Neler Yeni

SİSTEMİMİ GELİŞTİRMEK İSTİYORUM

Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Mustafa Cihan Selçuk
Merhabalar aktif olarak kullandığım bilgisayarımı güçlendirmek istiyorum çünkü nadirende olsa kasma problemleri yaşıyorum sistemim aşağıdaki gibi yardımcı olursanız sevinirim. Bütçem çok yok yavaş yavaş parça eklemeleri yapıcam.
RX 6600 Ekran Kartı
Ryzen 5 3600 İşlemci
B450 Tomahawk Max Anakart
16GB 2667MHz Ram
Rampage Sailor Kasa
80 Plus Bronze 600W Power Supply
500GB M2 SSD
1TB Harici Harddisk

kronik1907

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
595
İsim
Görkem
şu an güncelleştirebileceğin ilk seçenek
işlemci
İşlemcini r5 5600 e güncelle

bu arada ramlerin frekansını da düşük görüm
ama hemen ram e para harcamak yerine
ramlerini satılığa çıkar satıldıktan sonra
üzerine biraz para koy 2x16 daha yüksek frekanslı ram ekle
son aşamada da
ekran kartını satılığa çıkar
satıldıktan sonra üstüne para koy ekran kartını yükselt

aslında şu an sistemi tamamen değiştirebilecek bütçen olsa

ARKADAŞIN dediği gibi sat üstüne koy yeni nesil daha güçlü sistem kovala diyecem ama

dar bütçe ile adım adım gideceksen bunu yapabilirsin

r5 5600ü de stok fanlı almak yerine
fansız al
aradaki farkın üstüne 200-300 koysan stok fana göre çok daha güzel soğutma çözümü üretirsin

Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Mustafa Cihan Selçuk
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
işlemci

son aşamada da

ARKADAŞIN dediği gibi sat üstüne koy yeni nesil daha güçlü sistem kovala diyecem ama

fansız al
aradaki farkın üstüne 200-300 koysan stok fana göre çok daha güzel soğutma çözümü üretirsin
r5 3600 ile 5600 arasında o kadar bir fark varmı ki hocam yani biraz daha üst model bi işlemciylede başlayabilirim öneriniz varsa

VersusVenom

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
352
İsim
Muhammed Karakaya
Discord
versusvenom
r5 3600 ile 5600 arasında o kadar bir fark varmı ki hocam yani biraz daha üst model bi işlemciylede başlayabilirim öneriniz varsa
Farkı hissetmezsin bile ben de 3600 kullanıyorum sadece valorant gibi FPS oyunlarında fark hissedersin. Bu sistemi tamamen satıp üstüne ekle bir şeyler al daha iyi.

Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Mustafa Cihan Selçuk
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
işlemci

son aşamada da

fansız al
birde mesela sistemi satıp yeni sistem almak için ne kadar bütçe yeterli olur yani benim sistemim şuan ne kadara gider
Mesaj otomatik birleştirildi:

Farkı hissetmezsin bile ben de 3600 kullanıyorum sadece valorant gibi FPS oyunlarında fark hissedersin. Bu sistemi tamamen satıp üstüne ekle bir şeyler al daha iyi.
hocam dediğim gibi ne kadara satabilirm elimdeki sistemi ve üstüne ne kadar koymam gerekir

David25

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Davut Bülbül
Şuan en mantıklısı işlemciyi r5 5600 veya 5600x yapmak.Eğer yetmez diyorsan sistemi DDR 5 yapabilirsin işlemciyle beraber bi 9.000 10.000 tl ye gelir o da

Dahası  
Reaksiyon skoru
136
İsim
Celil Emre Danişmant
Instagram
celilemrednsmnt
Bahsettiğin kasma problemlerini biraz daha detaylandırır mısın? Neler yapıyorsun bilgisayarda ve hangi aşamalarda yetersiz kalıyor?

VersusVenom

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
352
İsim
Muhammed Karakaya
Discord
versusvenom
birde mesela sistemi satıp yeni sistem almak için ne kadar bütçe yeterli olur yani benim sistemim şuan ne kadara gider

hocam dediğim gibi ne kadara satabilirm elimdeki sistemi ve üstüne ne kadar koymam gerekir
9-13K arasıydı böyle DDR4 RX6600lü sistemler ama bakmak lazım üstüne 10K koysan indirimde 2.el ekran kartlı bir sistemi 20-22Kya falan kurarsın. Abdullah abinin son videolarını izle anlarsın.

Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Mustafa Cihan Selçuk
Şuan en mantıklısı işlemciyi r5 5600 veya 5600x yapmak.Eğer yetmez diyorsan sistemi DDR 5 yapabilirsin işlemciyle beraber bi 9.000 10.000 tl ye gelir o da
o kadar anlamıyorum ddr5 yapmak içn ne almam laızm

Bahsettiğin kasma problemlerini biraz daha detaylandırır mısın? Neler yapıyorsun bilgisayarda ve hangi aşamalarda yetersiz kalıyor?
yani oyun oynarken veya herhangi böyle azcık zorlayacak şeylerde akıcılığını kaybediyor nadiren takılmalar oluyor

9-13K arasıydı böyle DDR4 RX6600lü sistemler ama bakmak lazım üstüne 10K koysan indirimde 2.el ekran kartlı bir sistemi 20-22Kya falan kurarsın. Abdullah abinin son videolarını izle anlarsın.
2. el alım yapmayı çok sevmiyorum yani o yüzden 2. el bi sistem almam diye düşünüyorum

VersusVenom

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
352
İsim
Muhammed Karakaya
Discord
versusvenom
o kadar anlamıyorum ddr5 yapmak içn ne almam laızm

yani oyun oynarken veya herhangi böyle azcık zorlayacak şeylerde akıcılığını kaybediyor nadiren takılmalar oluyor

2. el alım yapmayı çok sevmiyorum yani o yüzden 2. el bi sistem almam diye düşünüyorum
O zaman ekran kartsız satıp dediğimi yapabilirsin. Diğer parçalar 12-16K arası tutar diye düşünüyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Mustafa Cihan Selçuk
Hangi oyunlar mesela? Ve zorlamaktan kastınız nedir?
hocam oyun olarak çok net bişey diyememde genelde çoğu oyunda oluyo akıcı değilmiş gibi geliyo nadiren takılmalarda oluyo. zorlamadan kastım geçen ufak bi video editi yaptığımda baya kastı onu kastetmiştim.

O zaman ekran kartsız satıp dediğimi yapabilirsin. Diğer parçalar 12-16K arası tutar diye düşünüyorum.
peki sistemimi nerede nasıl satabilirim 2. el piyasasını çok bilmiyorum nerden satış yapıcağımı vs.

Hangi oyunlar mesela? Ve zorlamaktan kastınız nedir?
bu kasma ve akıcı gelmeme nedeni benim tahminimce hem monitörüm kötü olduğu için akıcı gelmiyor olabilir veya harici harddisk yüzünden diyenler olmuştu

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,029,865
Üyeler
163,229
Son üye
balikci
Top Bottom