Neler Yeni

Rx6800xt cızırtı sesi

bahtsızkarakter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
895
İsim
Alperen Yılmaz
coil whine sesi sıkıntı değildir ekran kartındaki elektronik mühendislikten kaynaklanır sorun yok

Dahası  
Reaksiyon skoru
62
İsim
Sezer Garip
Hocam psu nun fanında sıkıntı olabilir mi acaba ? bakıtnız mı hiç
benim fsp psu vardı eski sistemde bildiğiniz civciv sesi çıakrtıyordu. Araya kağıt parçası tıkadıktan sonra kesilmişti

Valofren

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
63
İsim
Mahmud Said Erdem
Instagram
valofren
Discord
mt09kedy
YouTube
valofren
Bu sorunun nereden kauynaklandığını bulmak için çok uğraştım kasa bile değiştirdim sonunda fark ettim ki ekran kartı yük altındayken mesela cyberpunk oynarken bildiğiniz elektrik cızırtısı sesi geliyor oyuna alt tab attığım anda bile düzeliyor. Bunun sebebi nedir kartı alırken furmark testi yaptığımda pek duyulmadığından dikkat edememiştim. Yani oyunun sesi olmadığında rahatsız edici seviyede bile olabiliyor
bendede 3060 var 12 gb bende çok korktum bundan sana olayı anlatıyım ekran kartındaki bobin sayısı onemlı ne kadr fazla olursa o kadar az ses gelir yük altındayken bobınler arasındaki aktarılan elektrık mıktarı fazla olduğu için fazla ses geliyor bobin sayısı ne kadar fazla ise bobin başına daha az elektrık dusecegınden dolayı sesde haliyle daha azalır korkmana gerek yok yani
Mesaj otomatik birleştirildi:

ben 7800xt'de de bulunuyor 🫡
7800xt alınır mı? jombo hocam düşünüyorumda

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Disko Kid
Hocam psu nun fanında sıkıntı olabilir mi acaba ? bakıtnız mı hiç
benim fsp psu vardı eski sistemde bildiğiniz civciv sesi çıakrtıyordu. Araya kağıt parçası tıkadıktan sonra kesilmişti
yok hocam psudan gelen bir ses değil ama merak ettim kağıdı nereye sıkıştırdınız

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Disko Kid
Şimdi tekrar baktım sesin hem karttan hem psu'dan gelme ihtimali yüksek fps limiti sesin karakteri değişiyor ama tamamen gitmiyor. Bu aldığım 2. güç kaynağı artık 3.sünü almayacağım noluyosa olsun ben böyle bi şey görmedim ama yani ps4'üm vardı onda da coil whine vs oluyordu ama bu gerçekten başka bir seviye

Xenovian

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
437
İsim
M.Rüzgar Özen
hocam 2.el kart alırken test edip aldım bir haftaya yakındır da ben de zaten adam baştan gelip test ettin ses fln yoktu çekti bu saatten sonra iade kabul etmez hem verdim yine güçlü bi kart alsam yine o ses olabilir diyorlar
Sen bilirsin

VS07

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
150
İsim
Vahit Sarıkaya
Şimdi tekrar baktım sesin hem karttan hem psu'dan gelme ihtimali yüksek fps limiti sesin karakteri değişiyor ama tamamen gitmiyor. Bu aldığım 2. güç kaynağı artık 3.sünü almayacağım noluyosa olsun ben böyle bi şey görmedim ama yani ps4'üm vardı onda da coil whine vs oluyordu ama bu gerçekten başka bir seviye
Hocam test edip aldığınız için pek yapacak bir şey yok. Oyunlarda test etmek lazım kartları. Cw sesi çoğu kartta var. Bende 6900xt var furmarkta ses gelmiyor oyunlarda yüksek fps almaya başladığı anda ses geliyor. Ben undervolt yaptım ve oynadığım oyuna göre amdnin yazılımından fps sınırlıyorum ses baya baya azalıyor. Öyle yapabilirsin.

jombo

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,443
İsim
efe araci
bendede 3060 var 12 gb bende çok korktum bundan sana olayı anlatıyım ekran kartındaki bobin sayısı onemlı ne kadr fazla olursa o kadar az ses gelir yük altındayken bobınler arasındaki aktarılan elektrık mıktarı fazla olduğu için fazla ses geliyor bobin sayısı ne kadar fazla ise bobin başına daha az elektrık dusecegınden dolayı sesde haliyle daha azalır korkmana gerek yok yani
Mesaj otomatik birleştirildi:

7800xt alınır mı? jombo hocam düşünüyorumda
şu anki kullandığın kart 3060 12gb eğer güzel bir upgrade istiyorsan 9070 öneririm 7800xt ile aralarında güzel bir fark var ama cidden bir fark istiyorsan 9070 öneririm.

Valofren

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
63
İsim
Mahmud Said Erdem
Instagram
valofren
Discord
mt09kedy
YouTube
valofren
şu anki kullandığın kart 3060 12gb eğer güzel bir upgrade istiyorsan 9070 öneririm 7800xt ile aralarında güzel bir fark var ama cidden bir fark istiyorsan 9070 öneririm.
2 kat civarı fark ediyor diyorlar her oyunu açsın saatlerce sorunsuz oynarsın bana yeter 9070ne o kadar para vermeye gerek varmı abi onun yerine başka şeyler yukseltilebilir gibi

jombo

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,443
İsim
efe araci
2 kat civarı fark ediyor diyorlar her oyunu açsın saatlerce sorunsuz oynarsın bana yeter 9070ne o kadar para vermeye gerek varmı abi onun yerine başka şeyler yukseltilebilir gibi
2 kat fark eder ama oyundan oyuna fark eder paranın hakkını vermesini istiyorsan 6900xt de bakabilirsin 2. elde onun harici alabilirsin 7800xt yi ben kullanıyorum memnunum.

Top Bottom