Ryzen 2700x Çekirdek Az görünüyor

flickgod

80+
Reaksiyon skoru
4
Selamlar dostlar.Uzun bir süredir ryzen 2700x kullanıyorum ilk defa dikkat ettim işlemci 8 göre 8 thread olarak gözüküyor.Nedeni nedir bilen var mı?

BIOS'ta veya Ryzen Master'da SMT özelliği kapanmış olabilir. Bi' kontrol et derim.

evet ryzen masterdan baktım smt kapalı gözüküyor bir açayım tekrardan sslerim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

BIOS'ta veya Ryzen Master'da SMT özelliği kapanmış olabilir. Bi' kontrol et derim.
smt özelliğini autoya getirdiğimde görünüş bu şekilde.Bu sefer 4-8 oldu.

Ekler

• ss.webp
    ss.webp
    84.2 KB · Hit: 72
  • ss2.webp
    ss2.webp
    82.7 KB · Hit: 66
BIOS güncelleyin ama hemen XMP'yi açmayın. Kontrol edin baktınız 8 core 16 thread o zaman XMP açın. Kolay gelsin.
Biosu güncelledim xmp kapalı ve smt açık durumdayken hala 4 çörek 8 thread gözüküyor.Xmpyi açıp ramleri 2933 MHze çekiyorum ve smtyi kapandığımda aynı durum 8 core 8 thread gözüküyor.

Biosu güncelledim xmp kapalı ve smt açık durumdayken hala 4 çörek 8 thread gözüküyor.Xmpyi açıp tankeri 2933 MHze çekiyorum ve smtyi kapandığımda aynı durum 8 core 8 thread gözüküyor.
Valla bilemiyorum hocam. Önceden bunu yaşayan gördüm ancak nasıl düzeltiyorlar bilmiyorum. BIOS pilini çıkartıp bekleyin sonra geri takın. Aklıma başka bir şey gelmiyor.

Selamlar dostlar.Uzun bir süredir ryzen 2700x kullanıyorum ilk defa dikkat ettim işlemci 8 göre 8 thread olarak gözüküyor.Nedeni nedir bilen var mı?
evet ryzen masterdan baktım smt kapalı gözüküyor bir açayım tekrardan sslerim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

smt özelliğini autoya getirdiğimde görünüş bu şekilde.Bu sefer 4-8 oldu.
valla böyle görünce bende bir kontrol edeyim dedim bende sıkıntı yok çok şükür.

Valla bilemiyorum hocam. Önceden bunu yaşayan gördüm ancak nasıl düzeltiyorlar bilmiyorum. BIOS pilini çıkartıp bekleyin sonra geri takın. Aklıma başka bir şey gelmiyor.
Valla yardımlarınız için teşekkürler hocam zaten bakalım artık nasıl çözeceğim ben de bilmiyorum

Düzeltirseniz nasıl düzelttiğinizi yazın buraya hocam.

Bu bir yerden tanıdık geliyor ya. BIOS üzerinden bakın SMT açık mı diye. Hem BIOS hem Ryzen masterda açık olsun.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,184
Üyeler
192,633
Son üye
indirimvarsabizvariz
Geri