Neler Yeni

Çözüldü✓ RYZEN5 3600 İLE ÇALIŞABİLECEK RAM VAR MI ?

frtagtas

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Fırat ağtaş
Arkadaşlar merhaba. birkaç gündür kafayı yemek üzereyim. asus prime b450m-k bir anakart kullanıyordum ve arıza oluşması sonucu değiştirmek istedim bu sefer de asus prime b450m-k II modelini satın aldım. kullanmış olduğum işlemci ryzen5 3600 dü ve 2x8gb ram kullanıyordum. anakartı değiştirince ekrana görüntü gelmedi,durumun ramlerden olduğunu anladım. asus ile iletişime geçtiğimde işlemcimin değiştirmiş olduğum anakart ile alakalı ramlerimi desteklemediğini söyledi. ve bana ram listelerini gönderdi. fakat hi.bir yerde bu ramlerden bulamıyorum. lütfen anlayan birisi bana yarımdı olabilir mi ?

Bünyamina

80+ Platinum
Arkadaşlar merhaba. birkaç gündür kafayı yemek üzereyim. asus prime b450m-k bir anakart kullanıyordum ve arıza oluşması sonucu değiştirmek istedim bu sefer de asus prime b450m-k II modelini satın aldım. kullanmış olduğum işlemci ryzen5 3600 dü ve 2x8gb ram kullanıyordum. anakartı değiştirince ekrana görüntü gelmedi,durumun ramlerden olduğunu anladım. asus ile iletişime geçtiğimde işlemcimin değiştirmiş olduğum anakart ile alakalı ramlerimi desteklemediğini söyledi. ve bana ram listelerini gönderdi. fakat hi.bir yerde bu ramlerden bulamıyorum. lütfen anlayan birisi bana yarımdı olabilir mi ?
Nasıl bir arıza aldın detaylandırabilir misin ? Ramların marka modeli ne ?
Anakartın ram destek sayfasında ramlarının olmaması %100 desteklemediği anlamına gelmez.

frtagtas

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Fırat ağtaş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Nasıl bir arıza aldın detaylandırabilir misin ? Ramların marka modeli ne ?
Anakartın ram destek sayfasında ramlarının olmaması %100 desteklemediği anlamına gelmez.
eski anakartımın direnç kısımlarına vidaları sökerken tornavida ile zarar verdim bu yüzden de yeni bir anakart aldım. kullanmış olduğum ram ise XPG Gammix D30 ddr4 3000mhz modeli

Bünyamina

80+ Platinum
eski anakartımın direnç kısımlarına vidaları sökerken tornavida ile zarar verdim bu yüzden de yeni bir anakart aldım. kullanmış olduğum ram ise XPG Gammix D30 ddr4 3000mhz modeli
Bu ram anakartında çalışır. Acaba nerede sorun var ara ki bulasın.
Hiç mi elektrik gelmiyor anakarta ? Kasadaki fanlar dönüyor mu ?
Anakartı nereden aldın ? Yüzeysel incelediğinde bir sorunla karşılaşmadın değil mi ?
Montajdan eminsin değil mi ?
Ramları tek tek görüntü almayı denedin mi peki ?
Ekran kartı kullanıyorsun değil mi ? Ekran kartından monitöre bağlı görüntü.

frtagtas

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Fırat ağtaş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu ram anakartında çalışır. Acaba nerede sorun var ara ki bulasın.
Hiç mi elektrik gelmiyor anakarta ? Kasadaki fanlar dönüyor mu ?
Anakartı nereden aldın ? Yüzeysel incelediğinde bir sorunla karşılaşmadın değil mi ?
Montajdan eminsin değil mi ?
Ramları tek tek görüntü almayı denedin mi peki ?
Ekran kartı kullanıyorsun değil mi ? Ekran kartından monitöre bağlı görüntü.
anakartı amazondan aldım. satıcısıda amazondu. ve hiçbir yerinde bir sorun yoktu kontrol ettim. montaj da doğru defalarca kontrol ettim. bios driverlar hepsini güncelledim. evet ramleri tek tek taktığımda görüntü alabiliyorum fakat iki ile beraber görüntü alamıyorum. ekran kartı kullanıyorum ve ekran kartından monitöre bağladım kabloyu

