.

Fiyat bir şeyi değiştirmiyor her 5070 Ti aynı bu kadar basit. Soğutması 3-5 derece daha iyi olunca daha performanslı olmuyor zaten GPU nun limiti belli üzerine %10-15 de koyamıyorsun eski kartlar gibi.

Neyse dostum gece gece daha fazla uzatmıcam, araştır.
O.C ayarı yapıldığı için optimize edilmiş dedim nesi hatalı hocam her cümleyi tek tek kritik mi edelim oturup şu saatte?
5070 TI techpowerup incelemesinde benim gördüğüm ısı değerleri farkı epey fazla fark var sadece 3-5 değil bu arada.
1758408579648.webp

Hayır işçiliğe bir şey demiyorum sadece 9070 XT'lerin yüksek W değerlerinde çok iyi soğutması olduğunu söylüyorum.
Gösterdiğniiz kısım bunu ilgilendirdiği için.
Kimse ürünün içini açıp işçilikle ilgilenmiyor çünkü, ekranında ki afterburner değerlerine bakıyorlar ve farkı orada arıyorlar demek istedim.
Bende ilk kez gördüm bu farkı, işçilik farkı gerçekten güzel evet.

O.C ayarı yapıldığı için optimize edilmiş dedim nesi hatalı hocam her cümleyi tek tek kritik mi edelim oturup şu saatte?
5070 TI techpowerup incelemesinde benim gördüğüm ısı değerleri farkı epey fazla fark var sadece 3-5 değil bu arada.
Alıntıyı görüntüle
En fazla ısınan kart ventus o da 68 derece. Sence ''soğutma performansı farkı'' diyecek kadar bir fark mı var? günümüzde tüm kartların soğutma performansı fazlasıyla iyi. Eskiden en iyisi ile en kötüsü arasında uçurum vardı, şuan en iyisi ile en kötüsü arasında dişe dokunur farklar yok.

En fazla ısınan kart ventus o da 68 derece. Sence ''soğutma performansı farkı'' diyecek kadar bir fark mı var? günümüzde tüm kartların soğutma performansı fazlasıyla iyi. Eskiden en iyisi ile en kötüsü arasında uçurum vardı, şuan en iyisi ile en kötüsü arasında dişe dokunur farklar yok.
Siz niye kişisel tercihlerinizi herkesin en doğrusu kabul etmesini bekliyorsunuz ki?
68 derece benim içinde çok değil ama çoğu insan için diğer kartın 59 derecede yada F/P ürünün 63 derece de çalışmasını,
Fan sesini, estetikliğini, O.C potansiyelini bir tercih sebebi olarak görüyor?

Söylediğiniz her şey kişisel tercihlerden ibaret dünden beri.
650W PSU'yu kimse siz gibi kullanmak zorunda değil örneğin?

Çalışması başka ideal olanı başka bir şey?
Bunları empoze etmeye çalışıyorsunuz sadece.
Siz kullanın. PSU'nuz sağlamdır, bölgenizin elektrik alt yapısı sağlamdır, devam edin.

Herkes öyle değil. Ya fason yada çok yetersiz PSU dolu çoğumuzun kasasında.
Bırakın yağmuru fırtınayı;
Derin dondurucu bile turbo moda geçse çoğu evde elektrik dalgalanması olabiliyor.
650W psu o kadar yükteyken bakalım hangi Japon kapasitör kurtaracak o arkadaşı.

Neyse gerçekten burada kişisel tercihleri çatıştırmaktan başka bir şey söz konusu değil, selametle.

Arkadaşlar konuyla alakalı yardımınız için hepinize teşekkür ederim. Şu anlık RX 9070 XT'yi (33723 TL) aldım eğer ki 1 ay içerisinde RTX 5070 Tİ da güzel bir indirim olursa 5070 ti'a geçiş yapmayı düşünebilirim.

Çok teşekkürler

Arkadaşlar konuyla alakalı yardımınız için hepinize teşekkür ederim. Şu anlık RX 9070 XT'yi (33723 TL) aldım eğer ki 1 ay içerisinde RTX 5070 Tİ da güzel bir indirim olursa 5070 ti'a geçiş yapmayı düşünebilirim.

Çok teşekkürler
hangi modeli aldın acaba

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,158,146
Üyeler
183,955
Son üye
tmacknq
Geri