Neler Yeni

Steam Sabit dolar kuru DİYE BİR ŞEY YOK

Dahası  
Reaksiyon skoru
4,627
İsim
Ekmeleddin armut
İlgilendiği Kategoriler
Cloud gaming (Geforce now,Stadia,xCloud)

Revainer

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Oyundan oyuna değişir mesela bu oyun 2 Dolar ama 4 TL.
Screenshot_1.png

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
Şimdi canım arkadaşlarım bu aralar çok fazla görüyorum diye söylemek zorundayım

STEAM SABİT DOLAR KURU DİYE BİR ŞEY YOK

steamin önerdiği dolar kuru var bu kur genellikle 2 TL ila 3tl arasında

Şimdi bazıları diyecek YOOO VAR o diyecek arkadaşlara hemen bir örnek gösteriyoruz

Örneğimiz little nightmares 2 kendisi daha yeni çıktı türkiye fiyatı güncel olarak şu

Alıntıyı görüntüle

Oyunun yurtdışı fiyatı ne diye sorarsanız bu fiyatı öğrenmek için en kolay yöntem steam linkini kopyalayıp discorda yapıştırmak

Alıntıyı görüntüle
gördüğünüz gibi fiyatı 30 dolar peki 2 TL sizin bahsettiğiniz dolar kurundan hesaplayınca ne oluyor 60 TL
bu oyunun dolar kurunu hemen hesaplıyalım...
5 TL evet 5tl hani sabit bir dolar kuru vardı ve bu 2 ila 3 TL idi yani arkadaşlar

STEAMİN SABİT BİR DOLAR KURU YOK
hele bir de persona5 strikes var. 60dolarlık oyun 445 lira yapar. bizde 558lira.

Dahası  
Reaksiyon skoru
4,627
İsim
Ekmeleddin armut
İlgilendiği Kategoriler
Oyundan oyuna değişir mesela bu oyun 2 Dolar ama 4 TL.
Alıntıyı görüntüle
ben triple a'lerden bahsediyorum napim indie stüdyoları onlar zaten genelde o kurdan çıkartırlar veya bölgesel fiyatlandırma yaparlar bizim burdakı amacımız böyle bir şeyin olmadığını söylemek eğer sabit bir kur olsa herkes o fiyattan koymak zorunda olurdu ÖNERİLEN BİR KUR VAR sabit bir kur yok

atachu

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,180
İsim
ata erdem

Şimdi bazıları diyecek YOOO VAR o diyecek arkadaşlara hemen bir örnek gösteriyoruz

Örneğimiz little nightmares 2 kendisi daha yeni çıktı türkiye fiyatı güncel olarak şu

Alıntıyı görüntüle

Oyunun yurtdışı fiyatı ne diye sorarsanız bu fiyatı öğrenmek için en kolay yöntem steam linkini kopyalayıp discorda yapıştırmak

Alıntıyı görüntüle
gördüğünüz gibi fiyatı 30 dolar peki 2 TL sizin bahsettiğiniz dolar kurundan hesaplayınca ne oluyor 60 TL
5 TL evet 5tl hani sabit bir dolar kuru vardı ve bu 2 ila 3 TL idi yani arkadaşlar

steamde sabit dolar kuru VAR. AMA bazı şirketler türkiye mağazasına özel fiyatlandırma yapıyor. yani her oyun o güncel kurdan steama sürülmüyor. araştırmadan konuşmayın plz

Dahası  
Reaksiyon skoru
4,627
İsim
Ekmeleddin armut
İlgilendiği Kategoriler
steamde sabit dolar kuru VAR. AMA bazı şirketler türkiye mağazasına özel fiyatlandırma yapıyor. yani her oyun o güncel kurdan steama sürülmüyor. araştırmadan konuşmayın plz
1614778296813.png

sabit bir dolar kuru yok önerilen bir kur var biraz beynin olsada sende araştırsan ah ahh

Nightless

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,600
İsim
Serkan FETVACI

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Pazar tarafında ürünler bile anlık olarak değişiyor hiç satılmayan bir ürünün ve teklifleri değişmeyen 1 2 ürünü takip ettin mi zaten anlıyorsun. Döviz ortamına göre geceden değişiyor. Bu işle uğraşıyorum sabit bir döngü yok pazarda aktif olarak değişiyor oyun alım satım'da ise ona göre güncelleme yapılıyor.

MotionlessINWhite

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,521
İsim
Chris Motionless
Kafan pırıl pırıl ama nasıl...
Steam Dolar kuru 6 TL diye biliyorum.
Oyunun yayıncısı ister yerel fiyatlandırma yapar, ister Steam Dolar kuruna göre, isterse de kafasına göre fiyat belirleyebilir. Dağıtımcı şirket özel fiyatlandırma yapmamış, direkt Steam Dolar kuruna göre fiyatlandırma ile satışa sunmuş. Ucuz fiyat bile denilebilir, 30 Dolarlık oyun 20 Dolar. Senin paranın değersiz olması onları suçlu kılmaz.

atachu

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,180
İsim
ata erdem
Alıntıyı görüntüle
sabit bir dolar kuru yok önerilen bir kur var biraz beynin olsada sende araştırsan ah ahh
steamin önerdiği kur steamin sabit kuru zaten hala anlamamakta ısrarcısın. steam yapımcılara o kurdan çıkartmalarını öneriyor ama zorunda bırakmıyor yani şirketler kendi fiyat politikasını uygulayabiliyor umarım bu sefer anlamışsındır

Dahası  
Reaksiyon skoru
4,627
İsim
Ekmeleddin armut
İlgilendiği Kategoriler
Kafan pırıl pırıl ama nasıl...
Steam Dolar kuru 6 TL diye biliyorum.
Oyunun yayıncısı ister yerel fiyatlandırma yapar, ister Steam Dolar kuruna göre, isterse de kafasına göre fiyat belirleyebilir. Dağıtımcı şirket özel fiyatlandırma yapmamış, direkt Steam Dolar kuruna göre fiyatlandırma ile satışa sunmuş. Ucuz fiyat bile denilebilir, 30 Dolarlık oyun 20 Dolar. Senin paranın değersiz olması onları suçlu kılmaz.
1614778699927.png

1614778734806.png

1614778776969.png

1614778796336.png

aynen kardeşim kafa pırıl pırıl devam etsen

baya baya 6 tl o kur
Mesaj otomatik birleştirildi:

steamin önerdiği kur steamin sabit kuru zaten hala anlamamakta ısrarcısın. steam yapımcılara o kurdan çıkartmalarını öneriyor ama zorunda bırakmıyor yani şirketler kendi fiyat politikasını uygulayabiliyor umarım bu sefer anlamışsındır
kardeşim bak bu kur sabit değil önerilen bir kur seninde anlamakta ısrar ettiğin o

atachu

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,180
İsim
ata erdem
Top Bottom