Neler Yeni

Starfield Balonu Patladı

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

99723

80+ Silver
yahu hocam ne bu xbox starfield mevzusu oyuna iyi diyene bildiğin sövüyorsunuz bırakın kim ne oynuyorsa oynasın açın konu starfield patladı atın oraya 2 fotoğraf ne düşünüyorsunuz deyin geçin 12 sayfa boyunca tartışdığınız şeye bakın
Bak ne güzel işte uzatma palyaço neye inanmak istiyorsan ona inan tek söyleyeceğim budur.

Son düzenleme:

johan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,561
İsim
ismail
x2pjgqmf.jpg

Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
ahmet eren
Puhahaha yeter artık bence git zamanını yararlı şeylere harca dostum sony seni ne kadar fonladı ya bu kadar uğraştın?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bak bak yorumlarda nasıl çıldırmış

TİTAN.

80+ Platinum
Arkadaşlar oyunun çıkmasını bekleyelim bende büyük ümitlerle bekliyordum ama görüntüler ve anlatılanlar beklentimi düşürdü
Umarım oynadığımız zaman hepimiz iyi vakit geçiririz

YusufTheBolt

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,096
İsim
Yusuf Eyili
Puhahaha yeter artık bence git zamanını yararlı şeylere harca dostum sony seni ne kadar fonladı ya bu kadar uğraştın?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bak bak yorumlarda nasıl çıldırmış
Herhangi bir kanıtı olmamasına rağmen "sony sizi ne kadar fonladı" diyen bir güruh adamı çıldırtmış olabilir. Hergün Cern"de proton çarpışma testi yapıyormuş gibi çok önemli işler yapıyormuş tribine girip ama pc başından kalmayan asosyallerin "zamanını yararlı şeylre harca" diye öğüt verenler yüzünden çıldırmış olabilir. O kadar kanıt ve tarafsız basın sunmasına rağmen Fanboylar yüzünden çıldırmış olabilir. Karşı argüman sunmadan sadece tersleyenler yüzünden çıldırmış olabilir. Siz öyle olmayın.

-°°-Aquaman-°°-

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
581
İsim
Aziz
Cyberpunk 2077'nin rezalet çıkışından sonra Starfield gördüğüm en kötü oyunlardan biri 2023 yılının en balon oyunu olmaya rakipsiz aday olarak gözüküyor karakterlerin yapay zekası çöp grafikleri zaten fi tarihinden kalma duruyor oyunun mekanikleri rezalet duruyor oyuna vuruş hissi koymayı unutmuşlar vuruş hissi yok su tabancası ile sıkıyorsunuz vurduğunuz karakterler tepki bile vermiyor yüz animasyonları zaten PS2 döneminde bile çok daha iyiydi ve oyunun her yeri yükleme ekranı ile dolu en basit örnek kendi geminizden merdivenden inip çıkarken bile yükleme ekranı giriyor RPG mekanikleri de Fallout 4 ve Skyrim gibi değil neyi seçerseniz seçin sonuçlar aynı oluyor tüm gezegenlerde PNG resimden ibaretler ve gezegende indiğiniz her bölge bir biri ile bağlantısı olmayan rastgele oluşturulan 10DK yürüyebildiğiniz bomboş çorak haritalardan oluşuyor gezegen de araç gereç süremiyorsunuz bu da oyunu daha da işkence hale sokuyor ve en son oyunun rezalet optimizasyonlarına gelirsek PC de çok kötü çalışıyor RTX 3080 bile sürünüyor kendi çöp konsollarında ise oyunu 30FPS'e kilitledikleri halde Series X'de 720p Series S'de 400p kadar düşüyor adamların vaat etikleri her şey yalan No Man's Sky bu oyunun yanında teknik anlamda bir şaheser gibi duruyor Starfield'i gördükçe Cyberpunk 2077 bile çok iyi oyunmuş gibi duruyor.
F4_pExZXsAEszzw

