Neler Yeni

SİZCE BU DEVİRDE AKRABA DİYE BİR KAVRAM KALDI MI?

Dahası  
Reaksiyon skoru
6,934
İsim
Burak Karadağ
Dostlar ben bu soruyu çok genel soruyorum ve sadece ciddi cevaplar istiyorum.
Bildiğiniz üzere herkesin uzak veya yakın demeksizin akrabaları bulunmaktadır. Fakat ben artık bu zamanda pek inanmıyorum, sadece dostluk var bence ve hayatta yüzlerce arkadaşınız olacağına bir can dostunuz olsun yeter. Her daim yanınızda olan, iyi ve kötü günde beraber olduğunuz, aranızda su sızmayan bir dostluk tüm akrabalara bedeldir. İnsanlar artık güvenebileceği, sadık, vefalı insanlar arar çünkü zaman ve süreçler bizi bu duruma düşürdü. Ben ailem ve akrabalarım arasında kısa bir şey anlatmak ve sizlerin de her türlü düşüncenizi almak istiyorum.

Şimdi;
Babam zamanında bir arsa aldı ve ayıptır söylemesi oraya büyük bahçeli lüks villa yapıyor şuan, neredeyse bitti bitecek ve nasib kısmet olursa biz bu yılın haziran ayında oraya taşınmış olacağız. Ben, baba tarafını hiç sevmem (amcalar, yengeler...) hepsi benim gözümde menfaatçi, keyiflerine düşkün ve dünya malını seven şahıslardır. Babam ile son zamanlarda çok samimi olmaya başladılar ve sık sık babamı telefonda arayıp çaya veya yemeğe çağırırlar zırt pırt. Ben babamı sürekli gitmemesi için uyarıyorum ve nedense ben babamdan azar işitiyorum
"Baba bak! Şu akrabalara güvenme! Arana mesafe koy hepsi senin evin, malın, mülkün ve kendi menfaatleri için yaklaşıyorlar. Biz o eve kendimiz huzur bulmaya ve yeni bir düzen kurmaya gidecek iken onlar oraya sırf gönül eğlendirmek ve keyif çatıp, çoluk çocuklarını oraya getirmek ve kafa dağıtmak için getirecekler. Yol geçen hanı gibi gelirler ise ben ağır tepki koyarım. O insanlar ile arana mesafe koy şimdiden." Babam nana diyorki yarın öbür gün ben olmadığım (öldüğüm) zaman akrabaların arkanda durur. Ya Allah aşkına onlara ne gibi bir konuda ihtiyacım olabilir? Keza olsa bile zaten dağ gibi can dostum var onlara ne? Gerek bile duymam o insanlara. Evlendiğim zamanda dahi nikah kıysam ve yanımda sayılı yakın dostlarım olsa o bile yeter bana. Onları düğünümde bile istemem, onların takacağı takıya mı kaldım ben? Ben kendi hayatımı, düzenimi, otoritemi ve yaşamımı kendim de yürütürüm onlardan banane! kesinlikle eminim ki yeni ev için bu kadar samimi yaklaşıyorlar. Kendileri o eve gelip sanki kendi yazlıklarında keyif çatar gibi akşama kadar bahçede veya terasta otururlarsa bu benim çok zoruma gider. Düşününce bile yeminim olsun çıldırıyorum o kadar sinir bozucu bir durum. Çünkü hiç birinin bize bir faydası olmayan ve zerre kadar sevmedeğim kişiler. Hepsi benim gözümde menfaatçi ve güvensiz insanlar. Sizin akrabalar ile olan ilişki ve tavırlarınız, güven seviyeniz, aldığınız kararlar, bağınız, nasıl bir yaklaşım ile yürüyorsunuz bu hayatta? Sizleri de dinlemek ve kendi durumum hakkında her türlü düşünce ve eleştirinizi okumak istiyorum.

Son düzenleme:

K1NGO82

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Akraba bence kaldı ya. Anne tarafını çok sevmem sadece. Baba tarafını çok seviyorum ve güveniyorum. Kuzenlerle sohbet güzel oluyor. Halamlar, amcamlar iyi insanlar. Bence akraba diye bir kavram kaldı.

