Çözüldü✓ RX 9070XT VS RTX 5070

Elimdeki 4060ti 16gb ile geçinebildiğim kadar geçiniyim diyorum. Hatta vereceğim taksit paralarını hatta biraz daha üstünü kenarda altın olarak tutup ilerde çıkacak yeni amd veya rtx ekran kartlarına saklim diyorum. Ama çekiniyorum. Fiyatlar absürt artar bellek krizi derinleşir vs sonrasında almak mantıklı olmaz hiç diye düşünüyorum.

Valla ne alacağınıza siz karar vereceksiniz ama kararsızlık en kötü şey. 6 ay oldu 9070 XT'yi alalı ve aşırı memnunum. O dönem R7 7700 işlemcim vardı ve " bu bana yeter yahu " diyordum. Ardından elime bir fırsat geçti ve işlemciyi 7800X3D'ye upgrade ettim. Anakartım MSI B650-S Wifi modeliydi ve hiç sorunsuz çalışıyordu ve yine fırsat değerlendirip onu da MSI X870E Gaming Plus ile upgrade ettim.

Bellek krizi daha da derinleşirse hiç tahmin etmediğimiz şeylere de anlamsız zamlar gelebilir. Hele ki şu yaşadığımız ülkeyi düşünecek olursak...

Elimdeki 4060ti 16gb ile geçinebildiğim kadar geçiniyim diyorum. Hatta vereceğim taksit paralarını hatta biraz daha üstünü kenarda altın olarak tutup ilerde çıkacak yeni amd veya rtx ekran kartlarına saklim diyorum. Ama çekiniyorum. Fiyatlar absürt artar bellek krizi derinleşir vs sonrasında almak mantıklı olmaz hiç diye düşünüyorum.
korkun yersiz, elinde 1050 ti yok, 4060 ti hangi oyunu açamıyor ki? Kaç tane büyük bütçeli hikayeli oyun çıkıyor sürekli? 5000 serisi kart da alman hayatında pek de bir şey değiştirmicek bence, yine dizi film çerezlik oyun üçgenine takılacaksın. İlla da upgrade edecem diyorsan nvidia ile devam et, bundan sonra çıkacak bütün büyük oyunlar mfg ile gelecek, hiçbir oyunda problem yaşamayacaksın.

korkun yersiz, elinde 1050 ti yok, 4060 ti hangi oyunu açamıyor ki? Kaç tane büyük bütçeli hikayeli oyun çıkıyor, sürekli? 5000 serisi kart da alman hayatında pek de bir şey değiştirmicek bence, yine dizi film çerezlik oyun üçgenine takılacaksın. İlla da upgrade edecem diyorsan nvidia ile devam et, bundan sonra çıkacak bütün büyük oyunlar mfg ile gelecek, hiçbir oyunda problem yaşamayacaksın.
Kafama dank etti alayım dedim. Son 4 aydır God of war ragnarok, silent hill 2 ve f, death strending 2 on the beach(hala oynuyorum) residint evil 4 remake ve 9, until dawn oyunlarını oynadım. Silent serisi 1080p de bile yetersiz fps veriyor gibiyidi. Monitörü yeni aldığımdan denemedim. İlerleyen zamanlarda rdr2, wukong, last of us1 ve 2, spiderman 1 ve 2 cyberpunk ve çıkarsa withcer 3 dlc oynamayı düşünüyorum. Bunlar fps gerektirmeyen oyunlar. o yüzden fikrinizi alayım dedim.
Geçmek mantıklı mı yoksa ona vereceğim aylık taksitleri altın veya başka bir araçta tutup gelecekte çıkacak gpuları mı beklemeli. Karar bana kalmış doğru elimde param var inşaatta alçı alçıpan kalfası olarak çalışıyorum. İşimiz var ve çoğu zaman babamın yanındayım. Kriz bile olsa bu söylediğim oyunlar dışında god of war'un yeni oyunları vs gelmezse oyun oynamamayı düşünüyorum. Askerdim geldim içimde kalan oyunları oynamak istedim. Yaz gelince çıkıp dolaşmak istiyorum. Kışında başka büyük bütçeli ama önceden çıkmış oyunları oynarım veya önceden oynadıklarımı tekrar oynarım ki god of war serisini 3 defa bitirdim. Yine oynayasım var :)

Deneyim var mı ustam. Bana bu lazım biliyon mu? Arkadaş zorlayıp 5070ti almamı öneriyor ama bu şekil taksitli 53.000 den başlıyor arada muazzam fark var resmen.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kral 15 ila 20bin lira fiyat farkı oynuyor aralarında.
2 tane 9070xt var evimde. 2 farkli sistemde de sorunsuz calisiyorlar. 12gb vram e sahip bir gpu ya bu kadar para verilmez , vermeni soyleyen arkadaslar da tamamen nvidia sever olduklari icin oyle diyorlar. 5070ti alabilecek durumun varsa evet bence de cok daha iyi ama sadece oyun oynayan birisi icin 5070ti yada 9070xt farki cok yok , ozellikle 4k oyun oynamiyorsan , fps agirlikla oynuyorsan nvidia da bulunan teknolojilerin cogu isine yaramaz

