Neler Yeni

Steam %30 İndi̇ri̇mli̇ Oyun Alma

Pestagon

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Abdullah üzel
Yıllardır bedava fiyattan oyun sattılar hocam adamlar daha ne yapsın. Bu isyanı hükümete yapmanız lazım. Ayrıca mena bölgesine geçmemiz steamlik bir olaydan ziyade steamde oyun yayınlayan firmaların isteğiydi çünkü kimse Türkiye'ye özel fiyatlandırma yapmak istemiyordu.
10TL'ye Witcher 3 15TL'ye Rust gibi oyunları aldığımı hatırlarım o yüzden yine de nankörlük etmemek gerekiyor.
Ben bu steam'in gerekçesini çok saçma buluyorum ya. Oyun firmaları sık sık fiyat güncellemek istemiyormuş o yüzden dolar yapıyorlarmış, e şimdi ne olacak Türkiyedeki milyonlarca kullanıcı dolar/tl oyun fiyat kıyası yapmak zorunda kalacak. Sırf satıcılar ayda bir zahmete girip ülke bazında fiyat güncellemesin diye her gün binlerce işlem giren kullanıcılar niye hesap yapmak zorunda kalıyor ki. 400den fazla oyunum vardı steam de şu hamlesinden aşırı gıcık kaptım artık doğru düzgün oradan oyun almam. Böylelikle azımsanmayacak bi tüketici kaybediyorlar bence tamamen yanlış bir hamle yaptılar.

Knispel

80+ Bronze
Önce yazdığımı iyi oku Steam in parayla sattığı oyunları Epic games bedavaya veriyor. Steam bundan sonra benim için bitmiştir zaten CS2 yüzünden Valve ye ayar oluyordum iyi oldu böyle zaten benim Steam hesabı kasma gibi bir derdimde yok olanlara geçmiş olsun
Yazdıklarınızı zaten okudum epic gamesin verdikleri 3a veya 2a oyunlar sürekli verilmiyor, genelde yılbaşlarında veya özel günlerde veriliyor bunları vermeleride babalarının hayırlarına değil o berbat arayüzlerine ve topluluk pazarı veya forumu olmayan uygulamalarına çekmek istiyorlar ve yıllardır şikayetler gelmesine rağmen hala inatla düzeltmediler.

Ukhai

80+ Bronze
Ben bu steam'in gerekçesini çok saçma buluyorum ya. Oyun firmaları sık sık fiyat güncellemek istemiyormuş o yüzden dolar yapıyorlarmış, e şimdi ne olacak Türkiyedeki milyonlarca kullanıcı dolar/TL oyun fiyat kıyası yapmak zorunda kalacak. Sırf satıcılar ayda bir zahmete girip ülke bazında fiyat güncellemesin diye her gün binlerce işlem giren kullanıcılar niye hesap yapmak zorunda kalıyor ki. 400den fazla oyunum vardı steam de şu hamlesinden aşırı gıcık kaptım artık doğru düzgün oradan oyun almam. Böylelikle azımsanmayacak bi tüketici kaybediyorlar bence tamamen yanlış bir hamle yaptılar.
Hocam zaten kendiniz cevabını vermişsiniz. Burada ayar olmanız gereken yer steam değil ki? Direkt olarak ülkenin ekonomik durumuna ayar olmalısınız. Kendinizi oyun firmalarının yerine koyun bir bakıyorlar Türkiye'de dolar kuru 25 TL oyunuda 300TL'ye çıkartıyorlar 1 hafta geçmeden dolar 26-27 bandına çıkıyor sonra tekrardan fiyat arttırıyorlar sonra dolar az düşer gibi oluyor tekrardan indirime gidiyorlar. Yani diyeceğim şu ki hiç bir firma bu kadar düzensiz bir kura sahip ülkeye fiyatlandırma yapmak istemez uğraşmaz. Zaten özellikle avrupa ülkelerinde yaşayan insanlarında vpn aracılığı ile TR'den oyunları ucuza kapması da firmaları bi hayli kızdırdı.

