!ROGStrix!
80+ Platinum
- En İyi Cevap
- 7
Kaynak ne?Hayır Türkçe ezan okuttu bu doğrudur ama utanılacak sıkılacak bir şey de yoktur.
Okutan ismet ünönü
Kaynak ne?Hayır Türkçe ezan okuttu bu doğrudur ama utanılacak sıkılacak bir şey de yoktur.
Ama hocam örneğin Rusya'ya gidince Rusça Ezan.Suudi Arabistana gidince Arapça ezan saçma olur bence.Ezan arapça olunca halk anlamıyor asıl. Ezan okundu namaz kılayım diyor, anlamından bi' haber. Türkçe olunca en azından ne dediğini anlıyor. Ha ama şu anki halinin değişmesine gerek yok Türkçe yapalım demiyorum. Ama Türkçe olunca da geri arapça yapalım demem.
Eski Türk dilini Arapça mı sanıyorsun sen? Zor ve kalın bir dili vardı Osmanlının. Bilmeden boş yapmayın. Harf inkılabı ile şaha kalktı bu millet farkında değilsin gelmişsin boş yapıyorsun.Türkçe Kuran ve ezan
Harf İnkılabı
Kur'an a dogma demiştir. (TBMM kayıtlarında var)
hakaret? şaka gibisin İslam dinin peygamberi kim? Hz. Muhammed değil mi ve o kuranı nasıl buyurmuş Arapça bu yüzden kuran Arapça'dır ve sen hala aksini iddia ediyorsun. Seninle daha polemiğe girmicem istediğin şekilde inan kıyamet günü geldiği zaman omur iliğini ağzında hissedince görürsün o zaman ezan hangi dille okunuyor iyi günler.hakarete neden başladığını anlamıyorum.
arabistanda indiği için arapça olarak okunduğunu düşünüyorum.
İslam evrensel bir dindir. Kuran arapçadır. Allah Arapça olarak indirmiştir.harf inkılabi Türkçe Kuran ve ezan neden hata ki?
Zaten bildiğim kadarıyla Arapçadaki kelimelerin Türkçe anlamı olmayabiliyor.Siri cevaplıyor;
Ezanın Türkçe okunması şöyle bir sorun oluşturabilir.
Her dil tamamen farklı bir dile çevirilemez. Hata bulunabilir. Arapça yerine Türkçe okunması okunuş hatalarına sebebiyet verebilirdi. Şu an Arapça okunması çok daha mantıklıdır ve bence doğrudur... Hz. Muhammed'in zamanına göre olması çok daha iyidir.
Atatürk o kadar saygın bir lider ki, zamanında tamı tamına 3 kere Atatürk'e yenilmiş olan İngiliz komutan William Birdwood, savaş gazisi ve yürüyemeyecek durumda olmasına rağmen Atatürk ebediyete intikal ettiğinde Ankara'ya gelip Ata'nın cenazesine selam durmuştur.Merhabalar öncelikle Atatürk en sevdiğim Türk liderlerindendir. En sevdiğim komutanlardan birisidir. Şimdi sorumuza gelelim sizce Atatürkün Cumhuriyeti kurduktan sonra yaptığı en büyük hata neydi? Türkiye de neden cemaaticı gruplar tarafından sevilmiyor? ( bu kadar yaptığı fedakarlık sonucunda) neden sevilmiyor ve hatası neydi?
Pardon ben yanlış anlamışım hocam. Mealden bahsediyorsunuz sanıyordum. Benim düşüncelerim meal içindi. Fakat Kur'an okuyacak olursam mealini okurum anlamak amacıyla. Ve bir kez Türkçe okutulması ezanın yeterli bence. Öğrendik anlamını. Her ülkede kendi dilinde okutulsa evrensel nasıl olacaktı ki zaten.Hocam ben Kuran-ı Kerim'in vede ezanın anlamını anlamadan saf bir şekilde okuyun diye bir şey söylemiyorum.
Benim söylemek istediğim arapça bir şekilde okunması Kuran ve ezanın özüdür. Zaten o zamanda mealleri mevcut olduğu için üzerine basa basa türkçeye çevrilmesi yanlış bir şeydir.
Her bölge için söylemedim, çoğunluğu Müslüman olan bir memlekette yaşıyoruz ve kendi dilimizde duymak bence daha güzel olurdu, ama dediğim gibi şu anki halinin de değiştirmeye gerek yok.Ama hocam örneğin Rusya'ya gidince Rusça Ezan.Suudi Arabistana gidince Arapça ezan saçma olur bence.
Yoo bir çok var. fark ettiysen ana sebep dedim.Tek bunlarmi var?
Istersen sayayim?
Ben ezan hangi dille okunursa okunsun dinlerim. Kuran'ın da türkçe olarak okunması daha sıcak geliyor. Çünkü arapça temel dil olmadığı sürece kolay kolay bir şey anlayamıyorsun ve okusan bile aklında kalmıyor.Türkçe Kuran ve ezan
ismet inönüyü kendinden sonraki adam yapması