Son BİOS 13,8 Saniye

Ryuga Kishatu

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
482
Son bios zamanı nedir ne işe yarar önemli midir bir sitede 10 üzerinde olması kötü diye okudum yanlış bir durum var mı

BIOS zamanı PC'nin güç taşına basılıp Windows ekranı gelene kadar geçen süreyi temsil eder. Şifre ekranı kaldırılırsa daha doğru süreyi görebilirsiniz. 10 saniye üzeri olması kötü değildir, onun yerine SSD/HDD hız ve sağlık testlerine bakın. Çalıştır'a msconfig yazıp, oradan bilgisayar açılışında çalışacak programlardan gereksiz olanları devre dışı bırakıp bu süreyi düşürebilirsiniz. Yani çok da kafaya takılacak bir şey değil.

bunu bende merak ettim
Son BIOS zamanı” rakamı, bilgisayarınızı başlattığınızda Windows'u başlatmaya başlamadan önce donanımınızı başlatmak için bilgisayarınızın BIOS'unu (veya daha doğrusu bilgisayarınızın UEFI bellenimini) almak için geçen süredir.
google böyle diyor

Ne kadar azsa o kadar iyi ama kötü değil süper hızlı bir ssd yoksa

bunu bende merak ettim
Son BIOS zamanı” rakamı, bilgisayarınızı başlattığınızda Windows'u başlatmaya başlamadan önce donanımınızı başlatmak için bilgisayarınızın BIOS'unu (veya daha doğrusu bilgisayarınızın UEFI bellenimini) almak için geçen süredir.
google böyle diyor
O teknik açıklaması. Kullanıcı için ifadesi "Güç düğmesine basmak ve bu noktalarla Windows Logosunu görmek arasındaki süredir" şeklinde yorumlanmış. Bir çok sitede bu bilgiye de erişebilirsiniz.

kısaca bilgisayara tuşa basıtğın an kaç sanniyede açıldığıdır

Son bios zamanı nedir ne işe yarar önemli midir bir sitede 10 üzerinde olması kötü diye okudum yanlış bir durum var mı
hocam benim imzadaki sistem ile son bios zamanı 6.7 saniye,ayrıca bilgisayarım şifreli yani. sizinkine şaşırdım açıkçası

1617387524086.png

3.9 sn olan bne

Hocam bu süreyi azaltmanın bir yolu var mıdır? 1700MB/1600MB NVMe M.2 SSD olmasına rağmen aylardır 14-12 saniyenin altına inmiyor.

Ss
Hocam bu süreyi azaltmanın bir yolu var mıdır? 1700MB/1600MB NVMe M.2 SSD olmasına rağmen aylardır 14-12 saniyenin altına inmiyor.
Ssd sağlığını kontrol eder misiniz?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,201,811
Üyeler
190,978
Son üye
techguy44
Geri