Sinyal Yok Hatası

onurwiped

80+
Reaksiyon skoru
59
monitorum aoc 144hz hdmi display vga girisli butun hepsini denedim ben pcyi yeni aldim teknik servistede denemistik pc calisiyor bir sorunu yok. sinyal yok hatasi aliyorum pc aldigimda bios bilini cikarip takmistim resetlemek icin duzgunce taktim goruntu gelmeyince ramleri cikarip taktim yine olmadi hala sinyal yok hatasi aliyorum cpu, ekran kartinin fanlar, ramler hepsi calisiyor goruntu alamiyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

sistemim
ASUS Prime B550M-K AMD B550 AM4 DDR4 4400 HDMI DVI VGA Çift M2 USB3.2 MATX PCIE 4.0
ECC RAM Destekli Anakart
Kingston 4x8GB (32GB) Fury Beast RGB 3600mhz CL17 DDR4 Ram
Adata XPG SX8100 512GB 3500/2400MB/s M.2 PCIe NVMe SSD ASX8100NP-512GT-C

Galax RTX 2060 Super OC 26ISL6HP68LD 256 Bit GDDR6 8 GB Ekran Kartı

AMD Ryzen 5 5600 4.40 Ghz 6 Çekirdek 35MB AM4 7nm İşlemci

Corsair CX650F RGB CP-9020226-EU 650W

monitorum aoc 144hz hdmi display vga girisli butun hepsini denedim ben pcyi yeni aldim teknik servistede denemistik pc calisiyor bir sorunu yok. sinyal yok hatasi aliyorum pc aldigimda bios bilini cikarip takmistim resetlemek icin duzgunce taktim goruntu gelmeyince ramleri cikarip taktim yine olmadi hala sinyal yok hatasi aliyorum cpu, ekran kartinin fanlar, ramler hepsi calisiyor goruntu alamiyorum

sistemim
ASUS Prime B550M-K AMD B550 AM4 DDR4 4400 HDMI DVI VGA Çift M2 USB3.2 MATX PCIE 4.0
ECC RAM Destekli Anakart
Kingston 4x8GB (32GB) Fury Beast RGB 3600mhz CL17 DDR4 Ram
Adata XPG SX8100 512GB 3500/2400MB/s M.2 PCIe NVMe SSD ASX8100NP-512GT-C

Galax RTX 2060 Super OC 26ISL6HP68LD 256 Bit GDDR6 8 GB Ekran Kartı

AMD Ryzen 5 5600 4.40 Ghz 6 Çekirdek 35MB AM4 7nm İşlemci

Corsair CX650F RGB CP-9020226-EU 650W
Bios pili olmadan bile sistemin açılması lazım, onunla ilgili olduğunu sanmam. Ramleri denemişsiniz zaten. Tek slot ramle denediniz mi?

Anakartta herhangi uyarı ledi dikkatinizi çekti mi, sistem açılırken sesli uyarı var mı bip sesi olarak?

Monitörün güç kablosunu sökün daha sonra 20 saniye kadar bekleyip geri fişini takın. Monitörün adaptörü
varsa monitörden değil prizden çekin. Bu yöntem pek olmasada işe yarayabiliyor bazen.

Ekran kartınin pinlerinin oturduğuna emin misiniz?
ekran kartini hic cikarmadim ben sistemi ikinci el aldim faturasi garantileriyle birlikte. teknik servise goturdum almadan once test amaclu ve orda calisiyordu eve goturdugumde klavyemin isigida yaniyodu takinca bios pilini cikardim taktim sifirlamak amacli sonra klavyenin isida gitti

Monitörün güç kablosunu sökün daha sonra 20 saniye kadar bekleyip geri fişini takın. Monitörün adaptörü
varsa monitörden değil prizden çekin. Bu yöntem pek olmasada işe yarayabiliyor bazen.
yaptim olmadi

Bios pili olmadan bile sistemin açılması lazım, onunla ilgili olduğunu sanmam. Ramleri denemişsiniz zaten. Tek slot ramle denediniz mi?

