Neler Yeni

Sigara Bir Psikolojik Bağımlılık Mı ?

hiç başlamadıysanız ne iyi ben pişmanım keske o ilk sigarayı hiç içmeseydim bu durumda olmazdım neyse bağımlıda değilim sadece unutmam gerek
adı üstün debağımlılık
dediğimi uygulayın ben aklıma hep 4 gb ram takıyorum

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
394
İsim
Tekin Ayber
Bir alışkanlığı ne kadar erken bırakabilirseniz o kadar iyidir... Ayrıca sigara ve diğer bağımlılık yapan şeylerin içerisinde vücutta azaldığında krizlere bile yol açacak yabancı gizli maddeler olduğu, bu maddelerin yokluğunda ister krizlerine kişiyi soktuğu kanıtlanmıştır. Sakın içmeyin, tekrardan başlamayın, bu bir tuzak, az biraz sıkın dişinizi, sonradan rahatlayacaksınız...

GH Ghoul

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Ertuğrul
Bir alışkanlığı ne kadar erken bırakabilirseniz o kadar iyidir... Ayrıca sigara ve diğer bağımlılık yapan şeylerin içerisinde vücutta azaldığında krizlere bile yol açacak yabancı gizli maddeler olduğu, bu maddelerin yokluğunda ister krizlerine kişiyi soktuğu kanıtlanmıştır. Sakın içmeyin, tekrardan başlamayın, bu bir tuzak, az biraz sıkın dişinizi, sonradan rahatlayacaksınız...
Çok haklısınız, dediğiniz gibi bir süre sonra içmeyince içini sıkıntı basıyor terliyorsun ve nefesin daralıyor kısacası küçük bir kriz yaşıyorsun inşallah zamanla unuturum, içtiğim zaman pişman oluyorum içmediğimde de içmek istiyorum bu dediğim şey birçok kişide var galiba.

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
394
İsim
Tekin Ayber
Çok haklısınız, dediğiniz gibi bir süre sonra içmeyince içini sıkıntı basıyor terliyorsun ve nefesin daralıyor kısacası küçük bir kriz yaşıyorsun inşallah zamanla unuturum, içtiğim zaman pişman oluyorum içmediğimde de içmek istiyorum bu dediğim şey birçok kişide var galiba.
Vücut nasıl mikropları öldürünce ateşin çıkar işte burda da aslında vücut o yabancı maddeler ile savaş yapmaya başlıyor ve ortalık karışıyor :)

Ne zaman ki vücut savaşı kazanır, o maddelerden tamamen kurtulur, bir daha aynı türden rahatsızlılar yaşamazsınız.

Noysal

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
82
İsim
Vefa İzzet Kalaycıoğlu
Merhaba yaklaşık 1 ay yakın sigara kullandım hiç sigara içmemiştim denemek için aldım 1 paket içtim tadı çok kötü geldi tam içemedimde zaten, içime çekmeden içmiştim tadı olmayan duman gibi birşeydi sadece kokusu vardı o da kötüydü zaten herneyse ben bırakmaya karar verdim yaklaşık 1.5 ay geçti şimdi de sigara içmeyi arıyorum ve kokusu kötü bile olsa içmek istiyorum neden böyle oluyor, sanki vücudum bağımlı değilde psikolojik olarak bağımlı hissediyorum kendimi ne yapmam gerek bu istekle başa çıkmak için ?
yerine bir şey koymayı başarabilirsen iyi olur ben 17'den 21'e kadar içtim ve bıraktım 7 ayı geçti ama bazen akşam yemeğinden sonra aradığım oluyor, haftada bazen 1 veya 2 puro ile geçiştiriyorum bazen hiç içmiyorum keyfime bağlı biraz

GH Ghoul

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Ertuğrul
yerine bir şey koymayı başarabilirsen iyi olur ben 17'den 21'e kadar içtim ve bıraktım 7 ayı geçti ama bazen akşam yemeğinden sonra aradığım oluyor, haftada bazen 1 veya 2 puro ile geçiştiriyorum bazen hiç içmiyorum keyfime bağlı biraz
Birde içince pişman oluyosun içmeyince arıyosun bu duruma bağımlılık mı deniyor yoksa başka bir şey mi bende bu var.

Techno08

80+ Gold
dopamin mutluluk hormonu mu demekti ?.
dopamin bağımlılık ve motivasyon hormonu gibi bir şey aslında beynin ödül mekanizmasında rol oynar. Mutluluk hormonu serotonin. Aslında bir nevi sigaraya beyniniz koşullanmış ve anlıkta olsa yüksek dopamin salgılamış olabilir bu yüzden tekrar o hazzı arıyor bu yüzden canınız çekiyor. Beynin dopamin ihtiyacını başka bir aktiviteyle falan karşılayabilirsiniz

Noysal

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
82
İsim
Vefa İzzet Kalaycıoğlu
Birde içince pişman oluyosun içmeyince arıyosun bu duruma bağımlılık mı deniyor yoksa başka bir şey mi bende bu var.
İnsan olmanın getirdiği hisler bunlar her insan da var farklı konular üzerinde :D

Sirius Blackw

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,601
İsim
Patiayak
Discord
LAOZİN#0758
Psikolojik diyenler nikotin den habersiz sanırım.

Clayz

80+ Silver
benım cevremdekılerın sevgılısı olduktan sonra ya cok azaltıllar ya da bıraktılar cıddı soyluyorum sevgı bunuda ıyılestırıyo galıba tabı gunde 3 paket ıcıp cıgerlerı zindan ettıysenız sevgı degıl denızlerı yarsanızda adam akıllı bırakamassınız

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,071,668
Üyeler
170,232
Son üye
babaxde
Top Bottom