kendimi bir şekilde yatıştırmaya çalışıyorum hocam birde final haftasındayım yarın kameralı sınavım var ve hiç çalışamadım motivasyon 0
adam beddua ettim eğer askere gideceksen gerçekten oradan sağlam dönmek sana nasip olmasın dedim
Söylediklerini tamamen tahmin etmiştim dolandırılmak insanın için de gerçekten acı bir his bırakıyor fakat bu neredeyse her insanın yaşadığı bir durum yani sınav haftanmış ayrıca umursamamaya çalış.
sahibinden de gtx 1080ti gaming x modeli 3500tl ilan gördüm ve hemen sahibine yazdım hala satılık mı adam satılık dedi ve get açabilip açmayacağını sordum açamam dedi askere gidicem acil para lazım dedi bana telefonunu verdi biraz wp üzerinden mesajlaştık daha sonrasında adam beni aramak istedi ara dedim baya detaylı konuştuk güvence olarak kargo firmasını gidince ürünü kargoya verdiğine dair video ulaştırdı bende tamam kargoya veriyorsan parayı atıyorum dedim ve böyle de anlaşmıştım ben parayı attıktan sonra adam kontrol ediyorum dedi ve adamdan ses kesildi mesajlarıma ve aramalarıma cevap veremeye başladı ve bende şüphelendim kargo firmasını aradım bana ait kargo olup olmadığını sorguladım ve adım kargo olmadığını öğrendim çünkü ne bir gönderi kodu verdi ne de bir yurtiçi kargodan mesaj geldi adınıza kargo var diye daha sonrasında adamın numarasının kime ait olduğunu sorgulatmak istedim ve gizlenmiş kişi olduğunu öğredim daha sonra doğru polise gittim olayı izah ettim gerekli bilgileri alıp dosya oluşturdular daha sonrasında birde sahibindeni aradım üst makamlara aktaracaklarını ve beni tekrar arayacaklarını belirttiler şuanda beklemedeyim aynı zamanda bankalarıda aradım bu konu hakkında
kısacası siz siz olun ucuz diye hiçbir zaman ucuza koşmayın her zaman elden almaya çalışın bilmediğiniz kişilerin ilanlarını da başkalarına önermeyin daha ucuzu var diye önerdiğiniz kişi belkide dolandırıcı aynı benim karşılaştığım gibi insanlara lütfen şu forumda bunu al daha ucuz gibi güvenilir olmayan yerleden link atmayı burakın saygılar
daha güvenilir bir sahibinden.com istediğimide belirtmek isterim herkes kafasına göre çok rahat kayıt olup ilan açabiliyor bu kadar basit olmamalı her şey sonuçta ortada ticaret dönüyor
Ben de yaşadığım bir durumu anlatayım
Bir tanesi 10binlik laptopu 4binden satıyordu. Şüphelendim ama eğer yakın bir yerdeyse direk o gün uçar alır gelirim dedim. Neyse yazdım falan, adama sordum . Bana direk kimliğini attı . Ben sağlıkçıyım vs dedi . Elden almak için video istedim akşam olunca engellenmiştim . Numarası sahteydi zaten o kadar belliydi ki.
Böylelerine dikkat edin gençler.
KESin beni dolandıran adamla aynı kişidir.Adamı Tehdit Ettim Ve Polise Şikayet Ederim dedim Adresini Falan Buldum Anca Aldım Parayı,Yöntemleri Hep Aynı
Söylediklerini tamamen tahmin etmiştim dolandırılmak insanın için de gerçekten acı bir his bırakıyor fakat bu neredeyse her insanın yaşadığı bir durum yani sınav haftanmış ayrıca umursamamaya çalış.
hocam oluyor böyle hatalar da işte buna kökten çözüm lazım benden sonraları olmasın diye
sahibinden in buna bir çözüm getirmesi lazım elini kolunu sallayan hesap açık ilan koyuyor ama halbuki her şey dolandırılınca o kadar kolay değil
daha ayrıntılı bilgi istenilmeli siciline bakılmalı kimlikte gözüktüğü ve kendi siteye yazıp onaya yolladığı adresler karşılaştırılmalı ama nerdeee
aynen hocam bundan sonra kulağıma güzel bir küpe olucak bu
Mesaj otomatik birleştirildi:
hocam adama ulaşamıyorum ki her yerden engelleyip silmiş kendisini büyük ihtimalle işi iyi biliyordu
teşekkürler hocam
bir şekilde kafama takmamak için çabalıyorum yani
yani doğrudur hocam o konuda net bir bilgim yok ama bu devirde annene babana bile güvenmeyeceksin hayat böyle olmuş
hocam oluyor böyle hatalar da işte buna kökten çözüm lazım benden sonraları olmasın diye
sahibinden in buna bir çözüm getirmesi lazım elini kolunu sallayan hesap açık ilan koyuyor ama halbuki her şey dolandırılınca o kadar kolay değil
daha ayrıntılı bilgi istenilmeli siciline bakılmalı kimlikte gözüktüğü ve kendi siteye yazıp onaya yolladığı adresler karşılaştırılmalı ama nerdeee
aynen aslında güzel fikir dur hemen ben bunu ss alıp kayıt felan edeyim şimdi çalarlar malarlar mazallah başkaları icrata geçirir
ama şaka bir yana gerçekten böyle bir şey yapmak mantıklı ve yapmayıda isterim, bakalım şu okul bir bitsinde belkide böyle bir site açarım gerçekten de
aynen aslında güzel fikir dur hemen ben bunu ss alıp kayıt felan edeyim şimdi çalarlar malarlar mazallah başkaları icrata geçirir
ama şaka bir yana gerçekten böyle bir şey yapmak mantıklı ve yapmayıda isterim, bakalım şu okul bir bitsinde belkide böyle bir site açarım gerçekten de
Bir şey yapmak için bir şeyin bitmesini bekleme benden sana ufak bir tavsiye olsun. Genelde o tarz insanlar bu bitsin, şu bitsin bak gör derken ömürleri geçiyor