Neler Yeni

Sınavsız lise seçimi

Siri

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Ben bu yıl seçtim. Puanım 381 Okul Ortalamam 87 idi. Puan ile okul bulamayınca Ortalamayla alan okul seçtim. Her gün 5 km gidiş geliş çekiyorum artık işkenceyi. Hayırlı olsun.
Evinin yakınlığına göre değişiyor.
Yakınımdaki
Komşu (bende bilmiyorum)
Uzak
Olarak 3e ayrılıyor.
Öncelikleri PUAN bunu bil yok 5Km yok 10Km affetmez.

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
99
Dahası  
Reaksiyon skoru
32,040
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
https://steamcommunity.com/id/emiraydintr/
Discord
Emir Aydın#8540
Öncelikleri PUAN bunu bil yok 5Km yok 10Km affetmez.
İlk önce yakınlığa bakılıyor. Mesafe olarak değil de ilçe olarak yakınlık.
İlk önce aynı ilçeden seçim yapıyor, benim ortaokuldaki ders ortalamam 87 civarındaydı ve Kocaelinin en iyi anadolu lisesini kazandım.
Başka ilçedeki 95 ortalamalı arkadaşım bu liseyi kazanamadı ve orta seviye bir liseye gitti.

• Beğen
Reaksiyonlar: Siri

Fransali

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,212
İsim
Ali Ensar Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Notebook önerisi- tenik sorun
ben bu sene geçtim liseye lgs puanım 390 geldi. Bende ortalamayla gitttim.Şimdi şöyle oluyo ya sınavla yani merkezi yada yerel yani ortalama ile. lgs puanı tüm türkiyedeki sınavla alan liselere gidebilirsin. Yada ortalama ile onda sadece kendi lindeki ortalama ile alan liselere gidebilirsin mesela Ankarada yaşıyorsun bir ilçedeki yada merkezdeki liseye gidebilirsin hepsinde olmasada bazılarında pansiyon var. ve okulların aldığı ortalamalar genel olarak değişiyo sana tavsiyem geçmiş senelerdeki puanlara bak. tercih lere 1-2 hafta kala e okul da tercih robotu açılıyo ve gidebileceğin okulları görüyorsun. sonra 5 tane (bu sene 10 oldu bu senede öyle olur belki) 5 tane yerel 5 diğer okullardan tercihlerini yazıyorsun . sonra okula gidip onaylatıyon.

Top Bottom