Neler Yeni

RTX 4070 Super geçilir mi ?

Mert Camran

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
529
İsim
Mert Camran
hocam o zaman paliti alın benim attıklarımda taksit yapılınca fiyat ciddi miktarda artıyor
Evet keşke hiç artmasa direk Galax 4070 Superi kapardım ama hocam ciddi miktarda dediğimiz gibi artıyor baya fiyatı.
Palit 4070 superide çok önerenler var başka forumlarda almaya değer dimi ?

Ameyus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
819
İsim
Ahmet Yıldırım
Palit almanızı önermem. Soğutması sıkıntı çıkarabilir.

Mert Camran

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
529
İsim
Mert Camran
Palit almanızı önermem. Soğutması sıkıntı çıkarabilir.
Ne gibi bir sorun ?
Galax rtx 4060 ti ekran kartını alırkende soğutucusu iyi değil demişlerdi ve tam tersine çok iyiydi
hocam yanlış anlama dediğimi seni terslemek için öyle demedim belirtmek istedim. :D

Cerade

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
58
İsim
Serdar Akyaka
Ne gibi bir sorun ?
Galax rtx 4060 ti ekran kartını alırkende soğutucusu iyi değil demişlerdi ve tam tersine çok iyiydi
hocam yanlış anlama dediğimi seni terslemek için öyle demedim belirtmek istedim. :D

Palit Dual ısınan bir kart. 32:18'de diğer kartlarla sıcaklık farkını görebilirsiniz.

Ameyus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
819
İsim
Ahmet Yıldırım
Ne gibi bir sorun ?
Galax rtx 4060 ti ekran kartını alırkende soğutucusu iyi değil demişlerdi hocam yanlış anlama :D
Asusa göre kıyaslayıp soğutması kötü diyorlar. Palit, gainward, pny gibi kartlar daha az soğutma performansı sunuyor. 4070 super ısınan bir kart bu denli güçlü bir ekran kartına iyi soğutma yakışır. Asus, Galax, Zotac kartları daha iyi sogutma yapıyor. Pc hocasının videosunu izlerken bir fikrin olabilir. Açıkçası ben 4070 super alsaydım colorful igame alırdım. Fakat soğutması hakkında bir bilgim yok. Tasarımı hoş geliyor.

Ceasar123

80+ Silver
Ekran kartın 8 gb ise geçilir. 12 gb vram artık standart olmalı. Beklerim diyorsanız 5000 serisi de alınabilir.
Alakası yok. Özelliklede NVİDİA tarafında.
Şuan 1080P çözünürlükte RT dahil herşeyi ultra oyna 4060ti 8gb ve 16gb modeli arasında hala fps, %1 fps, %0.1fps farkı yok.

Özelliklede NVİDİA tarafında zaten. NVİDİA vram optimize etme, vram sıkıştırma konusunda usta. Aynı VRAM özellikli AMD ve NVİDİA kartta, yani 7600xt ve 4060ti 16gb modeli (16gb 128bit) karşılaştırıldığında NVİDİA 9.8gb yerken, AMD 12.3gb yiyor.

Kaynakta bırakayım hatta. Eğer isterseniz birkaç daha konuyada bakabilirsin.
(1gb = 1024mb)

Mert Camran

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
529
İsim
Mert Camran
Asusa göre kıyaslayıp soğutması kötü diyorlar. Palit, gainward, pny gibi kartlar daha az soğutma performansı sunuyor. 4070 super ısınan bir kart bu denli güçlü bir ekran kartına iyi soğutma yakışır. Asus, Galax, Zotac kartları daha iyi sogutma yapıyor. Pc hocasının videosunu izlerken bir fikrin olabilir. Açıkçası ben 4070 super alsaydım colorful igame alırdım. Fakat soğutması hakkında bir bilgim yok. Tasarımı hoş geliyor.
Colorful igame ve diğer markalarda peşin fiyatına taksit olmadığı için baya fiyat artıyor ve bende peşin alamayacağım için taksitle alacağım için zora sokuyor beni o yüzden Palit 4070 Super markasına yabancı forumlarda önerenler olmuştu ve TR forumlarında'da önerenler var baya az değil bende o yüzden palite yöneldim

Cerade

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
58
İsim
Serdar Akyaka
Alakası yok. Özelliklede NVİDİA tarafında.
Şuan 1080P çözünürlükte RT dahil herşeyi ultra oyna 4060ti 8gb ve 16gb modeli arasında hala fps, %1 fps, %0.1fps farkı yok.

Özelliklede NVİDİA tarafında zaten. NVİDİA vram optimize etme, vram sıkıştırma konusunda usta. Aynı VRAM özellikli AMD ve NVİDİA kartta, yani 7600xt ve 4060ti 16gb modeli (16gb 128bit) karşılaştırıldığında NVİDİA 9.8gb yerken, AMD 12.3gb yiyor.

Kaynakta bırakayım hatta. Eğer isterseniz birkaç daha konuyada bakabilirsin.
(1gb = 1024mb)

Ben geleceğe yönelik diyorum. Fazla vram göz çıkarmaz :D

Mert Camran

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
529
İsim
Mert Camran
Palit Dual ısınan bir kart. 32:18'de diğer kartlarla sıcaklık farkını görebilirsiniz.

Çok bir farkları yok gibi hocam diğerleri 68- 72C Palit 76C oluyor en fazla.

Cerade

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
58
İsim
Serdar Akyaka
Çok bir farkları yok gibi hocam diğerleri 68- 72C Palit 76C oluyor en fazla.

Valla siz bilirsiniz hocam. 2-3 hafta önce hazır sistem aldım. Sistemde Palit Dual vardı. Farkını verip Inno3D ile değiştirdim. Inno3D %80 fan hızıyla 75 derecede sabit tutuyor. Testlerde daha serin çalıştığı görülüyor ama sanırım benim kasanın hava akışı iyi değil. Palit alsam 80'i görürdüm heralde.

Mert Camran

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
529
İsim
Mert Camran
Valla siz bilirsiniz hocam. 2-3 hafta önce hazır sistem aldım. Sistemde Palit Dual vardı. Farkını verip Inno3D ile değiştirdim. Inno3D %80 fan hızıyla 75 derecede sabit tutuyor. Testlerde daha serin çalıştığı görülüyor ama sanırım benin kasanın hava akışı iyi değil. Palit alsam 80'i görürdüm heralde.
Hikayeli oyunlar vs ağır oyunlar oynamıyorum oynasam bile artık rtx 4070 super olacak :D sadece PUBG oynuyorum o yüzden sorun olmaz gibi.
Kasamın hava akışı iyi + sıvı soğutucum var .

Top Bottom