F4_pExeXEAAMoEt

F4_jpCnW4AA_XK9

Starfield diğer Bethesda oyunlarından gerilemiş gibi hissettiriyor
Beğenmeyi denedim, ancak bir uzay ortamında sürekli yükleme Skyrim ve fallout gibi oyunlara kıyasla kötü bir şekilde tercüme ediliyor, Skyrim ve fallout ile bu dünyada olduğunuzu ve istediğiniz yere yürüyebileceğinizi hissediyorsunuz, Starfield ile her 5 dakikada bir yeni bir kutuda yer aldığımı hissediyorum. Bu oyun açık dünya değil, haritayı Skyrim veya Fallout 4'ten daha kötü kullanıyor, bu oyunlarda her yere yürüyebilirsiniz, Starfield sadece olmanız gereken yere ışınlanmak ve görevleri tamamlamak için sürekli bir akış. Skyrim'de Whiterun'dan çıkmaya çalışmak, sonra açık dünyaya hızlı bir şekilde seyahat etmek, sonra açık dünyada atınıza doğru yürümek, bir menüden geçmek ve şimdi Solitude'a bir ara sahnede atınızla hızlı bir şekilde seyahat etmek gibi.

Sanki doğrusal bir tek oyunculu oyun oynuyormuşum gibi sürekli kapalı ve sınırlı olma hissi hiç hoş değil. Açık Dünya RPG'lerinden hızlı seyahat simülatörlerine geçtik. Bir Uzay simülasyonu istemiyorum, bu kadar büyük bir oyunun keşif söz konusu olduğunda bir mil uzunluğunda ve bir inç derinliğinde hissetmemesini istiyorum.

screenshot-png.572115

Starfield iyi yazılmamış Mass Effect 1 gibi hissettiriyor
Uzun zamandır Bethesda hayranıyım ve Starfield'a sadece fragmanlarını izleyerek geldim. Erken erişimi aldım ve bunun için işten izin aldığımdan beri durmadan oynuyorum. Olumlu yönlerine gelirsek, müzikler, iç tasarımlar ve varlık sanatı birçok önemli alanda inanılmaz. Bununla birlikte, Starfield'ın geçmiş Bethesda hatalarından ders almadığını hissediyorum ve Mass Effect 1'i oynarken yaşadığım sorunlarla karşılaştırmalar görmeye başladım, iyi kısımlardan hiçbirini bulamadım (estetik dışında). Bazı önemli noktalar:

Kendini bir uzay keşif oyunu olarak tanıtıyor, ancak gezegenlere iniş ya da kalkış yapmıyorsunuz. Her şey kullanıcı arayüzündeki bir düğmeye tıklamakla gerçekleşiyor ki bu da beni büyük bir hayal kırıklığına uğrattı çünkü diğer her şey uzaydaki boş ceplerde hareket etmekten ibaret. Zamanınızın çoğunu harita kullanıcı arayüzünde geçireceksiniz. Gerçekten harika bir uzay gemisi inşa etme oyunu var, ancak istediğiniz yere gitmenize izin vermeyen veya bir nişancı mini oyunu dışında önemli olmayan bir uzay gemisi inşa ediyorsunuz.

Bethesda hala nasıl zorlayıcı silah oyunu yapılacağını öğrenemedi. Çatışma işe yarar, ancak silahlar düz hissediyor ve düşman yapay zekası sürekli olarak ateş etmeden önce beş saniye boyunca bana bakmak, rastgele yönlere koşmak gibi korkunç seçimler yapıyor. Fallout 4'ten bu yana teknolojileri gelişmemiş gibi hissettiriyor. Fallout 4'ün çatışmalarını beğenmediyseniz, Starfields'ı kesinlikle beğenmeyeceksiniz.

Uzay keşfi, bazı gezegen arka planlarıyla küçük boş alanlarda dolaşmakla sınırlı olduğundan, yer keşfinin bunu telafi edeceğini umarsınız, ancak ne yazık ki, araçlar olmadan hareketlilik seçenekleriniz ciddi şekilde sınırlıdır ve gezegenlerin çoğu çorak arazilerdir (ama eğlenceli Fallout türü değil). Mako görevlerine gitmek gibi hissettiriyor, ancak Mako'nun hızı yok.

En büyük sorun, diğer her şeyi görmezden gelmeyi gerçekten zorlaştıran sorun, yazı / duygusal derinliğin orada olmamasıdır. Oyunun ilk on dakikasında size dayattıkları Macguffin'den, sonsuz sayıda veri çipi ve jenerik kötü adamların izini süreceğiniz yan görevlere kadar her şey olabildiğince jenerik. Sorunun bir kısmı da vücut animasyonlarının gerçekten kötü olması. Herkes çok statik hissediyor ki bu da Bethesda'nın önceki oyunlardan düzeltmediği bir başka sorun gibi görünüyor.

