Neler Yeni

İnceleme Samsung Odyssey G6 G65B 1ms(GtG) / VA panel (LS27BG652EUXUF) Monitör Ghosting Testi

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Sonradan önemli ek: kronik scanline problemi için konudaki mesajları okuyunuz.
-----
Selamlar arkadaşlar. Yakın zamanda yeni nesil çok hızlı VA'lardan olan bu modelden tanıdıklarıma 2-3 tane aldık. Elime geçmişken ghosting testi yapayım dedim.

1728484186077.png

UFO GHOSTİNG TESTİ

Overdrive (Tepki süresi): standart.
Not: Diğer ayarların kötü olduğunu hem kendim test ettim hem de GTID testinden tepki süresi cihazıyla yapılan ölçümleri izleyerek tatbik ettim. Dolayısıyla paylaşmıyorum. İstek olursa atarım yine de.

1.jpg

1728482848906.png

Testte gördüğünüz üzere arkasında siyah iz yani black smearing var. Yani bu kadar hızlı olmasına rağmen black smearing (VA ghostingi) sorunu tamamen çözülmemiş. Ama çok çok az. Öyle ki tek amacınız üst düzeyde ya da sadece rekabetçi oyun oynamak değilse bu kadar black smearing önemli değil. Anlamayan biri IPS ile arasındaki farkı görmeyecektir bile. Size IPS panel gibi gelecek. Ayrıca Samsung diğer tüm geçişlerde herkesten çok daha hızlı olduğu için yanındaki IPS 270Hz monitörden bile net gösteriyor ufoyu. Detaylar daha iyi gözüküyor. Yani hareket bulanıklığı daha az.

Sonuç olarka Samsung çok iyi bir iş çıkarmış. Lenovo'da yazdığımdan bile iyi bir incelemesini yazıyorum çünkü insanların bilmeyi hak ettiği, sonunda LCD'ler de ileri gitmiş diyeceğimiz müthiş bir monitör, güzel fiyat. Yarısını yazdım ama vaktim kısıtlı olduğu için tamamlayamadım. Kısa sürede paylaşacağım!
Mesaj otomatik birleştirildi:

@Abdullah Hacıgül

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Jaap Bakker
Merhaba, ben de geçen Amazon indiriminde almayı düşünüyordum bu monitörü fakat G7 2020 'nin isim değiştirmiş hali olduğunu söyleniyor ve scanline probleminin bu üründe de olduğunu söyleyen kullanıcılar ve incelemeler var (Samsung'un monitörlerde kullandığı anakartlar nedeniyle olduğu da yazıyordu Reddit'te Neo G7/G8'ler için, bu da aynı nedenlidir bence). Aşağıda belirttiğim incelemelerden biri yer almakta.

Yakınlarınıza aldırdığınızı yazmışsınız, o aldırdığınız monitörlerde bu scanline problemini gözlemlediniz mi? Neo G7 Vatan'da indirime girdi, onda scanline problemi var diyen de var yok diyen de, o konuda sizin görüşünüz ne?

Son düzenleme:

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Selamlar hocam. Hayır bizde öyle bir problem olmadı.

Neo G7'yi biliyorum da bahsettiğiniz G7 2020'yi bilmiyorum. Testini paylaşabilirseniz bizdekinin değerleriyle karşılaştırayım bakalım aynı mı?

Hasdur Bakiye

80+ Bronze

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Jaap Bakker
Selamlar hocam. Hayır bizde öyle bir problem olmadı.

Neo G7'yi biliyorum da bahsettiğiniz G7 2020'yi bilmiyorum. Testini paylaşabilirseniz bizdekinin değerleriyle karşılaştırayım bakalım aynı mı?

Hocam G6 incelemesi olarak yukarıdaki videoyu izledim, 32" incelemesi ama işkillendirdiği için 27" olanı almadım. G7 2020 mevzusunu Reddit'te gördüm. İki tanesini örnek olarak aşağıya ekledim. İkinci linkteki kullanıcı 2020 G7'nin isim değişikliği ile çıkmış ve bazı problemleri giderilmiş hali olduğunu söylemiş ama memnun monitörden.