Sizin sorununuza gelirsek valla zor hocam. Babanız ayıp olmasın diye davete icabet etmek zorunda. Amcan dediğin kişi kardeş sonuçta. Bence her zaman gelmezler diye düşünüyorum. Sonuçta bir olur iki olur. Babanızın annenizin tavrı değişir diye düşünüyorum. Bir bıkkınlık gelir. Çok da kasmayın.

melidoas6

80+ Silver
Dostlar ben bu soruyu çok genel soruyorum ve sadece ciddi cevaplar istiyorum.
Bildiğiniz üzere herkesin uzak veya yakın demeksizin akrabaları bulunmaktadır. Fakat ben artık bu zamanda pek inanmıyorum, sadece dostluk var bence ve hayatta yüzlerce arkadaşınız olacağına bir can dostunuz olsun yeter. Her daim yanınızda olan, iyi ve kötü günde beraber olduğunuz, aranızda su sızmayan bir dostluk tüm akrabalara bedeldir. İnsanlar artık güvenebileceği, sadık, vefalı insanlar arar çünkü zaman ve süreçler bizi bu duruma düşürdü. Ben ailem ve akrabalarım arasında kısa bir şey anlatmak ve sizlerin de her türlü düşüncenizi almak istiyorum.

Şimdi;
Babam zamanında bir arsa aldı ve ayıptır söylemesi oraya büyük bahçeli lüks villa yapıyor şuan, neredeyse bitti bitecek ve nasib kısmet olursa biz bu yılın haziran ayında oraya taşınmış olacağız. Ben, baba tarafını hiç sevmem (amcalar, yengeler...) hepsi benim gözümde menfaatçi, keyiflerine düşkün ve dünya malını seven şahıslardır. Babam ile son zamanlarda çok samimi olmaya başladılar ve sık sık babamı telefonda arayıp çaya veya yemeğe çağırırlar zırt pırt. Ben babamı sürekli gitmemesi için uyarıyorum ve nedense ben babamdan azar işitiyorum
"Baba bak! Şu akrabalara güvenme! Arana mesafe koy hepsi senin evin, malın, mülkün ve kendi menfaatleri için yaklaşıyorlar. Biz o eve kendimiz huzur bulmaya ve yeni bir düzen kurmaya gidecek iken onlar oraya sırf gönül eğlendirmek ve keyif çatıp, çoluk çocuklarını oraya getirmek ve kafa dağıtmak için getirecekler. Yol geçen hanı gibi gelirler ise ben ağır tepki koyarım. O insanlar ile arana mesafe koy şimdiden." kesinlikle eminim ki yeni ev için bu kadar samimi yaklaşıyorlar. Kendileri o eve gelip sanki kendi yazlıklarında keyif çatar gibi akşama kadar bahçede veya terasta otururlarsa bu benim çok zoruma gider. Düşününce bile yeminim olsun çıldırıyorum o kadar sinir bozucu bir durum. Çünkü hiç birinin bize bir faydası olmayan ve zerre kadar sevmedeğim kişiler. Hepsi benim gözümde menfaatçi ve güvensiz insanlar. Sizin akrabalar ile olan ilişki ve tavırlarınız, güven seviyeniz, aldığınız kararlar, bağınız, nasıl bir yaklaşım ile yürüyorsunuz bu hayatta? Sizleri de dinlemek ve kendi durumum hakkında her türlü düşünce ve eleştirinizi okumak istiyorum.
Akrabalık kavramının hayatımda hiç faydasını görmedim. Hayatımda karşılaştığım mükemmel insanlar ailem oldu. Samimi olmayacaksın akrablarla. Senin adına üzücü yazlığa bayramda gelirler artık...

Dahası  
Reaksiyon skoru
6,934
İsim
Burak Karadağ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Akrabalık kavramının hayatımda hiç faydasını görmedim. Hayatımda karşılaştığım mükemmel insanlar ailem oldu. Samimi olmayacaksın akrablarla. Senin adına üzücü yazlığa bayramda gelirler artık...
Onların mayasını bilirim ben. Utanmasalar gece konaklarlar otel gibi. O kadar yüzsüzler ve işin acısı ben onlarla arama mesafe koyup, tepki gösteremem! Çünkü babam engel oluyor. Yapma, etme akrabadır, saygı duy, onlar senin amcan, yengen, yarın öbür gün zor zamanlarda senin yanında olacaklar vs. vs
Mesaj otomatik birleştirildi:

Akraba bence kaldı ya. Anne tarafını çok sevmem sadece. Baba tarafını çok seviyorum ve güveniyorum. Kuzenlerle sohbet güzel oluyor. Halamlar, amcamlar iyi insanlar. Bence akraba diye bir kavram kaldı.

