Neler Yeni

Sizce Atatürkün Cumhuriyeti kurduktan sonra yaptığı en büyük hata neydi?

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

Enver Paşa

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,223
İsim
Stanker
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Siyaset
Ezan arapça olunca halk anlamıyor asıl. Ezan okundu namaz kılayım diyor, anlamından bi' haber. Türkçe olunca en azından ne dediğini anlıyor. Ha ama şu anki halinin değişmesine gerek yok Türkçe yapalım demiyorum. Ama Türkçe olunca da geri arapça yapalım demem.
Ama hocam örneğin Rusya'ya gidince Rusça Ezan.Suudi Arabistana gidince Arapça ezan saçma olur bence.

Scorp!on

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,383
İsim
Mehmet salih ay
ismet inönüyü kendinden sonraki adam yapması

NITRO

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
32
İsim
Yavuz
Türkçe Kuran ve ezan
Harf İnkılabı
Kur'an a dogma demiştir. (TBMM kayıtlarında var)
Eski Türk dilini Arapça mı sanıyorsun sen? Zor ve kalın bir dili vardı Osmanlının. Bilmeden boş yapmayın. Harf inkılabı ile şaha kalktı bu millet farkında değilsin gelmişsin boş yapıyorsun.
2. olarak ezanı Türkçe okutan Atatürk'ten sonra gelenlerdir. Kimine göre doğru kimine göre yanlıştır. Belkide okuduğunu veya dinlediğini anla diye yapmışlardır, nitekim bu dönemde bile yoldan geçen 10 kişiyi çevir 7 si ezandaki cümlelerin anlamını sana söyleyemez, sağdan soldan duyduklarını gevelerler.
Atatürk gibi inançlı ve aynı zamanda namazında niyazında bir insanın hayatını hiç bilmediğin, önemsemediğin ve öğrenme çabasına girmediğin buradan belli oluyor. Bağnazlığınızdan kurtulun artık. Atatürk'ün Allah inancı ve dine bağlılığı olmasa bu millete de bağlılığı olmazdı ve bu vatan millet için çalışmazdı. Yeter artık bi bitmediniz yıllardır Atatürk' ü nerden kötülesek de milletin gözünden düşürsek diye çabalıyorsunuz boş yapıyorsunuz.

tunahangenç

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,301
İsim
Tunahan Genç
hakarete neden başladığını anlamıyorum.
arabistanda indiği için arapça olarak okunduğunu düşünüyorum.
hakaret? şaka gibisin İslam dinin peygamberi kim? Hz. Muhammed değil mi ve o kuranı nasıl buyurmuş Arapça bu yüzden kuran Arapça'dır ve sen hala aksini iddia ediyorsun. Seninle daha polemiğe girmicem istediğin şekilde inan kıyamet günü geldiği zaman omur iliğini ağzında hissedince görürsün o zaman ezan hangi dille okunuyor iyi günler.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
harf inkılabi Türkçe Kuran ve ezan neden hata ki?
İslam evrensel bir dindir. Kuran arapçadır. Allah Arapça olarak indirmiştir.
Şimdi siz Amerika ya gittiniz ve orda ezan okudu. İngilizce okusa o ezanı anlar mısınız? Ya da ezanın manevi büyüsünü hisseder misiniz? Bazı şeyler değişemez imzalara sahiptir. Ezan bunlardan biridir.
Maalesef halkta Araplara karşı ırkçılık var. Bunu kimse inkar edemez. Nasıl ABD de de siyahlara karşı bir nefret var. Türkiye'de de Araplara karşı bu var.
Ve Kuran-I Kerim in dili Arapça. Allah böyle indirdi. İslam dininin dili Arapça. İbadetin usulü bu. Mealini anlamak için okursun ama tam sevabını almazsın.

Harf inkılabına geleyim.
Biz savaş kazandık. Savaşı Türkiye (Osmanlı) kazandı.
Harfleri Latin olarak aldık. Kimse demesin zor dil diye 1000 yıldır sorun olmayan dil o zaman mı sorun olacaktı?
Kanunları İsviçre den mi ne aldık? 600 yıldır Osmanlı ne güzel Allah 'ın kanunları ile yönetti.

