Sistem Topladım Parça Öneriniz Var mı?

Hocam genellikle işlemci ile ekran kartını sömüren minecraft mod paketleri oynuyorum, onun haricinde karışık olarak oynuyorum pek bir şey diyemem. ama fps oyunu hiç oynamıyorum
minecraft'a istersen gerçek hayatı getir o işlemci ile o ekran kartı %70 kullanımı geçmez

hocam kullanım senaryosu işte. arc a750 ve 3600 var bende. beamng'de ultra'da ekran kartı %70'i geçmiyor. belki intel'in beslenme sorunundandır bilmiyorum
Doğrudur hocam ancak darboğaz anlık fps düşmesidir diye biliyorum. bende i5 4590 var 1080p de can çekişiyorum 😄. O yüzden darboğaz konusunda tecrübeliyim biraz

Doğrudur hocam ancak darboğaz anlık fps düşmesidir diye biliyorum. bende i5 4590 var 1080p de can çekişiyorum 😄. O yüzden darboğaz konusunda tecrübeliyim biraz
hayır ona shutter veya drop deniyor. anlık fps düşüşü. 100'lerden 30'a düşünce.

minecraft'a istersen gerçek hayatı getir o işlemci ile o ekran kartı %70 kullanımı geçmez
Hocam mcyi hiç hafife almayın şu anki ekran kartım 3060'ı bile indirmiyor %100'den. geleceğe yatırım bi pc almak istiyorum uzun süre gidecek ama dediğiniz kadar kötü mü? yani ekran kartıyla işlemciyi hızlı eskitir mi

Hocam mcyi hiç hafife almayın şu anki ekran kartım 3060'ı bile indirmiyor %100'den. geleceğe yatırım bi pc almak istiyorum uzun süre gidecek ama dediğiniz kadar kötü mü? yani ekran kartıyla işlemciyi hızlı eskitir mi
hayır eskitme anlamında demedim hiçbir fark olmaz. ama aldığın paranın hakkını alamazsın. 9070xt dediğin kart da 3060'ın 3 katı belki de. yani fps yüksek alırsın ama 40k'ya sistem alan biri de aynı fps'yi alır onu demeye çalışıyorum. aradaki 20k helak olur

Reisim şimdiden hayırlı olsun daha büyük mod paketleri yolda desene ama benimde kafama takılan konu 60k sanki bu sisteme pahalı gibi geldi belki de fiyat algımı kaybettiğimdendir bilmiyorum

Reisim şimdiden hayırlı olsun daha büyük mod paketleri yolda desene ama benimde kafama takılan konu 60k sanki bu sisteme pahalı gibi geldi belki de fiyat algımı kaybettiğimdendir bilmiyorum
hayır doğru bu fiyata çok. geçen hafta ince'de 58'e buna benzerin 9700x'lisi vardı

hayır eskitme anlamında demedim hiçbir fark olmaz. ama aldığın paranın hakkını alamazsın. 9070xt dediğin kart da 3060'ın 3 katı belki de. yani fps yüksek alırsın ama 40k'ya sistem alan biri de aynı fps'yi alır onu demeye çalışıyorum. aradaki 20k helak olur
hocam ileriye dönük alıcam pek bir sıkıntı yok, sonradan alırım 2k veya 4k bir monitör ama şuan alabilecekken bayağı uzun süre götürecek bir sistem almak istiyorum. sizce parçalar iyi mi? darboğaz yapması eğer kasaya zarar vermeyecekse benim açımdan bir sıkıntı değil
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

evet çok ama yapcak bişe yok kasayı salı satıcam sonra direk bunu alıcam cumayı bekleyemem ben

hocam ileriye dönük alıcam pek bir sıkıntı yok, sonradan alırım 2k veya 4k bir monitör ama şuan alabilecekken bayağı uzun süre götürecek bir sistem almak istiyorum. sizce parçalar iyi mi? darboğaz yapması eğer kasaya zarar vermeyecekse benim açımdan bir sıkıntı değil

evet çok ama yapcak bişe yok kasayı salı satıcam sonra direk bunu alıcam cumayı bekleyemem ben
hayır dediğim gibi zarar vermez. hatta belki yararı dokunur ekran kartı çok kullanılmadığından fanları dönmez dönerse az döner fanların ömrü uzar vs. ama şu an 4k almayacaksanız ileride de 4k almanız çok mantıklı değil. örnek vereyim bundan 8 sene önce 1080ti'a tam 4k kartı deniyordu şu an 1080p'de tekliyor. yani uzun süre götürmesi için 2k çok mantıklı.

kendiniz toplama imkanınız var mı acaba

hayır dediğim gibi zarar vermez. hatta belki yararı dokunur ekran kartı çok kullanılmadığından fanları dönmez dönerse az döner fanların ömrü uzar vs. ama şu an 4k almayacaksanız ileride de 4k almanız çok mantıklı değil. örnek vereyim bundan 8 sene önce 1080ti'a ram 4k kartı deniyordu şu an 1080p'de tekliyor. yani uzun süre götürmesi için 2k çok mantıklı.
öyle yaparım o zaman, dediğim gibi almadan önce daha iyi parça var mı diye foruma yazayım dedim. darboğaz paraçalara zarar vermiyorsa benim için bir sıkıntısı yok, yine sağolun bilgi için pek bilmiyordum

hocam birde uzun ömürlü dediğim 3-4 yıl arası işe girdiğimde büyük ihtimal 6 veya 7000 serisi çıkmış olur onlara yönelirim.

öyle yaparım o zaman, dediğim gibi almadan önce daha iyi parça var mı diye foruma yazayım dedim. darboğaz paraçalara zarar vermiyorsa benim için bir sıkıntısı yok, yine sağolun bilgi için pek bilmiyordum
hocam sistemi atarsanız daha iyi bakabiliriz tam modelleri yazmamışsınız

işe girdiğimde büyük ihtimal 6 veya 7000 serisi çıkmış olur onlara yönelirim.
6 ve 7 serisi amd için hem işlemci hem ekran kartında çıktı zaten. intelde çok daha önce çıktı. nvidia için mi?

Geri