Ryzen 5 3600 vs Ryzen 5 3600x

RX22

80+
Reaksiyon skoru
0
Arkadaşlar selam herkese. Ryzen 5 3600 ile Ryzen 5 3600x arasında kaldım. Performans olarak bakınca 4-5 fps fark oynuyor ve asıl mesele soğutmada. Elimde corsair h100i sıvı soğutma var fakat bunun am4 kitini 250 TL'ye bulabildim en düşük. Fakat hiç sıvı soğutmayı karıştırmadan bir süre stock soğutucu ile kullanıp sonrasında soğutma almayı düşünüyorum. 3600 satın alsam çok zarar eder miyim soğutma ve ısınma konusunda. İkisini de stock olarak kullanacağım. Ve ek olarak oc yapmaya x modeli daha yatkın olduğunu duymuştum.

Arkadaşlar selam herkese. Ryzen 5 3600 ile Ryzen 5 3600x arasında kaldım. Performans olarak bakınca 4-5 fps fark oynuyor ve asıl mesele soğutmada. Elimde Corsair h100i sıvı soğutma var fakat bunun am4 kitini 250 TL'ye bulabildim en düşük. Fakat hiç sıvı soğutmayı karıştırmadan bir süre stock soğutucu ile kullanıp sonrasında soğutma almayı düşünüyorum. 3600 satın alsam çok zarar eder miyim soğutma ve ısınma konusunda. İkisini de stock olarak kullanacağım. Ve ek olarak oc yapmaya x modeli daha yatkın olduğunu duymuştum.
3600x al biraz bekle sonra sıvı soğutucu kiti alınca sıvı soğutu ile OC yap.

Kesinlikle 3600X

3600x al biraz bekle sonra sıvı soğutucu kiti alınca sıvı soğutu ile OC yap.
Millet diyor ki 3600 alıp güzel bir soğutucu alırsın. Aralarında fazla fark yok diyor. Ben şimdi stock kullanıma bakarak stealth fan kullanmaktansa spire fan kullanmayı tercih edecektim. Çok kararsızım ona göre şimdi sipariş vereceğim.

Millet diyor ki 3600 alıp güzel bir soğutucu alırsın. Aralarında fazla fark yok diyor. Ben şimdi stock kullanıma bakarak stealth fan kullanmaktansa spire fan kullanmayı tercih edecektim. Çok kararsızım ona göre şimdi sipariş vereceğim.
İleride soğutma takmıyacak mısın? Takacaksan 3600x tercih etmek daha mantıklı.

Arkadaşlar selam herkese. Ryzen 5 3600 ile Ryzen 5 3600x arasında kaldım. Performans olarak bakınca 4-5 fps fark oynuyor ve asıl mesele soğutmada. Elimde Corsair h100i sıvı soğutma var fakat bunun am4 kitini 250 TL'ye bulabildim en düşük. Fakat hiç sıvı soğutmayı karıştırmadan bir süre stock soğutucu ile kullanıp sonrasında soğutma almayı düşünüyorum. 3600 satın alsam çok zarar eder miyim soğutma ve ısınma konusunda. İkisini de stock olarak kullanacağım. Ve ek olarak oc yapmaya x modeli daha yatkın olduğunu duymuştum.
Trendyolda 3600x 1600 tl indirimde uygunken aş derim

• Beğen
Reaksiyonlar: RX22
İleride soğutma takmıyacak mısın? Takacaksan 3600x tercih etmek daha mantıklı.
Takacağım da hemen takmayacağım. Şimdi olay şu elimde bir sistem var bu sistemde h100i var ben bu sistemi komple satacağım. Oradan gelen para ile de ekran psu vs alacağım. Yani soğutma alabilir miyim bilmiyorum bundan dolayı. Aslında 2 seçeneğim var ben şimdi x570 anakart aldım gigabyte 16 gb ram aldım corsair bunlar kenarı da duruyor. Şimdi işlemci alacağım eğer bu parçalara h100'i takarsam sistemi parça parça satmak zorunda kalacağım için daha zor satacağım. Ben direkt kasayı satıp ekstra parça toplamak istiyorum. Şimdi elimde 1.800 TL para var bununla şuan işlemci alıp sonrada kasanın satılmasını bekleyeceğim. Sadece kararsız kaldım h100i alınalı 4 sene oldu ömrümden dolayı korkumda var.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Trendyolda 3600x 1600 TL indirimde uygunken aş derim
Çok geç geliyor bekleyemem onu maalesef. Nereden baksan 2 veya 3 hafta tahmini diyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,179,285
Üyeler
187,176
Son üye
Wolfwhite2
Geri