Neler Yeni

Stalin, Hitler'i Ayet-el Kürsi ile yenmiş

neptün yüksel

80+ Bronze
Mesela Almanya'da erkek sayısı çok azmış bir ara. Kuran'da belirtilen böyle durumlar için yapılaması gereken 4 eşlilik uygulanmış ve başarılı olunmuş. Aile yapısı bozulmamış toplumda.

zapkinus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,096
İsim
Kanon
İlgilendiği Kategoriler
müziğe dair her şey
Kuran'da belirtilen böyle durumlar için yapılaması gereken 4 eşlilik
Kur'an'da böyle durumlar için 4 eşlilik uygulayın demiyor.

Nisa 3: Yetimlerin hakkına riayet edemeyeceğinizden korkarsanız, beğendiğiniz kadınlardan ikişer, üçer, dörder nikâhlayın.

Farklı sebeplerden dolayı çok eşlilikten bahsediyor, Almanya'daki durumlar için değil.

neptün yüksel

80+ Bronze
Kur'an'da böyle durumlar için 4 eşlilik uygulayın demiyor.

Nisa 3: Yetimlerin hakkına riayet edemeyeceğinizden korkarsanız, beğendiğiniz kadınlardan ikişer, üçer, dörder nikâhlayın.

Farklı sebeplerden dolayı çok eşlilikten bahsediyor, Almanya'daki durumlar için değil.
Onlar demişler direkt Kuran'dan görmüşler ve uygulamışlar.

neptün yüksel

80+ Bronze
Anlayamadım, biraz daha açıklayabilir misiniz?
Zamanında Almanya'da erkek sayısı çok azalmış. Onlarda aile yapısını bozmamak ve toplumsal düzeni korumak adına Kuran ayetlerine de başvurmuşlar. Denemişler ve başarılı olmuş.

Hatta Kuran faizi de yasaklar mesela. Çünkü faiz, malın değerini çok artırır ve ekonomiyi çökertir. Avrupa'da faizde yok denecek kadar azdır ve ekonomide de başarılıdır.

zapkinus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,096
İsim
Kanon
İlgilendiği Kategoriler
müziğe dair her şey
Zamanında Almanya'da erkek sayısı çok azalmış. Onlarda aile yapısını bozmamak ve toplumsal düzeni korumak adına Kuran ayetlerine de başvurmuşlar. Denemişler ve başarılı olmuş.
Kuran bunu toplumda erkek sayısı az iken yapın demiyor. Normal olarak yapın diyor. Almanya bunu uygulayarak kurtuldu belki ama şu an uygulansa düzenleri bozulur tam tersine. Kuran ''Toplumdaki erkek sayısı çok az ise 3-4 kadın ile evlenin.'' deseydi haklılık payı olabilirdi belki, ben böyle düşünüyorum.

neptün yüksel

80+ Bronze
Kuran bunu toplumda erkek sayısı az iken yapın demiyor. Normal olarak yapın diyor. Almanya bunu uygulayarak kurtuldu belki ama şu an uygulansa düzenleri bozulur tam tersine. Kuran ''Toplumdaki erkek sayısı çok az ise 3-4 kadın ile evlenin.'' deseydi haklılık payı olabilirdi belki, ben böyle düşünüyorum.
Doğru ama böyle durumda sadece bir amaç için kullanılırdı. Kuran böyle yapması daha anlamlı.

Aybars Han

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,588
İsim
İsmi ismi.

Hatta Kuran faizi de yasaklar mesela. Çünkü faiz, malın değerini çok artırır ve ekonomiyi çökertir. Avrupa'da faizde yok denecek kadar azdır ve ekonomide de başarılıdır.
Kaynak verir misin Almanya hakkında böyle bir şey duymamıştım hiç.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,053,116
Üyeler
167,254
Son üye
neso50
Top Bottom