Neler Yeni

Sadece GTA5'te fps drop sorunu

alemdarr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
mert
Hocalarım herkese iyi forumlar, sadece gtada hem onlineda hem offlineda fps drop sorunu yaşıyorum. Bu droplar olurken ekran kartının kullanım yüzdesi 96,97lerden anlık olarak 20lere falan düşüyor ve bu esnada fps dropları yaşanıyor bunun sebebi ne olabilir?
Ekran kartı: 4070ti
işlemci: 7500f
ram: GSkill Flare X5 32GB (2X16GB) 6000MHz CL36 DDR5 DUAL F5-6000J3636F16GX2-FX5
ssd: Adata Legend 850 Lite 1TB SSD 5000/3200MBs m.2 NVMe Gen4 ALEG-850L-1000GCS

taylansimdi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Bu videoyu uyguladıktan sonra RivaTurner üzerinden fps sınırlayınız. Örneğin ortalama 150 fps minimum 130 alıyorsanız 125e sabitleyiniz. İyi Forumlar

Enes_M

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
Enes Mert
FPS 180 den fazla olunca o oyunda droplar oluyordu fpsi sabitlemeyi dene

alemdarr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
mert
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu videoyu uyguladıktan sonra RivaTurner üzerinden fps sınırlayınız. Örneğin ortalama 150 fps minimum 130 alıyorsanız 125e sabitleyiniz. İyi Forumlar
Deneyeceğim hocam teşekkürler
Mesaj otomatik birleştirildi:

FPS 180 den fazla olunca o oyunda droplar oluyordu fpsi sabitlemeyi dene
vsync açık halde oynuyorum 165'e sabit şekilde ona rağmen oluyor hocam

taylansimdi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Deneyeceğim hocam teşekkürler

vsync açık halde oynuyorum 165'e sabit şekilde ona rağmen oluyor hocam
Oyundan kullandığın v sync hiç bir işe yaramıyor veya AMD/NVIDIA üzerinden yaptığın fps sabitlemeler tamamen boş. Dünya üzerinde en stabil fps sınırlamayı sağlayan RTSS Riva Turnerdir. Denedikten sonra sonuçlarınızı bekliyorum. Unutmayın FPS i istediğiniz FPS'e sabitlemeyeceksiniz minimum kaç alıyorsanız normal şartlarda dropsuz mesela 200 fps alırken minimum 170e iniyorsa 165 yapcaksınız vs.

alemdarr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
mert
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

KaraKartall

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
611
İsim
Emre Altun
Oyundan kullandığın v sync hiç bir işe yaramıyor veya AMD/NVIDIA üzerinden yaptığın fps sabitlemeler tamamen boş. Dünya üzerinde en stabil fps sınırlamayı sağlayan RTSS Riva Turnerdir. Denedikten sonra sonuçlarınızı bekliyorum. Unutmayın FPS i istediğiniz FPS'e sabitlemeyeceksiniz minimum kaç alıyorsanız normal şartlarda dropsuz mesela 200 fps alırken minimum 170e iniyorsa 165 yapcaksınız vs.
Nvidianın kendi yazılımı üzerinden uygulamaya özel fps sınırlaması da stabil sonuç vermiyor mu hocam. Riva tuner mi en iyisi. bunun karsılaştırmasını kim, nasıl yapmış

taylansimdi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Nvidianın kendi yazılımı üzerinden uygulamaya özel fps sınırlaması da stabil sonuç vermiyor mu hocam. Riva tuner mi en iyisi. bunun karsılaştırmasını kim, nasıl yapmış
Büyük yabancı kanallar yapmış hatta oyun formlarında stuttering yiyenler dahil RTSS öneriyor. Kendinizde deneyebilirsiniz hocam.

KaraKartall

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
611
İsim
Emre Altun
Büyük yabancı kanallar yapmış hatta oyun formlarında stuttering yiyenler dahil RTSS öneriyor. Kendinizde deneyebilirsiniz hocam.
Ben de Dead Space Remake de yiyorum FPS sabitlesem bile Drop giriyor. 100 den 70 e dusuyor saniyelik. Fps yi 60 a sinirlasam bu sefer de 40 lara dusuyor. Dediğinizi denicem akşam.

taylansimdi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Buyrun hocam sadece 1 örnek

Ben de Dead Space Remake de yiyorum FPS sabitlesem bile Drop giriyor. 100 den 70 e dusuyor saniyelik. Fps yi 60 a sinirlasam bu sefer de 40 lara dusuyor. Dediğinizi denicem akşam.
Aynı şekilde ilk attığım videodaki xbox game barı tamamen kapatmanız lazım onu da deneyin hocam. sadece windows xbox ayarlarından kapatınca kapanmıyor aslında çalışmaya devam ediyor arkada. Ekstra olarak Aygıt yöneticisinden HPET Devre dışı bırakabilirsiniz

KaraKartall

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
611
İsim
Emre Altun

Aynı şekilde ilk attığım videodaki xbox game barı tamamen kapatmanız lazım onu da deneyin hocam. sadece windows xbox ayarlarından kapatınca kapanmıyor aslında çalışmaya devam ediyor arkada. Ekstra olarak Aygıt yöneticisinden HPET Devre dışı bırakabilirsiniz
Aksam deneyip geri bildirim yaparım

KaraKartall

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
611
İsim
Emre Altun

RivaTuner üzerinden denedim ama maalesef FPS droplar cözülmedi. ben 100 fps alıyorum. 60 alsam bile 45 lere dusuyor bu sefer de. oyun sorunlu

Top Bottom