Sistem topladım görüntü alamıyorum.

Dün bütün gece uğraştım ama çözemedim. Ramler tam takılı, işlemciyd baktım doğru takılı ekran kartını da takıyorum. Cpu güç bağlantısı doğru, anakart 24pin bağlantısı doğru. Ekran kartı güç bağlantısı da doğru. Bunlar görüntünün gelmesi için yeterli koşullar değil mi arkadaşlar. Atladığım bi şey mi var?

Aklına farklı bir şey gelen var mi arkadaşlar?

@Mehmet Yılmaz hocam acaba bakabilir misiniz? Ssd de yalnızca powerdan güç alıyorum veri girişini yapamadım bu ekran gelmemesine etki edebilir mi? Konuma bakar mısınız, iki gündür kafayı yicem

Arakdaşlar selam bir sistem topladım. r5 3600, 5500xt, corsair venegeance 3200 mhz 2x8ram ve Asus tuf b450m-plus anakart kurulu sistem fakat görüntü alamıyorum. Tüm fanlarım çalışıyor, anakartıma ışık geliyor ekran kartına da ışık geliyor. Hdmi ile bağlıyorum pcyi çalıştırdığımda bir görüntü alamıyorum. Ekranda ve kabloda sıkıntı yok başka bir cihazla denedim. Yardımlarınızı bekliyorum.

Güncelleme:
Dün bütün gece uğraştım ama çözemedim. Ramler tam takılı, işlemciyd baktım doğru takılı ekran kartını da takıyorum. Cpu güç bağlantısı doğru, anakart 24pin bağlantısı doğru. Ekran kartı güç bağlantısı da doğru. Bunlar görüntünün gelmesi için yeterli koşullar değil mi arkadaşlar. Atladığım bi şey mi var?
Hdmıyi ekran kartına bağla kabloları kontrol et anakart ta arıza ışıklarına bak söyle yardımcı olalım

Hdmıyi ekran kartına bağla kabloları kontrol et anakart ta arıza ışıklarına bak söyle yardımcı olalım
Hocam ekran kartına bağladım. Anakart ta arıza ışığı nerde bilmiyorum ama hiç bir ışık yanmıyor. Ssd de yalnızca powerdan güç alıyorum veri girişini yapamadım bu ekran gelmemesine etki edebilir mi?

Hocam ekran kartına bağladım. Anakart ta arıza ışığı nerde bilmiyorum ama hiç bir ışık yanmıyor. Ssd de yalnızca powerdan güç alıyorum veri girişini yapamadım bu ekran gelmemesine etki edebilir mi?
Onuda bağla sisteme kardeşim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Onuda bağla sisteme kardeşim
Birde cpu fanı dönüyor mu

Hocam o kablo çıkmadı hiç bi yerden eskiden kullandığım bir ssd kullanıyorum. Ssd kutusundan mı çıkıyor normalde yoksa kasadan çıkmalı mıydı?
Cpu fanı dönüyor hocam.

Bütün sistem parçalarını sök tak belki olur

HDMI kablosunu Ekran kartına takacaksınız. Kontrol edermisin?

Ramleri doğru taktınızmı? Doğru slotlara?

Arkadaşım montajın doğru ise mevzun bios bios uptade ettirmelisin ryzen 1000 2000 bir işlemci bulman yada satıcıdan istemen lazım anakartın tak çalıştır değil 3000 serisi için sorun muhtemel budur yada ram arızalı.

Arkadaşım montajın doğru ise mevzun bios bios uptade ettirmelisin ryzen 1000 2000 bir işlemci bulman yada satıcıdan istemen lazım anakartın tak çalıştır değil 3000 serisi için sorun muhtemel budur yada ram arızalı.
Hocam 3000 ready olarak geldi anakart. Ram arızalı olduğunu anlamak test nasıl yapabilirim?

Geri