Neler Yeni

Ryzen 5900X'ten 5950x'e geçiş.

Hiçbir bilgin yok bu arada kullandığın işlemci ve ram uyumu ile. 4400 cl19 kullanamazsın o işlemciyle en fazla 3800 cl 14 kullanabilirsin. Şuan - %20 performans kaybı yaşıyorsun haberın olsun 4400 cl19 ile
Dostum hadi başka kapıya boşa ağlama karşımda. Bilgim yokmuş teşekkür ederim bilgilendirdiğin için, sen 5900X al 3600 MHZ ile kullan.

deadfellow

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Uygunsuz davranış
  • Beğen
Reaksiyonlar: Yagi

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Dostum, bana hakaret etmeyi kes, benim konumda bana hakaret edemezsin. Kendini beğenmiş kişilik.
Yalnız doğru söylüyor, 3800’in üstüne çıkamazsın, yani çıkarsın ama performans aşırı kötü olur işlemci ile ram arasındaki senkronizasyon bozulacağından. Basit bir şekilde böyle anlatabilirim

deadfellow

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Dostum, bana hakaret etmeyi kes, benim konumda bana hakaret edemezsin. Kendini beğenmiş kişilik.
Hayır bro hiçbir bilgin yokken bilgin varmış gibi davranıyorsun. Komiğime giden şey kullandığın işlemci ile ilgili gram fikrinin olmaması bak sana anlatayım. Ryzen işlemcilerde infinity fabric diye bir şey var. CPU'nun içinde CCX ler yani core complexler var 5900x te bundan 2 tane var Ve 1 tane da IO die var bunlar arasındaki iletişim infinity fabric ile sağlanıyor + işlemciden IO sundan ramlere giden veriyoluda infinity fabricten sağlanıyor. Ryzen 5xxx serisinde İnfinity fabrici 1900 üstünde yaparsan WHEA ERROR yiyorsun. Yani infinity fabric ile Ram frekansın 1:1 olmalı. Ama Senin Ramlerin infinity fabric ile Asenkronize çalışıyor ve latency penalty + Write read Copy penaly yiyorsun.

Şuan aidadan 70 latency alıyorsan 3800 cl14 yaparsan 52 latency alırsın :D

Yalnız doğru söylüyor, 3800’in üstüne çıkamazsın, yani çıkarsın ama performans aşırı kötü olur işlemci ile ram arasındaki senkronizasyon bozulacağından. Basit bir şekilde böyle anlatabilirim
Hakaret ederek mi? Ben şu an aldığım performanstan memnunum ki ben buraya RAM konusu açmadım. Konumuz işlemci 3. şahısın gelip bana hakaret etmesi hiç etik değil. Ayrıca egosunu tatmin etmeye gelmiş belli ki. Gerekli şikayetimi ilettim zaten sorun yok.

deadfellow

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Hakaret ederek mi? Ben şu an aldığım performanstan memnunum ki ben buraya RAM konusu açmadım. Konumuz işlemci 3. şahısın gelip bana hakaret etmesi hiç etik değil. Ayrıca egosunu tatmin etmeye gelmiş belli ki. Gerekli şikayetimi ilettim zaten sorun yok.
İstediğin yere şikayet edebilirsin umrumda değil. Şuan aldıgın performans alabileceğin maximum performansın %20-30 altında :D Ego tatmini değil yardım etmeye calısıyorum sadece :D Hayatım bu forumdan ibaret değil sonuçta.

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Adama başka kapıya git falan demişsin yanlış bir şey dememesine rağmen. Neyse, 5950X’e geçmeyi düşünmeden önce ram’lerini düzeltmeni öneririm. O zaman işlemcinin asıl potansiyeli ortaya çıkacağı için belki değiştirmene gerek kalmaz

Adama başka kapıya git falan demişsin yanlış bir şey dememesine rağmen. Neyse, 5950X’e geçmeyi düşünmeden önce ram’lerini düzelmni öneririm. O zaman işlemcinin asıl potansiyeli ortaya çıkacağı için belki değiştirmene gerek kalmaz
Bilgisiz vs. diyerek karşıma alay ederek gelirse biz de insanız yapay zeka değil. En azından hakaret etmiyorum.

deadfellow

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Bilgisiz vs. diyerek karşıma alay ederek gelirse biz de insanız yapay zeka değil. En azından hakaret etmiyorum.
Hiçbir bilgin olmadığını soyledım ram ile işlemci arasında. Ve bu doğru bir şey bilgisi olan bir insan 4400 mhz cl19 ve 5900x kullanmaz.

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Adam bilgin yok demiş ki gerçekten yok, hakaret etmemiş ki söylemiş sadece. 4400’de kullanmanın ne kadar kötü olduğunun farkında değilsin onu bi düzeltiver. Sen şuan 4400 diye satın aldığın ram’i 4400’de kullanamdığın için sinirlendin hıncını alıyorsun bence

Hiçbir bilgin olmadığını soyledım ram ile işlemci arasında. Ve bu doğru bir şey bilgisi olan bir insan 4400 mhz cl19 ve 5900x kullanmaz.
RAM'lerimin frekansını ben manual overclock yaparak arttırmadım. XMP'si neyse onu kullanıyorum hocam. Konumuz "işlemci" RAM değil.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,911
Üyeler
161,161
Son üye
Kayradecnn
Top Bottom