Sizce faizden para kazanmak etik mi

ben dogru olmadıgına ve kazanılan paranın hayırsız olduguna inanıyorum ama insanların faizden çok para kazanıyorum etik degerler ve fırsatlar arasında sizin bu konu hakkında yorumunuz denir
Etik bence dini inancına göre değişir ama

ben dogru olmadıgına ve kazanılan paranın hayırsız olduguna inanıyorum ama insanların faizden çok para kazanıyorum etik degerler ve fırsatlar arasında sizin bu konu hakkında yorumunuz denir
Hocam artık her şey haram ona bakarsak, günümüz türkiyesinde %100 helal yaşayan insan kaldı mı? kredi kartına bulaşmadan ailesini geçindiren varmı ülkede. Gençlerde son model bilgisayar telefon felan var, bu çocuklar daha okulu bitmeden nasıl alıyor sence bunları? herkes kartlardan alışveriş yapıyor faizin dibine girdik zaten o yüzden bu tarz konuları kenara bırakın bir an önce, esnaflar hile hurdayla köşeyi döndü, bu devirde helal esnaf bulamazsın bulursan o esnaf batış hikayesini anlatıyodur sana.

geliri düşük insanlar kredi alıp çok yüksek bedeller öderken geliri yüksek insanlar yüksek paralar kazanması adil gelmiyor geliri düşük insanlara uygu verseler belki bu kadar sorun olmaz
Bankanın da bir şekilde para kazanması lazım, şu an hem kredisi hem vadeli hesabı olan biri olarak bunu çok normal karşılıyorum.

para kazandırsın yeter haramı beni alakadar etmez

Her gün et döner yiyip lcw den giyinirdim

Çok etik bir dünyada yaşadığımızı zannetmiyorum dolayısıyla etiklikle ilgilisi olsaydı umrumda olmazdı fakat etiklikle ilgili olduğunuda düşünmüyorum.
faizi bu kadar eleştiren bir tek islamcılardır ve hayatımda bu kadar saçma bir şey de görmedim boş beleş argümanlar , kazandığım paranın yatırımı olarak faiz düşünüyorum ben kime ne istemeyen koymasın olur biter.

Zenginler faiz yapar sorun yok.
İşsizler iş bulamaz , sorun yok.
İş bulsan köle gibi üç kuruşa çalıştırılırsın sorun yok.
Haklı bir zam yapılmaz sorun yok,
Devlet faiz yapar sorun yok,
Devlette %90 yolsuzluk vardır sorun yok,
Tarikatlar ülkede lüks araçlarıyla cirit atar sorun yok,
cübelli ahmetin kızı lüks aracıyla çakarlı dolaşır sorun yok,

iş fakirin aklını kullanıp ekmek yemesine geldiğinde , wowwwww faiz etik değil. faiz şöyle faiz böyle.

Dünya maalesef iyi bir yer değil , ayrıca dünyanın kendisi zaten etik değil. insanların kendileri bile etik değil , hal böyleyken sizin bunlara göre yaşama savaşı verirken bulduğunuz yöntemler ''faiz'' gibi , bunların bence fakirler için şişirilmiş birer yalan olduğunu düşünüyorum.
Dini kısmında tam bilemiyorum , ama yaşamak için gerekli şeyler yapmanız gerekiyorsa , bilemiyorum yapılabilir.

Faiz kavramını ne hale getirdiler

Elinde altın varsa onun değerlenmesi

Aldığın maaş yıl sonu enflasyona bakılarak artıyor

Ya da cebindeki paranın değerlenmesi($€)

En ikonik şey ekmeğin her toplumda kutsal gibi gösterilmesidir

Nedeni ise insanlar yemekle değil ekmekle karnını doyursun diye🤣

Faiz kavramını ne hale getirdiler

Elinde altın varsa onun değerlenmesi

Aldığın maaş yıl sonu enflasyona bakılarak artıyor

Ya da cebindeki paranın değerlenmesi($€)

En ikonik şey ekmeğin her toplumda kutsal gibi gösterilmesidir

Nedeni ise insanlar yemekle değil ekmekle karnını doyursun diye🤣
bankaya zamanında döviz attım 1 hafta sonra bloke geldi 1 ay hesapları kullanamadım ögrenim kredisinden birşeyler kalmış tak diye çektiler yorumların hepsini okudum bende bunlara niye yapmayayım diyorum sadece içimi rahatsız ediyor bu konu

Müslümanlar için;
Faiz yiyenler, kıyâmet günü kabirlerinden, başka türlü değil, ancak şeytan çarpmış kimselerin cinnet nöbetinden kalktığı gibi kalkacaklardır. Bunun sebebi, “Alış-veriş de tıpkı faiz gibidir” demeleridir. Halbuki Allah, alış-verişi helâl, faizi haram kılmıştır. Her kime Rabbinden bir öğüt gelir de faizcilikten vazgeçerse, önceden aldıkları kendisine aittir. Artık onun hakkındaki kararı Allah verecektir. Kim de yeniden faizciliğe dönerse, işte onlar cehennemin yoldaşlarıdır ve orada ebedî kalacaklardır.

İşin dini boyutu bu şekilde peki dinleri bir kenara bırakıp sadece ekonomik olarak incelersek, şuan türkiye de bedava para dağıtıyorlar.

Faiz kimi zaman mantıklı, kimi zaman mantıksız olmuştur enflasyon karşısında. Ama son 2 yıldır ciddi anlamda bedava para dağıtıyorlar parası olanlara. Dolar, Euro ya kıyasla faizde olanlar deli para kazandı. O sırada ev ve araba fiyatları yüzde olarak çok artamadı.
Bunun yanında altın faizden daha çok arttı ama durduk yere 500bin kazanmış adama altın 600 kazandırdı desen çok umrunda olmaz. Faiz sadece altından geride kaldı onun dışında herseyden çok kâr bıraktı.

Geri