Büyük bilimkurgu oyunlarını düşündüğümüzde, Mass Effect 1 size hantallık ve demiryolu keşfi veriyordu, ancak ilginç bir dünya ve daha fazlasını öğrenmek istemenizi sağlayan karakterlerle bunu telafi etti. Starfield size hantallık ve demiryolu keşfi sunuyor, ancak devam etmeniz için hiçbir motivasyon vermiyor. Bu aynı zamanda bir paradoks, keşif özgürlüğünüzü ciddi şekilde sınırlayan ve hiçbir sınırı zorlamayan devasa bir oyun ve aslında en benzer oyun No Man's Sky'dan bazı yönlerden geriledi.

Oyunun berbat olduğunu düşünmüyorum ama gerçekten 10/10'u hatta 9/10'u bile hak etmiyor. Bence insanlar ya Bethesda'ya teslim oluyor ya da oyunu özünden çok şekline göre değerlendiriyor. Bu oyunda çok fazla sıkıcılık var ve insanlar 10+ saat sonra bile eğlencenin nerede olduğunu merak edecekler. Herkes için değil, ama sadece set parçalarını görmek için oynamaya değer olabilir.

Hayal kırıklığına uğrayan Starfield oyuncuları tartışmalı düşük inceleme puanlarının haklı olduğunu söylüyor.

F44Ag9lXAAA3Wrr

372259201_309691108400146_2195976838049718330_n.png

adsiz-jpg.571690

F436xlAWwAATAOt

https://twitter.com/TWTHEREDDRAGON/status/1697391529227165763
Starfield'de ki bugların haddi hesabı yok bir de en cilalı oyunumuz diye o kadar reklam yaptılar yersen.

IGN'de ki incelme yapan Dan Stapleton'un incelemesini bile okumadan oyunu 7 verdiği için Xbot fanatikleri adama linç kampanyası başlattılar oyuna sadece IGN 7 vermiş gibi bir algı yarattılar çoğu basın mecrası 7 verdiği halde sonuç da IGN'in adı çıkmıştı kolay yemek di onlar için ama asıl sorun kendi Xbox mecralı basın kuruluşlarının hepsi oyuna normal hak etiğinden fazla puan vererek oyunun puanını ancak bu kadar şişirebilmeleriydi biliyorsunuz kara listeye aldıkları basınlar var ve bunlara oyunu incelemeleri için kod bile göndermediler oyunun asıl puanı 6 Eylül de yani çıktığı gün belli olacak kara listeye alınan basınların incelemeleriyle puanı 87 den de aşağılara düşecek.
F48YDdzWMAEMlzd
F48YD70XcAAUuT9
F48YEXFWYAAehVV
F48YFEFXIAAIcLp

F46SGopWsAArgjX

F4_LMt1a8AA8Og0
F4_pExZXsAEszzw

İki oyunda RPG oyunu Horizon Forbidden West PS4'e geldiği halde teknik ve grafik anlamında halen daha iyi oyun yok Starfield çöpü sadece yeni nesil diye pazarlandı sonuç ortada sözde yeni nesil ama aslen PS2 oyunu ve işin en rezil yanı ise RTX 3080 de bile Starfiled oynarken sürünüyor :kekw::kekw::kekw::kekw::kekw:.

