Neler Yeni

Sıfırdan Yazılım öğrenme sırası

mrflex

80+
Selam biraz araştırma yaptıktan sonra yazılıma başlıyorum aşağıda ki gibi yol izleyeceğim sıfırdan alıp yanlış bir şey var mı?

1-İlk olarak Temel bilgisayar terimleri ve donanım bilgisi öğrenme

2-Algoritma Öğrenmek

3-İlgi veya çalışmak istediğim yazılım dalını bulup sonra o dalla ilgili bir dile başlamak

Sıralama Doğru mu sıfırdan başlayan birisi için

mert333

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
300
İsim
Hüseyin Mert
Ben her zaman şunu savunurum, bir şey yapmak istiyorsan o şeyi yap. Yani mobil ugulama mı yapmak istiyorsun yap. Konuyu belirledin x konusunda şu görevleri yerine getiren mobil uygulama olarak varsayalım stackowerflow a gir o konuyla alakalı en çok kullanılmış framework ve yazılım dilinde o uygulamayı yap. Sınırsız kaynak var. Udemy'de kurs izleyerek veya dökümantasyon okuyarak ilerlemen çok yavaş olur. 3-5 uygulama yaptıktan sonra zaten algoritmaları, veritabanını, front, backend, api hepsini çözeceksindir. Chatgpt gibi bir nimet çıkmış hata mı aldın sor, eklenti mi yapmak istiyorsun sor bu sana %50 zaman kazandıracaktır. Örneğin projenin özelliklerini sor chatgpt ye sana vscode da projeyi oluşturmaktan başlıyor projeni nasıl adım adım yapacağını anlatıyor. Zaten bu işte amele olacaksan hiç uğraşma bu işle. Yani bilgisayar başında kodlama yapmak değil bu meslek nerede hangi yazılım dilini öğreneyim diyen adam görsem inşaat amelesi geliyor aklıma (küçümsemiyorum). Senin amacın problem çözmek olmalı, talebi gerçekleştirmek olmalı, en optimum performans ve buna bağlı güvenilirlik olması lazım.

Top Bottom