Anakartta herhangi uyarı ledi dikkatinizi çekti mi, sistem açılırken sesli uyarı var mı bip sesi olarak?
sesli uyari yok uyari ledide yanmiyor sistem normal bir sekilde calisiyor anlamadim lutfen yardim edin teknik servisi aradim ekran kartin port girislerinde sorun olabilir dedi bakmadan yorum yapamam falan dedi teknik servise gidipte fazla para vermek istemiyorum butcem kalmadi. monitorude bugun test edip aldim ama adam hdmi kablosunu kiyida kosede buldugu kabloyu verdi hdmi kullanmiyordu o kablonun bozuk olma ihtimali var mi ilk kablo alip sonra teknik servise mi gitsem?

Teknik servise gidin, taşırken ekran kartının yuvası bükülmüş veya ekran kartına zarar gelmiş olabilir. İşlemciyede bakın bu arada.

Teknik servise gidin, taşırken ekran kartının yuvası bükülmüş veya ekran kartına zarar gelmiş olabilir. İşlemciyede bakın bu arada.
teknik servisteyken islemcimin bosta 70-80 oldugunu goruyodum 1 saat e yakin disarida kasa ile beklemistik ondan kasanin ici gunesten sicak dolmustur diyip alttan alip kasayi almistim. teknik servisde ki elemanlar ekran kartinin saglinin fps degerlerinin ve sicakliginin cok iyi oldugunu ssd saglinin %100 oldugunu soylediler lakin bostayken bu sicaklik islemcide normal degil haberin olsun dediler. islemcinin garantisi faturadi devam ediyor

teknik servisteyken islemcimin bosta 70-80 oldugunu goruyodum 1 saat e yakin disarida kasa ile beklemistik ondan kasanin ici gunesten sicak dolmustur diyip alttan alip kasayi almistim. teknik servisde ki elemanlar ekran kartinin saglinin fps degerlerinin ve sicakliginin cok iyi oldugunu ssd saglinin %100 oldugunu soylediler lakin bostayken bu sicaklik islemcide normal degil haberin olsun dediler. islemcinin garantisi faturadi devam ediyor
(Yazdıklarınıza dayanarak) Kasa karartılmış ve beyaz renkli kasa yani 1 saatte bile içi 70-80° olamaz zaten olsa kasa metal olduğundan taşıyamazsınız kaldı ki zaten bilgisayarlar 90° de bile çalışabilir bu yüzden sorun bana işlemcide gibi geldi. Bence bi garantiye gönderin.

(Yazdıklarınıza dayanarak) Kasa karartılmış ve beyaz renkli kasa yani 1 saatte bile içi 70-80° olamaz zaten olsa kasa metal olduğundan taşıyamazsınız kaldı ki zaten bilgisayarlar 90° de bile çalışabilir bu yüzden sorun bana işlemcide gibi geldi. Bence
(Yazdıklarınıza dayanarak) Kasa karartılmış ve beyaz renkli kasa yani 1 saatte bile içi 70-80° olamaz zaten olsa kasa metal olduğundan taşıyamazsınız kaldı ki zaten bilgisayarlar 90° de bile çalışabilir bu yüzden sorun bana işlemcide gibi geldi. Bence bi garantiye gönderin.
garanti disi kaldigini soylerlerse cok zarara gecicem ben islemciyi ekran kartini falan hic bir seyini cikarmadim bile sadece bios pili ile ramleri takip cikardim teknik servise gidicem orada umarim pc acilir

servise gitmedim 4 tane ram var bende bitanesi oturmamis tam cpnun yaninda oldugu icin simdi goruntu geldi bu arada islemcinin sicakligina baktim 40-50 derece bosta suan, 2 haftaya kaliteli termal macun alcam klimali odaya gecircem kasayi izmirde oturuyorum malum

servise gitmedim 4 tane ram var bende bitanesi oturmamis tam cpnun yaninda oldugu icin simdi goruntu geldi bu arada islemcinin sicakligina baktim 40-50 derece bosta suan, 2 haftaya kaliteli termal macun alcam klimali odaya gecircem kasayi izmirde oturuyorum malum
Hayırlı olsun hocam ama bence boşta 40-50 derce fazla değil bir stres testine sokun çıkan sonuca göre macun yenileyin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,166,358
Üyeler
185,260
Son üye
teklan
Geri