Sokete takınca kavrulur, oyun vs açınca Ghz ile tuzlanır. Bazen daha fazla tuzlu istenir ama soğutucu izin vermez .İşlemcilerde ki "Çekirdek" ler ne işe yarar, nedir ?
Sadece yanlış cevaplar , yaratıcı şeyler bekliyorum.
bilgisayar bazı bitkilerin içinde olan çekirdekleri enerjiye çevirip bize iş yapan makinelerdir ne kadar çok çekirdekli işlemci alırsanız bilgisayarınız o kadar beslenir ve daha yüksek performans verir termal macun ise bu yüksek enerjinin elektrikle tepkimeye girip açığa çıkardığı enerjiye mhz e dönüiür güncel işlemciler ortalama 4000mhz üretir arda kalan gereksiz enerjiye tdp denir ve fanlarla pc nin dışına atılır(not;ne kadar yeni işlemci o kadar taze çekirdek/o kadar fazla enerji)İşlemcilerde ki "Çekirdek" ler ne işe yarar, nedir ?
Aslında Bi işe yaramazlar tarihteki ilk İşlemciyi izmirliler bulmuştur. İlk işlemci aslında tek ÇİĞDEM adı altında çıktı. Fakat yavurlar hainlik yapıp çaldılar ve kopyalayıp çekirdek dediler. İşte bu yüzden bazı işlemci kutularından tuz çıkabilir.
Kasa içerisinde oluşabilecek bakterileri ısınarak öldürmeye yarar. Her çekirdek bir diğeriyle yan yana durarak güç kazanır ve mikrop kapmaz.İşlemcilerde ki "Çekirdek" ler ne işe yarar, nedir ?
Akşam canin sikildiginda citlersinÇipi ısıtır ve çip üzerindeki yaşamı korur. İşlemcinin çekirdeği çok sıcaktır ve arada bir GHz dağları patlar.
İşlemcilerde ki "Çekirdek" ler ne işe yarar, nedir ?