Siz ürünü gördüğünüz için sormak istedim. Zaten hali hazırda Hepsiburada'dan Lenovo R27QE'yi de sipariş ettim dün.

muratgullu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
173
İsim
MURAT GÜLLÜ
Merhabalar yaklaşık 2 aydır kullanıyorum gerçekten çok iyi bir monitör. Hem fps hem de hikayeli oyunlar oynuyorum kesinlikle parasını fazlasıyla hak ediyor. Smart tv özelliğide gerçekten çok iyi, Bir çok uygulama var ve çok hızlı stabil çalışıyor.

kepenss

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
193
İsim
Mert Can
Merhabalar yaklaşık 2 aydır kullanıyorum gerçekten çok iyi bir monitör. Hem fps hem de hikayeli oyunlar oynuyorum kesinlikle parasını fazlasıyla hak ediyor. Smart tv özelliğide gerçekten çok iyi, Bir çok uygulama var ve çok hızlı stabil çalışıyor.
Samsung Odyssey G65B 27 inch mi kullanıyorsunuz? izlenimleriniz nasıl ?

Aykut D.

80+ Gold
Selamlar arkadaşlar. Yakın zamanda yeni nesil çok hızlı VA'lardan olan bu modelden tanıdıklarıma 2-3 tane aldık. Elime geçmişken ghosting testi yapayım dedim.

Alıntıyı görüntüle

UFO GHOSTİNG TESTİ

Overdrive (Tepki süresi): standart.
Not: Diğer ayarların kötü olduğunu hem kendim test ettim hem de GTID testinden tepki süresi cihazıyla yapılan ölçümleri izleyerek tatbik ettim. Dolayısıyla paylaşmıyorum. İstek olursa atarım yine de.

Testte gördüğünüz üzere arkasında siyah iz yani black smearing var. Yani bu kadar hızlı olmasına rağmen black smearing (VA ghostingi) sorunu tamamen çözülmemiş. Ama çok çok az. Öyle ki tek amacınız üst düzeyde rekabetçi oyun oynamak değilse bu kadar black smearing önemli değil. Ayrıca Samsung diğer tüm geçişlerde herkesten çok daha hızlı olduğu için yanındaki IPS 270Hz monitörden bile net gösteriyor ufoyu. Detaylar daha iyi gözüküyor. Yani hareket bulanıklığı daha az.

Sonuç olarka Samsung çok iyi bir iş çıkarmış. Lenovo'da yazdığımdan bile iyi bir incelemesini yazıyorum çünkü insanların bilmeyi hak ettiği, sonunda LCD'ler de ileri gitmiş diyeceğimiz müthiş bir monitör, güzel fiyat. Yarısını yazdım ama vaktim kısıtlı olduğu için tamamlayamadım. Kısa sürede paylaşacağım!
Mesaj otomatik birleştirildi:

@Abdullah Hacıgül
Samsung monitörlerin build kalitesi gerçekten süper sadece besleme devrelerini sevmiyorum onun dışında kalite konusunda kaliteli monitorleri .Dış malzeme kalitesi fiyat bandına göre değişiklik gösterir iç kalitesi yerinde . @Fantastiktürk hocam begenmis alınabilir bir monitör .

Rehber için ellerine sağlık .

kepenss

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
193
İsim
Mert Can
Evet hocam izlenimlerim üstte yazdığım gibi. Fiyatına göre mükemmel. Sizin sormak istediğiniz bir şey varsa sorabilirsiniz.
Okuduğum forumlarda bir çizgi çıkmasından felan bahsediyorlardı, scan line gibi şeylerden felan bahsediyorlardı. O yüzden emin olamadım. Siz yaşadınız mı böyle bir durum? Renk kalitesi nasıl? , gecikme, ghosting gibi şeyleri?

muratgullu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
173
İsim
MURAT GÜLLÜ
Okuduğum forumlarda bir çizgi çıkmasından felan bahsediyorlardı, scan line gibi şeylerden felan bahsediyorlardı. O yüzden emin olamadım. Siz yaşadınız mı böyle bir durum? Renk kalitesi nasıl? , gecikme, ghosting gibi şeyleri?
Hocam ben hem cs2 hemde , rdr2 , uncharted, black mhyting tarzı oyunlar oynuyorum renk kalitesi çok iyi . Her hangi bir çizgi sorunu yaşamadım fakat açtığımda ölü piksel gibi bişey vardı sonradan düzeldi.

Gecikme ve ghosting sorunu yaşamadım. Tüm samimiyetimle tavsiye ederim.

Top Bottom