❌İndirim Bitti! Samsung 27" Odyssey OLED G6 G61SD QHD, 27” 240Hz 17.519TL

Merhaba hocam,
Windows 11'de renk profilini yüklemek için Ayarlar>Sistem>Ekran>Renk yönetimi>Renk profili menüsünden "SDR Profili Yükle" seçeneğini seçerek yükleyebilirsiniz.
2. olarak bilgisayar kapandıktan sonra rgb ışıkların sönmesi için BIOS üzerinden S4+S5 ayarı vardı ama hangi menünün altında hangi seçenekti hatırlamıyorum, bu seçeneği seçmeniz lazım. Bu ayarı yaptıktan sonra prizi kapatmanıza gerek kalmaz. Sadece monitörün menüsünden "Power Off" seçeneğini seçip monitörü kapatmanız yeterli olur.
hocam ekledim ama bir değişiklik olmadı neden

hocam ekledim ama bir değişiklik olmadı neden
Rtings incelemesinde kalibrasyon öncesi (pre-calibration) renk doğruluğu 10 üzerinden 9.1 puan almış. Kalibrasyon sonrası (post-calibration) 9.6'ya çıkmış. Renk kalibrasyonu zaten fabrikasyon olarak çok iyi olduğu için "wow" dedirtecek bir değişiklik beklemek saçma olur.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bit derinliğini AMD yada Nvidia denetim masasından 10-bit olarak seçtiyseniz ve renk profilini yüklediyseniz başka bir ayar yapmanıza gerek yok. OLED panellerde LED paneller gibi monitörden monitöre renk ayarı değişmiyordur diye düşünüyorum. Bilgili arkadaşlar aydınlatabilir.

Dostlar yaşadığım sorunun çözümünü buldum. Marka model fark etmeksizin 10 bit monitör kullanıp aynı sorunu yaşayanlar varsa ayarlar>ekran>renk yönetiminden "Uygulamaların rengini otomatik olarak yönet" ayarını kapatsınlar. Ne illet bir ayarmış, kafayı yedirtmek üzereydi.
Konudaki eski mesajımda bahsetmiştim. Konudaki mesajları baştan sona takip edememiş ve monitörü yeni almış olan arkadaşlar 10-bit seçeneğini seçtikten sonra soluk bir görüntü ile karşılaşırlarsa mesajımdaki ayarı kapatmayı unutmasınlar.

Son düzenleme:
Merhaba hocam,
Windows 11'de renk profilini yüklemek için Ayarlar>Sistem>Ekran>Renk yönetimi>Renk profili menüsünden "SDR Profili Olarak Yükle" seçeneğini seçerek yükleyebilirsiniz.
2. olarak bilgisayar kapandıktan sonra rgb ışıkların sönmesi için BIOS üzerinden ErP S4+S5 ayarı vardı ama hangi menünün altında hangi seçenekti hatırlamıyorum, bu seçeneği seçmeniz lazım. Bu ayarı yaptıktan sonra bilgisayarı kapatınca usb portlarındaki güç kesilir ve rgb'ler sürekli olarak yanmaz. Böylelikle prizi kapatmanıza gerek de kalmaz. Sadece monitörün menüsünden "Power Off" seçeneğini seçip monitörü kapatmanız yeterli olur.
Hocam son cümlenizdekine hitaben konuşuyorum sadece monitörünüzün power off dediğin pc yi kapattıktan 20 dakika sonra değil mi yani monitör kendi optimizasyonunu yaptıktan sonra

Hocam son cümlenizdekine hitaben konuşuyorum sadece monitörünüzün power off dediğin pc yi kapattıktan 20 dakika sonra değil mi yani monitör kendi optimizasyonunu yaptıktan sonra
Sanıyorum ki Samsung ürün geliştiricileri aklımızdaki bu soruya yazılımsal olarak çözüm bulmuşlar. Ben monitör çalıştığı sürece led ışığı yanacak şekilde ayarladım(System>Power Led On>Working). Monitörü kapattığımda(Menüden "Power Off" yaptığımda) led ışık sönüyor. Ama uzun kullanım sonrası monitörü kapatsam bile led ışık belli bir süre boyunca yanmaya devam ediyor. O süre zarfında da büyük ihtimalle monitörü senkronize ediyor, ardından led sönüyor. Fakat siz bilgisayarı kapatıp ardından direkt olarak prizi de kapatırsanız optimizasyonu yapamaz. Kısaca bilgisayarı kapatırken "Monitörü bekleyeyim de optimizasyonunu yapsın ardından kapatırım." diye düşünüp beklemenize gerek yok.

Son düzenleme:
Sanıyorum ki Samsung ürün geliştiricileri aklımızdaki bu soruya yazılımsal olarak çözüm bulmuşlar. Ben monitör çalıştığı sürece led ışığı yanacak şekilde ayarladım(System>Power Led On>Working). Monitörü kapattığımda(Menüden "Power Off" yaptığımda) led ışık sönüyor. Ama uzun kullanım sonrası monitörü kapatsam bile led ışık belli bir süre boyunca yanmaya devam ediyor. O süre zarfında da büyük ihtimalle monitörü senkronize ediyor, ardından led sönüyor. Fakat siz bilgisayarı kapatıp ardından direkt olarak prizi de kapatırsanız senkronizasyonu yapamaz. Kısaca bilgisayarı kapatırken "Monitörü bekleyeyim de senkronizasyonunu yapsın ardından kapatırım." diye düşünüp beklemenize gerek yok.
Tşkrürler brom

Beyler ürünün anakonusu var mı acaba, malum indirim bitmiş başlık yok olur yakında oradan devam edilir

benim teslim cumartesi ama çıkmadı daha
benimki de kargoda şuan hocam , yarın teslim edilmesi bekleniyor aynı şekilde

bu monitörle hdr ayarını sürekli açık olarak mı kullanmak gerekiyor daha iyi bir deneyim için, yoksa hep açık olması monitöre zarar verir mi hdrın?

bu monitörle hdr ayarını sürekli açık olarak mı kullanmak gerekiyor daha iyi bir deneyim için, yoksa hep açık olması monitöre zarar verir mi hdrın?
Dizi, film, video izlemek için keyifli fakat gündelik kullanımda bana yorucu geldi.

HDR'i sadece desteklenen içeriklerle kullan. Ekstra RTX HDR de açabilirsin SDR içerikler için. fakat windows kullanımın da SDR daha güzel gözükecektir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,100,990
Üyeler
175,140
Son üye
karekatekulli
Geri