Arkadaşlar hayırlı geceler,

Elimde RTX 4060 Ti 16GB var, daha önce başka bir sistemim vardı onu sattım. Şu anki konfigürasyonum şöyle:

• CPU: Intel Core i5-13500
  • RAM: 64GB DDR4
  • GPU: RTX 4060 Ti 16GB
  • PSU: Corsair RM650x
  • Depolama: 2TB M.2 SSD

Yeni aldığım monitörüm LG UltraGear G6 2K (1440p). Monitörü almışken GPU yükseltme kararı aldım. Uzun süre düşündüm, en sonunda yazı-tura atıp almaya karar verdim. 2 gündür fiyat kovalıyorum.

Önceden Blender ve yapay zeka işleriyle uğraşıyordum, şimdi ise ağırlıklı olarak hikayeli single-player oyunlar oynuyorum, film/dizi izliyorum. Ara sıra PUBG veya Warzone da giriyorum.

Şu anda iki seçenek arasında kaldım (Hepsiburada üzerinden taksitli almak istiyorum):

• Sapphire RX 9070 XT Pulse37.600 TL peşin (9 taksit)
  • Gainward Python RTX 507036.600 TL peşin (9 taksit)

İade hakkım dolunca 4060 Ti’yi satmayı planlıyorum (temiz, yeni sayılır).

Asıl korkum ve sorum şu:

Gelecekte ekonomik kriz düzelirse değil, tam tersi çip arzı sorunu devam eder, GPU üreticileri üretimde sıkıntı yaşar, arz-talep dengesi bozulur ve fiyatlar daha da yükselirse diye endişeliyim. Bu yüzden elimdeki parayla şu anda alabileceğim en mantıklı ve uzun ömürlükartı almak istiyorum.

Bu iki GPU arasından hangisini seçmem ilerisi için daha mantıklı olur? Hangisi bana daha uzun süre yeterli performans verir?

Özellikle şu konularda tecrübelerinizi paylaşmanızı rica ediyorum:

• 2K çözünürlükte hikayeli oyunlarda (single-player) performans farkı nasıl?
  • RTX 5070’te yeni 12V-2x6 güç konnektörü nedeniyle yanma/erime sorunu yaşayan oldu mu? Bu konudan ciddi çekiniyorum.
  • RX 9070 XT’te film/video izlerken stuttering, drop veya driver kaynaklı sorun yaşayan var mı?
  • RX 9070 XT eski tip 8-pin kullandığı için Corsair RM650x ile (güç limiti + hafif undervolt yaparak) sorunsuz çalışır mı? Yeni PSU almak istemiyorum.
  • Uzun vadede (3-4 yıl) 1440p’de yüksek ayarlarda stabil performans için hangisi daha iyi bir seçim olur?

Ekstra olarak: İleride Nvidia daha güçlü bir model çıkarsa veya AMD daha avantajlı bir kart getirirse geçiş yapmak da mümkün olabilir. Bu açıdan da görüşlerinizi almak isterim.

Deneyimli arkadaşların benchmark karşılaştırması, driver stabilitesi ve uzun vadeli kullanım yorumlarını çok merak ediyorum.
amd yazılım sorunları yok değil ama kafa ağıratacak kadar değil geçen bir tartışma çıktı yine nvidia FANBOYLARI ve forum üyeleri arasında 9070xt çok az farkla 5070ti gerisinde ama fiyata değecek fark ASLA ASLA ASLA YOK

tek amaç oyunsa ve rt pt gibi teknolojiler umrunda değilse 9070xt. hobi olarak da olsa 3d modelleme falan yaparım diyorsan ya da bu 6x muhabbeti sence çok önemliyse 5070 (ben olsam 9070xt alırdım sanırım)

korkun yersiz, elinde 1050 ti yok, 4060 ti hangi oyunu açamıyor ki? Kaç tane büyük bütçeli hikayeli oyun çıkıyor sürekli? 5000 serisi kart da alman hayatında pek de bir şey değiştirmicek bence, yine dizi film çerezlik oyun üçgenine takılacaksın. İlla da upgrade edecem diyorsan nvidia ile devam et, bundan sonra çıkacak bütün büyük oyunlar mfg ile gelecek, hiçbir oyunda problem yaşamayacaksın.
Nokta atışı yaptın.
Şuanda bile güncel olan kart kullanıyorsa panik haline bürünmesi gereksiz. 1 yıl önce elimde gtx 1060 vardı o bile tüm işlerimi full HD de tatmin edici seviyede görüyordu takılmadan.
Oyun sırasında FPS mi izliyicem yoksa keyfime mi bakıcam asıl olay budur.