Bünyamina

80+ Platinum
anakartı amazondan aldım. satıcısıda amazondu. ve hiçbir yerinde bir sorun yoktu kontrol ettim. montaj da doğru defalarca kontrol ettim. bios driverlar hepsini güncelledim. evet ramleri tek tek taktığımda görüntü alabiliyorum fakat iki ile beraber görüntü alamıyorum. ekran kartı kullanıyorum ve ekran kartından monitöre bağladım kabloyu
Ramların ikisinin de çalıştığını test ettin. Anakartın 2 ram slotu da çalışıyor. Sadece 2 si takılıyken görüntü alamıyorsun değil mi ?

ZODIAC_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
953
İsim
Semi kaan Çakır
biosu son sürüme güncelleyip denedin mi ?

Bünyamina

80+ Platinum
evet tam anlamıyla bu şekilde.
Yani ne desem bilemedim uyumsuz olduğunu düşünmüyorum. Görüntü alabiliyorsun. Netten araştırma yapınca klasik yönetmler çıkıyor karşımıza. Ramların ucunu silin statiklenmiş olabilir gibi gibi. Dene sende istersen. Pc nin güç kablosunu çıkar başlat tuşuna bas basılı tut. Bios pilini çıkar tak. Ramları sil. Bak bakalı düzelecek mi. Saçma gibi gelmesin düzelebilir. :D

frtagtas

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Fırat ağtaş
biosu son sürüme güncelleyip denedin mi ?
evet. baktım çalışmıyor dedim biosu güncelliyim. yine olmadı
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yani ne desem bilemedim uyumsuz olduğunu düşünmüyorum. Görüntü alabiliyorsun. Netten araştırma yapınca klasik yönetmler çıkıyor karşımıza. Ramların ucunu silin statiklenmiş olabilir gibi gibi. Dene sende istersen. Pc nin güç kablosunu çıkar başlat tuşuna bas basılı tut. Bios pilini çıkar tak. Ramları sil. Bak bakalı düzelecek mi. Saçma gibi gelmesin düzelebilir. :D
hepsini denedim hocam bi kendime takmadım ramleri. asusla görüştüğümde rşu anda kullanmış olduğum ramlerin pn- seri numaralarını istediler gönderdim ve bu ramlerin bu anakart üzerinde işlemciyle uyumlu çalışmadığını söylediler

ve şöyle bir problemde var. benim işlemci ryzen 3000 serisine tekabül ediyormuş. o yüzden desteklemiyormuş. ama kutunun üzerinde 5 cm amd ryzen 3000 desktop ready ve amd ryzen 5000 desktop ready yazıyor

Son düzenleme:

Bünyamina

80+ Platinum
ve şöyle bir problemde var. benim işlemci ryzen 3000 serisine tekabül ediyormuş. o yüzden desteklemiyormuş. ama kutunun üzerinde 5 cm amd ryzen 3000 desktop ready ve amd ryzen 5000 desktop ready yazıyor
O problem dediğin durum bios güncellemesiyle çözülüyor. Destek verdiler yani. 5000 ve diğer top model am4 işlemcisine.

ZODIAC_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
953
İsim
Semi kaan Çakır
evet. baktım çalışmıyor dedim biosu güncelliyim. yine olmadı

hepsini denedim hocam bi kendime takmadım ramleri. asusla görüştüğümde rşu anda kullanmış olduğum ramlerin pn- seri numaralarını istediler gönderdim ve bu ramlerin bu anakart üzerinde işlemciyle uyumlu çalışmadığını söylediler

benzer bir sorunu b450m gaming plus anakartımda yaşadım sistem kapalıyken j_bat 1 pinlerine tornavida ile kısa devre yaptırıp sistemi açınca düzelmişti

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,037,634
Üyeler
164,536
Son üye
Aury
Top Bottom