Neler Yeni

Sosyal Medya Yasasının Maddelerine Geçildi !!!

lydran

80+

Arkadaşlar , Sosyal Medya Yasasının Maddelerine Geçildi. Eğer Yasa Onaylanırsa, Artık Silivri Esprisi Bile Yapamayacaksınız.

Neden Derseniz Mesela Siz Silivri Soğuktur Yazacaksınız, Sonra O Gün Silivri Soğuk Değilse Sizi Gözaltına Alma Hakları Olacak. Geçmiş Olsun.

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,018
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Ülkeden gitmek şart oldu. Ahır hayvanı gibi yaşayamam ben.

Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Ali
Daha hicbirseyi bilmeden Twitter'da veya başka yerde gördüğünüz haberlere hemen atliyorsunuz içeriğini bilmeden Silivri soğuktur la ne alakası var yaşın kaç

Mert Özkaya

𝑅 𝑜 𝓍
80+ Titanium
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,793
İsim
Mert Özkaya
Instagram
_mrt_ozky_
Discord
Mert Özkaya #6849
Daha hicbirseyi bilmeden Twitter'da veya başka yerde gördüğünüz haberlere hemen atliyorsunuz içeriğini bilmeden Silivri soğuktur la ne alakası var yaşın kaç
Arkadaş espri yapmamış. Maddelerin ciddiyetini anlatmak için bir örnek vermiş.

lydran

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Aga Senin Okuma Anlama Becerini Geliştirmen Gerekiyor, Yazdığımı Bile Anlayamamışsın. Durumu Örneklendirdim.

Yani Mesela İstanbulda Bugün Hava Soğuk Yazdınız. Hava 20 Dereceyse Sizi Gözaltına Alma Hakları Doğuyor Gibi.

Dezenformasyon Adı altında geçiyor kanunda. Kime Göre Neye Göre Dezenformasyon ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Ali
Hocam olayı biliyorum ne kadar saçma kanun olduğunuda biliyorum bana o cümle ters geldi sadece yoksa biliyorum olaykaru

lydran

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam olayı biliyorum ne kadar saçma kanun olduğunuda biliyorum bana o cümle ters geldi sadece yoksa biliyorum olaykaru
Cümlede Terslik Falan Yok, Hadi Sana Daha Rahat Anlayabileceğin Bir Örnek Vereyim

TÜİK Tarafından Enflasyon Atıyorum %80 Açıklandı, Sonra ENAG %180 Olarak Açıkladı. Sen ENAG'ın Twittine Retweet Atarsan Seni Gözaltına Alma Hakları Oluyor, Çünkü Yalan Haber'i Yaydın Olarak Değerlendiriliyorsun.

İceWolf

80+ Silver
Sosyal medyada Türkiyede %47 (2018 rakamı) olan fake hesaplardan hergün İnsanlar dolandırılıyor, herkese küfürler iftiralar yağıyor. iftiralarla kişiliklere saldırılıyor, İnsanların ailelerine iftiralarla mahremlere bile saldırılıyor. Bu fake hesapların saldırdığı kişilerin ailesi, çocukları sokağa çıkamaz hatta okuluna bile gidemez hale geliyor. Bunları yapanlarda kimlikleri gizli olduğu veya sosyal medya kanunu olmadığı için gülerek yaptıkları pisliklere devam ediyorlar. Hatta öyle bir hale gelmişki bunu iş olarak yapanlar lüx ofisler kurup AJANS adı altında bildiğin örgüt haline gelmişler. Milyonlarca takipçisi olan bir tanesiyle iletişime geçip, parasını ödediğinizde seçtiğiniz insanlarla ilgili binlerce yalan haber yaptırıp, hergün yüzbinlerce hesaptan o kişiye küfürler yağdırabiliyorsunuz.

Nasılki borsada, bakkalda, sanayide vb. spekülasyon yapanlar suç işliyorsa sosyal medyadada spekülasyon suç olmalı. Bu spekülasyonlarla binlence insan dolandırılıyor. Bir bakıyorsunuz ayçiçek yağı 500 TL olacak haberleri ve yayınları pompalanıyor, ondan sonra bir bakıyorsunuz yüzbinlerce insana 50 liralık ayçiçek yağı 150 liradan satılarak insanlar kazıklanıyor. Bazı firmalar için bu sosyal medya örgütleri bildiğin pazarlama aracı olarak kullanılmaya başlanmış. Çete liderlerine parayı verip 10 liralık mallarını 20 liradan çatır çatır satıyorlar.