Sonuna. Kadar okudum yoruldum

99723

80+ Silver
Herhangi bir kanıtı olmamasına rağmen "sony sizi ne kadar fonladı" diyen bir güruh adamı çıldırtmış olabilir. Hergün Cern"de proton çarpışma testi yapıyormuş gibi çok önemli işler yapıyormuş tribine girip ama pc başından kalmayan asosyallerin "zamanını yararlı şeylre harca" diye öğüt verenler yüzünden çıldırmış olabilir. O kadar kanıt ve tarafsız basın sunmasına rağmen Fanboylar yüzünden çıldırmış olabilir. Karşı argüman sunmadan sadece tersleyenler yüzünden çıldırmış olabilir. Siz öyle olmayın.
6 Eylül'den sonra foruma ara veriyorum sizin gibi güzel insanlar da var ama ben buraya artık tıklama falan kazandıramam adam konuları okumadan yargı dağıtıyor okuyunca da neden sadece Xbox için açıyorsun git PS için de aç bak The Last of Us Part 1 ne ne kadar rezalet çıktı diyor onu da cevabını veriyorum PS'nin bu zamana kadar PC'ye portladığı her oyun mükemmel sadece The Last of Us Part 1 kötüydü onu da bir arkadaş konusunu açmıştı zaten orada konuşmuştuk çok hızlı da düzeldi oyun öyle çok önemli bir şey de değildi zaten neyse ben Starfield ile bir bilgisi olduğunu ya da konsollar hakkında bir bilgisi olduğunu zerre kadar fikri olduğunu dahi düşünmüyorum onu da zaten kendisi söylüyor evine konsol sokmaz ama konuyu okumadan yargılar sadece konularım Xbox ile ilgili değil ha GTA VI sızıntı yaptığında gelip tüm kaynakları ile açtım 60k yakın tıklaması var P55 1216A'nın detaylı incelmesini açtığım konu Google PS5 1216A yazınca çıkıyor FAKE PS5 kolu konusunu açtım videosunu çektiler öyle bir monitör inceledim ki 30 FPS artık yok knk sizi ayakta uyutuyorlar yok şu performanslı ekran kartı yok bu monitör çok iyi geç bunları bu monitör 30 FPS olan her görüntüyü 60 FPS yapıyor Samsung M7 adı onu da açtım şu forumda açtığım da tıklama almadıkları konum yok ama ne oldu işin sonun da fanboy Sony den para mı alıyorsun şöyle böyle uzmanmış kendisi fanboy olan birini şak diye anlarmış ne diyeyim kendisine uzman olduğu konularda başarılar diliyorum neden 6 eylül'den sonra foruma ara vereceksin dersen Starfield in asıl incelemeleri ve kullanıcı puanı 6 eylül'de açılıyor onları da paylaşıp foruma ara vereceğim.
Screenshot.png

Screenshot.png

Screenshot.png
Screenshot2.png

Bu konumu okumayan herkes okusun 30 FPS diye bir şey yok arkadaşlar ayakta uyuyorsunuz haberiniz yok.

Adamın savunduğu oyunun yanında Cyberpunk 2077 bile 4 nesil sonra çıkmış oyun gibi duruyor izleyin videoları görün oyunun ne kadar rezalet olduğunu anlayın Game Pass den paraları cebine koyan yayıncılara değil objektif insanlara inanın.
Cyberpunk 2077 > Starfield

Son düzenleme:

YusufTheBolt

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,096
İsim
Yusuf Eyili
6 Eylül'den sonra foruma ara veriyorum sizin gibi güzel insanlar da var ama ben buraya artık tıklama falan kazandıramam adam konuları okumadan yargı dağıtıyor okuyunca da neden sadece Xbox için açıyorsun git PS için de aç bak The Last of Us Part 1 ne ne kadar rezalet çıktı diyor onu da cevabını veriyorum PS'nin bu zamana kadar PC'ye portladığı her oyun mükemmel sadece The Last of Us Part 1 kötüydü onu da bir arkadaş konusunu açmıştı zaten orada konuşmuştuk çok hızlı da düzeldi oyun öyle çok önemli bir şey de değildi zaten neyse ben Starfield ile bir bilgisi olduğunu ya da konsollar hakkında bir bilgisi olduğunu zerre kadar fikri olduğunu dahi düşünmüyorum onu da zaten kendisi söylüyor evine konsol sokmaz ama konuyu okumadan yargılar sadece konularım Xbox ile ilgili değil ha GTA VI sızıntı yaptığında gelip tüm kaynakları ile açtım 60k yakın tıklaması var P55 1216A'nın detaylı incelmesini açtığım konu Google PS5 1216A yazınca çıkıyor FAKE PS5 kolu konusunu açtım videosunu çektiler öyle bir monitör inceledim ki 30 FPS artık yok knk sizi ayakta uyutuyorlar yok şu performanslı ekran kartı yok bu monitör çok iyi geç bunları bu monitör 30 FPS olan her görüntüyü 60 FPS yapıyor Samsung M7 adı onu da açtım şu forumda açtığım da tıklama almadıkları konum yok ama ne oldu işin sonun da fanboy Sony den para mı alıyorsun şöyle böyle uzmanmış kendisi fanboy olan birini şak diye anlarmış ne diyeyim kendisine uzman olduğu konularda başarılar diliyorum neden 6 eylül'den sonra foruma ara vereceksin dersen Starfield in asıl incelemeleri ve kullanıcı puanı 6 eylül'de açılıyor onları da paylaşıp foruma ara vereceğim.

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

Bu konumu okumayan herkes okusun 30 FPS diye bir şey yok arkadaşlar ayakta uyuyorsunuz haberiniz yok.