Enver Paşa

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,223
İsim
Stanker
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Siyaset
Siri cevaplıyor;
Ezanın Türkçe okunması şöyle bir sorun oluşturabilir.
Her dil tamamen farklı bir dile çevirilemez. Hata bulunabilir. Arapça yerine Türkçe okunması okunuş hatalarına sebebiyet verebilirdi. Şu an Arapça okunması çok daha mantıklıdır ve bence doğrudur... Hz. Muhammed'in zamanına göre olması çok daha iyidir.
Zaten bildiğim kadarıyla Arapçadaki kelimelerin Türkçe anlamı olmayabiliyor.

caglaracikmese

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Merhabalar öncelikle Atatürk en sevdiğim Türk liderlerindendir. En sevdiğim komutanlardan birisidir. Şimdi sorumuza gelelim sizce Atatürkün Cumhuriyeti kurduktan sonra yaptığı en büyük hata neydi? Türkiye de neden cemaaticı gruplar tarafından sevilmiyor? ( bu kadar yaptığı fedakarlık sonucunda) neden sevilmiyor ve hatası neydi?
Atatürk o kadar saygın bir lider ki, zamanında tamı tamına 3 kere Atatürk'e yenilmiş olan İngiliz komutan William Birdwood, savaş gazisi ve yürüyemeyecek durumda olmasına rağmen Atatürk ebediyete intikal ettiğinde Ankara'ya gelip Ata'nın cenazesine selam durmuştur.
Koltuğa yaslanarak, baston ile destek alarak selam durmasını sağladılar.

Kendisinden yaşça küçük olmasından dolayı Atatürk'e karşı ayrı bir saygınlığı vardı. Sonuçta 3 kez yenilmişti ona.
Sadece bu komutan değil, bir sürü ülkede anıtları, parkları bulunmakta. Dünyada tanınan en saygın liderdir Atatürk.
Bi' bizim milletten birileri sevmiyor, üzgünüm ama biz Atatürk gibi bir önderi hiç hak etmedik :(. Ruhu şad, mekanı cennet olsun.

Ekler

• birii.PNG
    birii.PNG
    406.3 KB · Hit: 34
  • wii.PNG
    wii.PNG
    424.7 KB · Hit: 42
  • 666666.PNG
    666666.PNG
    634.4 KB · Hit: 34

Bay Kunduz

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,301
İsim
Berke
Hocam ben Kuran-ı Kerim'in vede ezanın anlamını anlamadan saf bir şekilde okuyun diye bir şey söylemiyorum.
Benim söylemek istediğim arapça bir şekilde okunması Kuran ve ezanın özüdür. Zaten o zamanda mealleri mevcut olduğu için üzerine basa basa türkçeye çevrilmesi yanlış bir şeydir.
Pardon ben yanlış anlamışım hocam. Mealden bahsediyorsunuz sanıyordum. Benim düşüncelerim meal içindi. Fakat Kur'an okuyacak olursam mealini okurum anlamak amacıyla. Ve bir kez Türkçe okutulması ezanın yeterli bence. Öğrendik anlamını. Her ülkede kendi dilinde okutulsa evrensel nasıl olacaktı ki zaten.

Süleyman ÇAKIR-

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Ama hocam örneğin Rusya'ya gidince Rusça Ezan.Suudi Arabistana gidince Arapça ezan saçma olur bence.
Her bölge için söylemedim, çoğunluğu Müslüman olan bir memlekette yaşıyoruz ve kendi dilimizde duymak bence daha güzel olurdu, ama dediğim gibi şu anki halinin de değiştirmeye gerek yok.

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,920
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games
Türkçe Kuran ve ezan
Ben ezan hangi dille okunursa okunsun dinlerim. Kuran'ın da türkçe olarak okunması daha sıcak geliyor. Çünkü arapça temel dil olmadığı sürece kolay kolay bir şey anlayamıyorsun ve okusan bile aklında kalmıyor.

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,032,707
Üyeler
163,706
Son üye
batugkc
Top Bottom