Gerçek hayatta dolandırıcılık, terör, küfür, hakaret iftira vb. suçsa sosyal medyadada suç olmalı. Sosyal medya, birilerine anonim olarak her suçu işleme hakkı vermemeli. Hatta hiçbir belgesi ve bilgisi olmadan, birilerinin para alarak yada siyasi olarak yaptığı işlemleri yayma hakkıda olmamalı. Dahası sosyal medya dolandırıcı dolu. Bunlarda gerçek kimlikleriyle girebilmelilerki bilgisi az olan insanları rahat rahat sahte hesaplarla dolandıramasınlar.

Dahası boşanmak istediği eşine fake fotoğraflar yaptırıp sosyal medyada saldıranları saymıyorum bile. Çökmek isteiği firma hakkında yalan haberler yaptırıp firmayı rezil eden, sonrada yarı fiyatına satın alanları saymıyorum bile.

Sosyal medya icad oldu, mertlik bozuldu...

Son düzenleme:

lydran

80+
Sosyal medyada Türkiyede %47 (2018 rakamı) olan fake hesaplardan hergün İnsanlar dolandırılıyor, herkese küfürler iftiralar yağıyor. iftiralarla kişiliklere saldırılıyor, İnsanların ailelerine iftiralarla mahremlere bile saldırılıyor. Bu fake hesapların saldırdığı kişilerin ailesi, çocukları sokağa çıkamaz hatta okuluna bile gidemez hale geliyor. Bunları yapanlarda kimlikleri gizli olduğu veya sosyal medya kanunu olmadığı için gülerek yaptıkları pisliklere devam ediyorlar. Hatta öyle bir hale gelmişki bunu iş olarak yapanlar lüx ofisler kurup AJANS adı altında bildiğin örgüt haline gelmişler. Milyonlarca takipçisi olan bir tanesiyle iletişime geçip, parasını ödediğinizde seçtiğiniz insanlarla ilgili binlerce yalan haber yaptırıp, hergün yüzbinlerce hesaptan o kişiye küfürler yağdırabiliyorsunuz.

Nasılki borsada, bakkalda, sanayide vb. spekülasyon yapanlar suç işliyorsa sosyal medyadada spekülasyon suç olmalı. Bu spekülasyonlarla binlence insan dolandırılıyor. Bir bakıyorsunuz ayçiçek yağı 500 TL olacak haberleri ve yayınları pompalanıyor, ondan sonra bir bakıyorsunuz yüzbinlerce insana 50 liralık ayçiçek yağı 150 liradan satılarak insanlar kazıklanıyor. Bazı firmalar için bu sosyal medya örgütleri bildiğin pazarlama aracı olarak kullanılmaya başlanmış. Çete liderlerine parayı verip 10 liralık mallarını 20 liradan çatır çatır satıyorlar.

Gerçek hayatta dolandırıcılık, terör, küfür, hakaret iftira vb. suçsa sosyal medyadada suç olmalı. Sosyal medya, birilerine anonim olarak her suçu işleme hakkı vermemeli. Hatta hiçbir belgesi ve bilgisi olmadan, birilerinin para alarak yada siyasi olarak yaptığı işlemleri yayma hakkıda olmamalı. Dahası sosyal medya dolandırıcı dolu. Bunlarda gerçek kimlikleriyle girebilmelilerki bilgisi az olan insanları rahat rahat sahte hesaplarla dolandıramasınlar.

Dahası boşanmak istediği eşine fake fotoğraflar yaptırıp sosyal medyada saldıranları saymıyorum bile. Çökmek isteiği firma hakkında yalan haberler yaptırıp firmayı rezil eden, sonrada yarı fiyatına satın alanları saymıyorum bile.

Hocam Bunlara Bende Katılıyorum, Ancak Kanunun Suistimal Edileceğini Hepimiz Biliyoruz.
Asıl Amacın Ne Olduğunu da. O Yüzden Ben Bu Kanunun Revize Edilmesi Gerektiğini Düşünüyorum.

Nyrxia

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
497
İsim
Ahmet

Anlattıklarına katılıyorum ancak bence bu zamana kadar iktidarın getirdiği hiçbir uygulama sadece halka hizmet olsun diye getirilmedi. Bahsettiğin şeylerin engellenmesi için yasa gerekebilir ama bunu kendi lehine olacak şekilde yapmak ayrı bir hukuk garabeti. Maalesef bu torba yasanın içinde 2 madde halka gerçekten hizmet edecekse (Eğer suçu işleyenin Ankara'da eniştesi vs varsa yine işlemeyecek ama) geri kalan maddeler seçim zamanı yaklaştıkça sosyal medyada biraz olsun takipçisi olan ve ses çıkarıp halka gerçekleri göstermeye çalışan insanları mağdur edecek.

Top Bottom