Adamın savunduğu oyunun yanında Cyberpunk 2077 bile 4 nesil sonra çıkmış oyun gibi duruyor izleyin videoları görün oyunun ne kadar rezalet olduğunu anlayın Game Pass den paraları cebine koyan yayıncılara değil objektif insanlara inanın.
Cyberpunk 2077 > Starfield
Meyve veren ağaç taşlanır hocam. Özellikle yöneticiler tarafından. Şuan erken basın sürümlerinin videolarını görüyoruz Youtube'de. Herkes övüyor da övüyor. Adam "evet NPC'ler çok kötü yaşayan npc yok ama benim için önemli değil oyun güzel diyor (Enis Kirazoğlu)" O zaman açık dünya RPG oynamanın ne anlamı var? Neyse ben tarafsız basının okuyucusuyum. Şimdi o kadar bilgiyi buraya yayarsam Fanboy olurum. Hatta banlanırım birde...

The Semih

80+ Gold
Meyve veren ağaç taşlanır hocam. Özellikle yöneticiler tarafından. Şuan erken basın sürümlerinin videolarını görüyoruz Youtube'de. Herkes övüyor da övüyor. Adam "evet NPC'ler çok kötü yaşayan npc yok ama benim için önemli değil oyun güzel diyor (Enis Kirazoğlu)" O zaman açık dünya RPG oynamanın ne anlamı var? Neyse ben tarafsız basının okuyucusuyum. Şimdi o kadar bilgiyi buraya yayarsam Fanboy olurum. Hatta banlanırım birde...
Hocam anlamadığım olay burası forum, ve isteyen fanboy olur isteyen olmaz buradaki her harfin foruma katkısı vardır diye düşünüyorum reyting olarak, yoksa yönetici neden böyle yorumlar yapsın dimi mantıksız. Bu arkadaşın her konusu 1K yı geçiyor ve yöneticinin yorumu yüzünden forumu bırakıcak. Kısacası benim anladığım bu forumda bile demokrasi yokmuş.

YusufTheBolt

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,096
İsim
Yusuf Eyili
Hocam anlamadığım olay burası forum, ve isteyen fanboy olur isteyen olmaz buradaki her harfin foruma katkısı vardır diye düşünüyorum reyting olarak, yoksa yönetici neden böyle yorumlar yapsın dimi mantıksız. Bu arkadaşın her konusu 1K yı geçiyor ve yöneticinin yorumu yüzünden forumu bırakıcak. Kısacası benim anladığım bu forumda bile demokrasi yokmuş.
Belki de en büyük sorun Yönetici sıfatı taşıyor diye birilerinin gerçekten vasıflı bilgili insanlar olduğunu sanmamız.

The Semih

80+ Gold
Belki de en büyük sorun Yönetici sıfatı taşıyor diye birilerinin gerçekten vasıflı bilgili insanlar olduğunu sanmamız.
Olay dahada derin hocam söylicek o kadar şey varki, Yunus arkadaşın açtığı konulara böyle cevaplar verilmesi bile genel forum uslupuna ters, adam burda herkesi bilgilendiriyor, sadece XBOX adı altında konuları açıyor sanırım o yüzden yüklenmişler arkadaşa.

Forumda konu açıp böyle tepkiler alıyorsak foruma girmenin amacı nedir ozaman ? yani burasının amacı nedir oku geç kardeşim kim fanboy değil kimseyi ilgilendirmemeli.

Geçenlerde NVIDIA önerdim AMD nin sıkıntılarını söyledim diye banada NVIDIA fanboy dediler, hocam ben 24 yaşında adamım bana göre 15 yaşını doldurmuş insan benimle iletişim kurabilmeli, ama iletişim diye bir şey yokki kuralım adam direkt etiket yapıştırıyor bana.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
68,889
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Yine drama döndürmüşsünüz. Fanboy dedim diye mı bırakacakmış? Konu altında onlarca kişi aynı şeyi söylüyor zaten, hele diğer konulardaki tartışmalar çok ayrı bir olay. Arkadaş kaç kişiye hakaret etti konu altında onlar bile bundan drama yaratmamışken fanboy dememin dramasını mı çeviyorsunuz? TLOU sorunlu çıkınca neden konu açmaya tenezzül etmedin dedim doğru dürüst cevap bile veremedi. Aksini hâlâ kanıtlayamadı.

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,794
Üyeler
161,345
Son üye
burdurline
Top Bottom