smt özelliğini autoya getirdiğimde görünüş bu şekilde.Bu sefer 4-8 oldu.BIOS'ta veya Ryzen Master'da SMT özelliği kapanmış olabilir. Bi' kontrol et derim.
B450M PRO-M2 MAX anakarta sahibim şimdi biosu güncelleyeciğim.Anakartınız nedir? BIOS güncel mi?
BIOS güncelleyin ama hemen XMP'yi açmayın. Kontrol edin baktınız 8 core 16 thread o zaman XMP açın. Kolay gelsin.B450M PRO-M2 MAX anakarta sahibim şimdi biosu güncelleyeciğim.
Biosu güncelledim xmp kapalı ve smt açık durumdayken hala 4 çörek 8 thread gözüküyor.Xmpyi açıp ramleri 2933 MHze çekiyorum ve smtyi kapandığımda aynı durum 8 core 8 thread gözüküyor.BIOS güncelleyin ama hemen XMP'yi açmayın. Kontrol edin baktınız 8 core 16 thread o zaman XMP açın. Kolay gelsin.
Valla bilemiyorum hocam. Önceden bunu yaşayan gördüm ancak nasıl düzeltiyorlar bilmiyorum. BIOS pilini çıkartıp bekleyin sonra geri takın. Aklıma başka bir şey gelmiyor.Biosu güncelledim xmp kapalı ve smt açık durumdayken hala 4 çörek 8 thread gözüküyor.Xmpyi açıp tankeri 2933 MHze çekiyorum ve smtyi kapandığımda aynı durum 8 core 8 thread gözüküyor.
Selamlar dostlar.Uzun bir süredir ryzen 2700x kullanıyorum ilk defa dikkat ettim işlemci 8 göre 8 thread olarak gözüküyor.Nedeni nedir bilen var mı?
valla böyle görünce bende bir kontrol edeyim dedim bende sıkıntı yok çok şükür.evet ryzen masterdan baktım smt kapalı gözüküyor bir açayım tekrardan sslerim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
smt özelliğini autoya getirdiğimde görünüş bu şekilde.Bu sefer 4-8 oldu.
Valla yardımlarınız için teşekkürler hocam zaten bakalım artık nasıl çözeceğim ben de bilmiyorumValla bilemiyorum hocam. Önceden bunu yaşayan gördüm ancak nasıl düzeltiyorlar bilmiyorum. BIOS pilini çıkartıp bekleyin sonra geri takın. Aklıma başka bir şey gelmiyor.