Neler Yeni

Sanırım intihar edicem

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

war20anty

80+ Bronze
Yanlış anlama ama bence içindeki boşluğun en büyük sebebi insanların en büyük isteklerinden olan birini yerine getirmemek "İNANMAK". Yıllar öncesinden bu yana insanlar toprağından yıldızına sürekli bir inanç arayışı içerisindedir. Nedeni ise içlerindeki o intihara sebebiyet verebilecek boşluk düşüncesini doldurmaktır. Bunu sadece islam olarak söylemiyorum umarım anlamışsındır anlatmak istediğimi. Tabii ki ben bir müslüman olarak sana araştırmanı eğer mantığına uydurabilirsen islamı seçmeni öneririm. Ama bunu yaparken islamı, yaşayan insanlardan değil, kanıtlı hadisler ve kur'an-ı kerim aracılığı ile yapmanı tavsiye ederim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Arkadaşın yanlışı olmuş. Kader demek istemiş. Ve inat olsun diye intihar ettiğin zaman kaderi bozmuş olmuyorsun. Kaderini o yönde yönlendirdiğin için kaderin bu şekilde gerçekleşmiş oluyor. Tabii ki bu biraz paradoks oluyor o yüzden bu tarz konular yazı ile anlatılamayacak kadar karışık. En iyisi kaynağından okuyarak öğrenmen olur.
Konudan bağımsız ama özür dilerim. Hocam içimizdeki intihar düşüncesi için inanmamız islama ve imana ters değil mi ? Yani kendi içindeki korku için bir dine inanıyorsun Allah'ı kabul ettiğin için değil. Tam manada inanmış oluyor musun ?

Ellie Williams

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,408
İsim
Meriç erbay
Moralini ney yerine getirir biliyorum birkaç tane benim videomu izle ve turp gibisin.
Bu kanalları öneririm kafam bozuk olduğunda beni hep güldürmeyi başarıyorlar.
Röportaj Adam
Viva La Dirt League
RedRapperZ Murat
RedRapperz 🤔🤔

Skynel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,896
İsim
Eren Yeager
Konudan bağımsız ama özür dilerim. Hocam içimizdeki intihar düşüncesi için inanmamız islama ve imana ters değil mi ? Yani kendi içindeki korku için bir dine inanıyorsun Allah'ı kabul ettiğin için değil. Tam manada inanmış oluyor musun ?
Dinimizce intihar edenler cennete giremez
Tabi ki dinimize tamamen ters

war20anty

80+ Bronze
Hocam onu anladım zaten bahsettiğim şey o değil. Yani şöyle anlatayım. Ya varsa sorusu gibi yani yoksa bir şey kazanmaycağım varsa kaybedeceğim o zaman inanayım gibi değil mi bu? Mantıklı olanı seçiyor Allah'ı kabul etmiyor ki.

Skynel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,896
İsim
Eren Yeager
Hocam onu anladım zaten bahsettiğim şey o değil. Yani şöyle anlatayım. Ya varsa sorusu gibi yani yoksa bir şey kazanmaycağım varsa kaybedeceğim o zaman inanayım gibi değil mi bu? Mantıklı olanı seçiyor Allah'ı kabul etmiyor ki.
Anladım demek istediğiniz
Allah'a inanmiyorsa giremez cennete
Ama azıcık bile bir inanç varsa girer

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
anony mous
Gerçekten artık yaşamaktan bıktım tadı tuzu yok hic bir şeyden zevk alamıyorum artık motorsiklet hariç aldığım anakartın sorunlu cikmasi ve sabahtan beri onunla ugrasmam bugun iyice baydi beni, gelecek kaygısı, ask hayati hic bir seyle ugrasamam artık kendinize iyi bakın dostlar
Fit Traveler kanalindaki, "Depresyondan nasil ciktim" videosunu izlemeni oneririm. inan kendini daha iyi hissediceksin.

salatalık turşusu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
413
İsim
Aybar Adlığ
Belki yaşamak istediğim seyler vardir hala, yolda giderken hep bir arabanin çarpmasını istiyorum yukaek bi yerdeyken atlamak istiyorum ama buna cesaret edebilecegimi sanmıyorum biri beni oldurse cok daha iyi olur
Mesaj otomatik birleştirildi:

17
Sen şimdi küçüksün arkadaşım. 1 2 seneye belki hiçbir şeyin kalmayacak. Belki çok daha kötü, çok daha acınası günlerin olacak. Aldığın nefesin ciğerini yakacak belki ama intiharı düşünmeyeceksin. Şu an sana bunları düşündürten hayat, yarınlarda sen bunu düşünme diye büyütecek seni. Sabrın sonu selamet derler. Bekleyeceksin. Büyüdükçe acıyla piştiğini sen de farkedeceksin. Ekmek bile pişmeden yenmez canım kardeşim. Pişeceksin hayatta az sabır.

Mustafa_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
990
İsim
Mustafa
Dostum baktığın zaman ilk başta hiçbir şekilde bir şeye (din harici dahil) koşulsuz şartsız inanmazsın. İnsan iç güdüsü olarak her zaman sorgularız dinimizde de bu serbesttir. Ben ona dini sorgulamasını ama sorgularken araştırıp dini öğrenmesini söylüyorum daha sonrasını dinimizde de olduğu şekilde kişinin kendi kararına bırakıyorum. İnanmıyorum diyen bir insana al buna inan diyerek anında inanmasını bekleyemeyiz. İslam ilk yayılırken de zaman tanındı direkt bir günde herkes inanmadı sorguladı sorgulattı. Belki günler aylar hatta yıllarca sürdü inanmaları ama sonuç olarak git gide bağlandılar ve islama islam olduğu için inanmaya başladılar. İnsanlardan korkmayı bıraktılar, taşların önüne atladılar ama canlarının gitmesini önemsemediler çünkü asıl korktukları şey islamı bıraktıklarında gidecekleri cehennem korkusuydu, Allah korkusuydu. Yani kısa kesip sadede geleyim bir yerden okumaya başladığı zaman, islam eğer o kişiye mantıklı gelmeye başlarsa islamı islam için sevmeye başlar. Sonuçta burada bu arkadaşın bir anda inanmaya başlamayacağını hepimiz biliyoruz. Benim bir müslüman olarak buradaki amacım bir yerden islamı tanımaya başlamasını sağlamak.

Cirilla

80+ Gold
En İyi Cevap
3

samet4747

80+ Platinum
Ben etmiyorsam kimse etmesin

TahaCel

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,793
İsim
Taha yücel
Googlea fatiha suresi yaz ihlas suresi yaz besmele çdk yat müslüman değildin ama yinede yap rahatlarsın

EPİK9

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
45
İsim
Alp Akşen
intihar edince aileler bomboş kalıyor. bi tanıdığımızın oğlu bu yıl intihar etti balkondan atlamıştı ve ailesi aşağıdaki karmaşaya merak edip baktığında başta idrak edememiş terlikleri balkonun kenarında görünce anlamış. ailenle aran nasıldır bilmem ama sevdiklerini çok üzersin. 17 yaş ölümü seçmek için erken tabi karar sana kalmış.

war20anty

80+ Bronze
Googlea fatiha suresi yaz ihlas suresi yaz besmele çdk yat müslüman değildin ama yinede yap rahatlarsın
Hocam yapmayın Allah aşkına. İnanmayan adama ne tesiri olacak? İnanmadığı Allah'ın ayetleri mi rahatlatacak adamı? Kur'an dinlemesi başka. Kur'an insanı cidden rahatlatır inanmasada.

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Top Bottom