Monitörden monitöre göre ayarlar değişir fabrikadan aynı şekilde çıkmıyorlar. Bu yüzden kendi ayarınızı yapmak en mantıklısı. Kalibrasyon uygulamasında sağ tarafta örnek resimler var bakarak yapabilirsiniz. Zaten 4 şey yaptırıyor. Yani uğraştırmaz. Doygunluk, siyah renk, beyaz renk ve ortalama parlaklık ayarlatıyordu diye hatırlıyorum. İcc profili gibi düşünmeyin cidden fark ediyor. Ayrıca windows arama yerine girdikten sonra hdr kısmına girip parlaklığı da ayarlayabilirsiniz. Böylece hdr açınca soluk gözükmez. Kısa süren bir işlem olduğu için denemenizi öneririm.Hocam bunu biliyorum hatta bir de profil oluşturdum ama mantığını anlayamadım, sağda bir ekranda çarpı bir ekranda tik işareti var, ona göre ayarlayacağız sanıyorum ben ona göre ayarlıyodum. Dediğim gibi tam oturup deneyimleyemedim, oturduğumda attığınız videodakileri de denerim, bu Windows HDR olayını da yapmaya çalışırım. Calibration kısmında göz zevkimize ne gelirse onu yapacağız değil mi ? Ya da zaten orada mesela Gri windowsu dümdüz görünmez yaptırıyor full beyaz oluyor, öyle mi olmalı ( Tikli olarak gösterdiği şekilde ). Tam nasıl çalıştığını idrak edemedim.
Peki hal böyleyken HDR kullanmak ne kadar mantıklı çünkü gerçekten bana SDR modu daha iyi gibi gözüktü (az denemiş olsam da) Dell içinde bu böyleydi.