RTX serileri hız kesmeden üretilince aha dedim kesin olarak Driver desteğini bitirecekler GTX serisine o yüzden panikle sattım 😂

Ustalar herkese teşekkür ederim sabırla bekleme kararı aldım. İnşaatta çalıştığım için taksit paralarıı kenara ayırıp yeni gpu gelene kadar 2 3 iş alsam aradaki farkı rahatlıkla çözerim çok büyük kriz ve akıl sır erdilemeyecek kadar fiyatlar artarsa da elimdeki ile idare etme kararı aldım.

Arkadaşlar hayırlı geceler,

Elimde RTX 4060 Ti 16GB var, daha önce başka bir sistemim vardı onu sattım. Şu anki konfigürasyonum şöyle:

• CPU: Intel Core i5-13500
  • RAM: 64GB DDR4
  • GPU: RTX 4060 Ti 16GB
  • PSU: Corsair RM650x
  • Depolama: 2TB M.2 SSD

Yeni aldığım monitörüm LG UltraGear G6 2K (1440p). Monitörü almışken GPU yükseltme kararı aldım. Uzun süre düşündüm, en sonunda yazı-tura atıp almaya karar verdim. 2 gündür fiyat kovalıyorum.

Önceden Blender ve yapay zeka işleriyle uğraşıyordum, şimdi ise ağırlıklı olarak hikayeli single-player oyunlar oynuyorum, film/dizi izliyorum. Ara sıra PUBG veya Warzone da giriyorum.

Şu anda iki seçenek arasında kaldım (Hepsiburada üzerinden taksitli almak istiyorum):

• Sapphire RX 9070 XT Pulse37.600 TL peşin (9 taksit)
  • Gainward Python RTX 507036.600 TL peşin (9 taksit)

İade hakkım dolunca 4060 Ti’yi satmayı planlıyorum (temiz, yeni sayılır).

Asıl korkum ve sorum şu:

Gelecekte ekonomik kriz düzelirse değil, tam tersi çip arzı sorunu devam eder, GPU üreticileri üretimde sıkıntı yaşar, arz-talep dengesi bozulur ve fiyatlar daha da yükselirse diye endişeliyim. Bu yüzden elimdeki parayla şu anda alabileceğim en mantıklı ve uzun ömürlükartı almak istiyorum.

Bu iki GPU arasından hangisini seçmem ilerisi için daha mantıklı olur? Hangisi bana daha uzun süre yeterli performans verir?

Özellikle şu konularda tecrübelerinizi paylaşmanızı rica ediyorum:

• 2K çözünürlükte hikayeli oyunlarda (single-player) performans farkı nasıl?
  • RTX 5070’te yeni 12V-2x6 güç konnektörü nedeniyle yanma/erime sorunu yaşayan oldu mu? Bu konudan ciddi çekiniyorum.
  • RX 9070 XT’te film/video izlerken stuttering, drop veya driver kaynaklı sorun yaşayan var mı?
  • RX 9070 XT eski tip 8-pin kullandığı için Corsair RM650x ile (güç limiti + hafif undervolt yaparak) sorunsuz çalışır mı? Yeni PSU almak istemiyorum.
  • Uzun vadede (3-4 yıl) 1440p’de yüksek ayarlarda stabil performans için hangisi daha iyi bir seçim olur?

Ekstra olarak: İleride Nvidia daha güçlü bir model çıkarsa veya AMD daha avantajlı bir kart getirirse geçiş yapmak da mümkün olabilir. Bu açıdan da görüşlerinizi almak isterim.

Deneyimli arkadaşların benchmark karşılaştırması, driver stabilitesi ve uzun vadeli kullanım yorumlarını çok merak ediyorum.
5070 den O saf güçle , o vramle patch tracing bekleyenler..

Ustalar herkese teşekkür ederim sabırla bekleme kararı aldım. İnşaatta çalıştığım için taksit paralarıı kenara ayırıp yeni gpu gelene kadar 2 3 iş alsam aradaki farkı rahatlıkla çözerim çok büyük kriz ve akıl sır erdilemeyecek kadar fiyatlar artarsa da elimdeki ile idare etme kararı aldım.
Elindeki kart her türlü yeterli bir kart , güncel kalmak istersen 2 kartta seni memnun eder ama iş gücü yani yazılım render adobe tarzı programlar kullanmıyorsan 9070xt al geç derim her türlü kas gücüyle teknoloji ihtiyacı duymazsın . abartılı ultra grafik ayarlarda da oynayabilirsin

Geri