Merhaba , ne yazık ki bugün ki kur artışı hepimiz için kötü oldu. Nays'ı zaten biliyorsunuzdur. %20 cashout veriyor. Eğer Nays kartınızıa papara ile para yüklerseniz papara da %10 cashout veriyor. Böylece çoğu oyunu %30 daha uyguna alabilirsiniz.
papara nays'a yüklemede %10 cashback vermiyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam zaten kendiniz cevabını vermişsiniz. Burada ayar olmanız gereken yer steam değil ki? Direkt olarak ülkenin ekonomik durumuna ayar olmalısınız. Kendinizi oyun firmalarının yerine koyun bir bakıyorlar Türkiye'de dolar kuru 25 TL oyunuda 300TL'ye çıkartıyorlar 1 hafta geçmeden dolar 26-27 bandına çıkıyor sonra tekrardan fiyat arttırıyorlar sonra dolar az düşer gibi oluyor tekrardan indirime gidiyorlar. Yani diyeceğim şu ki hiç bir firma bu kadar düzensiz bir kura sahip ülkeye fiyatlandırma yapmak istemez uğraşmaz. Zaten özellikle avrupa ülkelerinde yaşayan insanlarında vpn aracılığı ile TR'den oyunları ucuza kapması da firmaları bi hayli kızdırdı.
hocam hala yabancılar vpn ile ucuza oyun alabiliyor

Ukhai

80+ Bronze

Evet alabiliyorlar fakat aradaki fiyat farkı çok değil. Steamin en ucuza oyun sattığı ülke bizdik bizden sonrada arjantin geliyordu yani herkes bu ülkelerden oyunları kapmaya çalışıyorlardı ama artık o devirde bitti.

Evet alabiliyorlar fakat aradaki fiyat farkı çok değil. Steamin en ucuza oyun sattığı ülke bizdik bizden sonrada arjantin geliyordu yani herkes bu ülkelerden oyunları kapmaya çalışıyorlardı ama artık o devirde bitti.
yani uğraşmalarına değmez diyorsunuz sizde haksız değilsiniz hocam

Nvidia Mx130

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,840
İsim
Erdem
İlgilendiği Kategoriler
Futbol
Nays'a parayi Papara ile atınca nasıl Cashback veriyor yav? 1 ay önce falan cok defa yükledim vermedi.

heraishere

80+ Bronze

Veriyor hocam ekte de görebilirsin. 4 kere yatırdım 4'ünde de verdi.

Nays'a parayi Papara ile atınca nasıl Cashback veriyor yav? 1 ay önce falan cok defa yükledim vermedi.
Valla daha dün yükledim fotoğraflar altta bakabilirsin.

Ekler

• Screenshot_20231122-195644_Papara.jpg
    Screenshot_20231122-195644_Papara.jpg
    78.5 KB · Hit: 43
  • Screenshot_20231122-195706_Papara.jpg
    Screenshot_20231122-195706_Papara.jpg
    103 KB · Hit: 43

somhaster

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
513
İsim
Abdülhalik
Veriyor hocam ekte de görebilirsin. 4 kere yatırdım 4'ünde de verdi.

Valla daha dün yükledim fotoğraflar altta bakabilirsin.
yuh! ilk defa böyle bir şey görüyorum. Direkt mi yüklediniz yoksa başka bir ayar yaptınız mı?

heraishere

80+ Bronze
hocam garip ben 100 TL yükledim vermedi hiç
Valla paparayı tam çözemedim bende arada %20 cashout verdiği de oluyor bana. Kafasına buyruk iş yapıyor gibi.

yuh! ilk defa böyle bir şey görüyorum. Direkt mi yüklediniz yoksa başka bir ayar yaptınız mı?
Önce ATM'den papara kartıma yükledim. Ardından da Nays'a para yükle seçeneğini kullanarak aktardım. 4 kere tekrarladım işlemi 4'ünde de verdi parayı.

j0seph32

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Muhammet Yusuf Arslan
Valla paparayı tam çözemedim bende arada %20 cashout verdiği de oluyor bana. Kafasına buyruk iş yapıyor gibi.

Önce ATM'den papara kartıma yükledim. Ardından da Nays'a para yükle seçeneğini kullanarak aktardım. 4 kere tekrarladım işlemi 4'ünde de verdi parayı.
banka kartından paparaya aktarsak ordan naysa aktarsak aynısı olur mu acaba

heraishere

80+ Bronze
banka kartından paparaya aktarsak ordan naysa aktarsak aynısı olur mu acaba
Değişen bişe olacağını düşünmüyorum hocam. Denemekten zarar gelmez. Cüzi bir miktar ile de deneyebilirsiniz.

Top Bottom