Sizin sorununuza gelirsek valla zor hocam. Babanız ayıp olmasın diye davete icabet etmek zorunda. Amcan dediğin kişi kardeş sonuçta. Bence her zaman gelmezler diye düşünüyorum. Sonuçta bir olur iki olur. Babanızın annenizin tavrı değişir diye düşünüyorum. Bir bıkkınlık gelir. Çok da kasmayın.
Birazda şans işi kardeşim, kader kısmet.
Her zaman gelmezler illa ki ama onların hiç bir zaman gelmesini istemem.

SadeceBirisi.

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,243
İsim
uwu
biraz şans işi bn şahsi olarak pek birşeylerini görmedim ama babam yeğenlerine ne ihtiyacı olursa elinden ne gelirse yapmaya çalışıyor , dedeme ve babaannem olacak kadına o kadar saygılı ki ne ihtiyaçları olsa karşılıyor hatta şuan babamın yaptırdığı ev babaannemim adına ve hala daha vermedi biz şuan oturuyoruz ama insanın zoruna gidiyor. durumumuz iyi ama insanın kendi emeğiyle yaptırdığı evi almak gibi bir hakkı olamaz babam ticaret yaparken diğer bir ortanca amcam zevkiyle hareket ediyordu. kadın sanırım bizim evi diğer çocuklara paylaştırmak istiyor.

benim en çok zoruma giden şey babam herşeyle uğraşmış hem araba al satı hem maraşa hurda araç satımı yaptı iyide kazandı ama bir annenin oğlunun emeğine konması

Ahmet Sevinç

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,352
İsim
Ahmet Sevinç
hocam bende zamanında az kalmadım başkalarının yazlıklarında fakat sonundada artık başkasının evinde kalmaya tövbe edecek duruma geldim zaten insanda onur varsa başkasının evinde 3-4 günlüğüne dahi kalmaya hele hele evdeki kişinin aileside varsa utanmaya başlar , ben yaşımın küçüklüğü ve tatile gidebilmem gibi sebeplerden dolayı pek umursamamıştım ama zamanı geldiki bu yaptığımızın hata olduğunu anladım ve pişmanım . Sen böyle bir şey yapınca karşı tarafta haliyle karşılığını istiyor derken sıkıntılı bir durum ...
Demek istediğim o akrabalarda onur olduğunu ben sanmıyorum özelliklede son zamanlarda daha da yakın davranmaları tamamen sizin orada bedava tatil geçirmek için , bence babana tembih et işte oralara çok gitme diye sonra bunlar yediği lokmaları teker teker söylerler babanla tartıştıklarında

Dahası  
Reaksiyon skoru
6,934
İsim
Burak Karadağ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hocam bende zamanında az kalmadım başkalarının yazlıklarında fakat sonundada artık başkasının evinde kalmaya tövbe edecek duruma geldim zaten insanda onur varsa başkasının evinde 3-4 günlüğüne dahi kalmaya hele hele evdeki kişinin aileside varsa utanmaya başlar , ben yaşımın küçüklüğü ve tatile gidebilmem gibi sebeplerden dolayı pek umursamamıştım ama zamanı geldiki bu yaptığımızın hata olduğunu anladım ve pişmanım . Sen böyle bir şey yapınca karşı tarafta haliyle karşılığını istiyor derken sıkıntılı bir durum ...
Demek istediğim o akrabalarda onur olduğunu ben sanmıyorum özelliklede son zamanlarda daha da yakın davranmaları tamamen sizin orada bedava tatil geçirmek için , bence babana tembih et işte oralara çok gitme diye sonra bunlar yediği lokmaları teker teker söylerler babanla tartıştıklarında
Aynen öyle! bedava tatil için. Onursuzlar zaten bunlar babam maalesef çok tepki gösterebilen veya yüzleşme cesareti olan bir insan değil benim gözümde!

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,010,166
Üyeler
160,041
Son üye
smylr
Top Bottom