peaceswitz
80+
- Reaksiyon skoru
- 27
En basitinden bilmiyorsan git bari araştır bilmiyormuş gibi davranıp kendini rezil etme Apu dediğin şey iyide kötüde olsa cpu içinde dahili grafik biriminin (GPU) bulunmasıdır buna APU denir zaten APU = İşlemci içinde bulunan Grafik birimi Chatgpt den 1 saniyede öğrenebilirsin onuda yapamazsın diye ben senin yerine yazdım ve cevap ;
Ryzen 5 7600, teknik olarak APU çünkü CPU ve GPU aynı çipte, ama içindeki Radeon 610M çok temel seviyede:
G serisi APU’lardaki Vega veya RDNA3 tabanlı iGPU’larla kıyaslayınca baya güçsüz kalıyor.
- Ofis işleri, video izleme, hafif oyunlar → Tamam
- AAA oyunlar, yüksek grafik isteyen işler → Yetersiz
Ryzen 5 7600 APU değil ama iGPU’su var.En basitinden bilmiyorsan git bari araştır bilmiyormuş gibi davranıp kendini rezil etme Apu dediğin şey iyide kötüde olsa cpu içinde dahili grafik biriminin (GPU) bulunmasıdır buna APU denir zaten APU = İşlemci içinde bulunan Grafik birimi Chatgpt den 1 saniyede öğrenebilirsin onuda yapamazsın diye ben senin yerine yazdım ve cevap ;
Ryzen 5 7600, teknik olarak APU çünkü CPU ve GPU aynı çipte, ama içindeki Radeon 610M çok temel seviyede:
G serisi APU’lardaki Vega veya RDNA3 tabanlı iGPU’larla kıyaslayınca baya güçsüz kalıyor.
- Ofis işleri, video izleme, hafif oyunlar → Tamam
- AAA oyunlar, yüksek grafik isteyen işler → Yetersiz
- APU: AMD’nin işlemci + güçlü entegre grafik (Vega serisi gibi) kombinasyonuna verdiği isim. Genelde “G” ile biten modellerdir (ör. 5600G, 5700G).
- Ryzen 5 7600: Normal masaüstü işlemci (Zen 4 mimarisi, 6 çekirdek 12 thread). Ama RDNA2 tabanlı entegre grafik (iGPU) ile geliyor. Bu iGPU çok hafif oyunlar ve görüntü çıkışı için yeterli, ama bir APU kadar güçlü değil.