Yardım Ryzen 5 7600x vs ryzen 5 9600x hangisi

samet01

80+
Reaksiyon skoru
6
Bütçe
10000
Arkadaşlar arasında performans farkı var mı arasında 1500 TL fiyat farkı var

Aralarındaki fark temelde %5-10 civarı bir performans artışı (özellikle oyun dışı çoklu iş yüklerinde) ve 9600X’in biraz daha yüksek boost saat hızları. Ama bu fark çoğu kullanıcı için günlük kullanımda ya da oyunlarda fark edilir düzeyde değil.

Eğer sadece oyun için alıyorsan ve arada 1500 TL fark varsa hiç değmez. O parayı daha iyi bir soğutucuya ya da ekran kartına yatırmak çok daha mantıklı olur. Ama render, encoding gibi çok çekirdek kullanan işlerle uğraşıyorsan ve bütçen rahatsa, o zaman 9600X düşünülebilir.

Özetle: Sadece oyun → 7600X yeterli. 1500 TL fark kesinlikle değmez

lütfen şu videoyu izle dostum:)

7600x ile sucuk pişirmek istemiyorsan daha iyi olabilir veya sıvı soğutma ile destekleyeceksen çünkü nereyi okusam işlemcinin aşırı ısındığından bahsediyorlar tabi karar senin

Aralarındaki fark temelde %5-10 civarı bir performans artışı (özellikle oyun dışı çoklu iş yüklerinde) ve 9600X’in biraz daha yüksek boost saat hızları. Ama bu fark çoğu kullanıcı için günlük kullanımda ya da oyunlarda fark edilir düzeyde değil.

Eğer sadece oyun için alıyorsan ve arada 1500 TL fark varsa hiç değmez. O parayı daha iyi bir soğutucuya ya da ekran kartına yatırmak çok daha mantıklı olur. Ama render, encoding gibi çok çekirdek kullanan işlerle uğraşıyorsan ve bütçen rahatsa, o zaman 9600X düşünülebilir.

Özetle: Sadece oyun → 7600X yeterli. 1500 TL fark kesinlikle değmez
Isı probleminden korkuyorum

Lost Ark diye bir oyun oynuyorum. Single core odaklı, işlemciye sağlam yüklenen bir oyun. 9600x aldım ve 7600x ile arasında benchmarklara göre %15-%20 fark var.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Thermalright Spirit Plus v2 ile boşta 40 derece yükte 73 derece, arctic mx4(2 yıllık macun) sürdüm.

Lost Ark diye bir oyun oynuyorum. Single core odaklı, işlemciye sağlam yüklenen bir oyun. 9600x aldım ve 7600x ile arasında benchmarklara göre %15-%20 fark var.

Thermalright Spirit Plus v2 ile boşta 40 derece yükte 73 derece, arctic mx4(2 yıllık macun) sürdüm.
Nerden aldın kardeşim

Hangi satıcıdan aldın kardeşim kimilerinde sorun çıkıyormuş güvenemiyorum
DFS bilgisayardan aldım, aldığım gün kargoladılar, sıkı sıkı paketlemişler açarken biraz saydırdım :kekw: Sıfır kullanılmamış işlemci.

Şu şekilde bir kutunun içinde etrafında 3-4 kat baloncuklu poşetten sarmışlar.

Ekler

• ss.webp
    ss.webp
    7.7 KB · Hit: 12
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,162,649
Üyeler
184,660