her türlü iş hocam video edit harici sırf oyun oynayan biri değilim grafik işlerim vesaire oluyor canlı dersler görüyorum 10 senelik pentium ile bunları yapmak çok zorEğer kayıt, video edit, çizim falan yapacaksan 1600af yada 2600, sadece oyun oynayacaksan 3100 tercih etmelisin.
Ne tür grafik işleri biraz daha bilgi verebilir misiniz ?her türlü iş hocam video edit harici sırf oyun oynayan biri değilim grafik işlerim vesaire oluyor canlı dersler görüyorum 10 senelik pentium ile bunları yapmak çok zor
1600af nın çok çekirdek performansı daha iyi edit işinde 1600af daha iyi olur. Kullandığın yazılımları kontrol et tek çekirdek mi kullanıyor yoksa çoklu çekirdek mi tek çekirdekli performansa dayalı ise r3 3100 alman daha iyi olur.her türlü iş hocam video edit harici sırf oyun oynayan biri değilim grafik işlerim vesaire oluyor canlı dersler görüyorum 10 senelik pentium ile bunları yapmak çok zor
Adobe fireworks gibi uygulamalar. Daha grafik derslerini yeni yeni görmeye başladık elimdeki işlemci de yetersiz kalıyorNe tür grafik işleri biraz daha bilgi verebilir misiniz ?
nanometreyi sormadım ama farketmez her iki nanometreyi de karşılaştırabilirsiniz biliyorum 12 nanometre daha iyi fakat yine de kafam karıştı bir tarafta 6/12 lik bir işlemci bir tarafta 4/8 lik bir işlemciBahsi geçen Ryzen 5 1600 işlemci 12 nanometre mi 14 nanometre mi?
O zaman size 1600af yada 2600 daha iyi olur.Adobe fireworks gibi uygulamalar. Daha grafik derslerini yeni yeni görmeye başladık elimdeki işlemci de yetersiz kalıyor
teşekkür ederim saolun ^^O zaman size 1600af yada 2600 daha iyi olur.
teşekkür ederim hocam saolun ^^1600af nın çok çekirdek performansı daha iyi edit işinde 1600af daha iyi olur. Kullandığın yazılımları kontrol et tek çekirdek mi kullanıyor yoksa çoklu çekirdek mi tek çekirdekli performansa dayalı ise r3 3100 alman daha iyi olur.
Pentium işlemcinin modelini ve soketini belirtirseniz idare etmek için başka bir işlemci alabilirsiniz.teşekkür ederim saolun ^^
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
teşekkür ederim hocam saolun ^^
Ryzen 5 1600 14 nm ise mutlaka Ryzen 3 3100 tercih et.Adobe fireworks gibi uygulamalar. Daha grafik derslerini yeni yeni görmeye başladık elimdeki işlemci de yetersiz kalıyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
nanometreyi sormadım ama farketmez her iki nanometreyi de karşılaştırabilirsiniz biliyorum 12 nanometre daha iyi fakat yine de kafam karıştı bir tarafta 6/12 lik bir işlemci bir tarafta 4/8 lik bir işlemci
sıfırları çok pahalı ikinci el bakacağım o zaman 14 nm ise almıyorum 1600 ü 3100'e yöneliyorumRyzen 5 1600 14 nm ise mutlaka Ryzen 3 3100 tercih et.
Ryzen 5 1600 12 nm ise ve hem render tarzı işler yapacaksan hem de oyun oynayacaksan R5 1600 12nm daha iyi olur.
Sadece oyun oynayacaksan Ryzen 3 3100 daha iyi olur.