❌İndirim Bitti! STOK BİTTİ // EĞİTİM İNDİRİMİ İLE SAMSUNG ODYSSEY OLED G6 G61SD 16.799 TL

Hocam bunu biliyorum hatta bir de profil oluşturdum ama mantığını anlayamadım, sağda bir ekranda çarpı bir ekranda tik işareti var, ona göre ayarlayacağız sanıyorum ben ona göre ayarlıyodum. Dediğim gibi tam oturup deneyimleyemedim, oturduğumda attığınız videodakileri de denerim, bu Windows HDR olayını da yapmaya çalışırım. Calibration kısmında göz zevkimize ne gelirse onu yapacağız değil mi ? Ya da zaten orada mesela Gri windowsu dümdüz görünmez yaptırıyor full beyaz oluyor, öyle mi olmalı ( Tikli olarak gösterdiği şekilde ). Tam nasıl çalıştığını idrak edemedim.
Peki hal böyleyken HDR kullanmak ne kadar mantıklı çünkü gerçekten bana SDR modu daha iyi gibi gözüktü (az denemiş olsam da) Dell içinde bu böyleydi.
Monitörden monitöre göre ayarlar değişir fabrikadan aynı şekilde çıkmıyorlar. Bu yüzden kendi ayarınızı yapmak en mantıklısı. Kalibrasyon uygulamasında sağ tarafta örnek resimler var bakarak yapabilirsiniz. Zaten 4 şey yaptırıyor. Yani uğraştırmaz. Doygunluk, siyah renk, beyaz renk ve ortalama parlaklık ayarlatıyordu diye hatırlıyorum. İcc profili gibi düşünmeyin cidden fark ediyor. Ayrıca windows arama yerine girdikten sonra hdr kısmına girip parlaklığı da ayarlayabilirsiniz. Böylece hdr açınca soluk gözükmez. Kısa süren bir işlem olduğu için denemenizi öneririm.

Monitörden monitöre göre ayarlar değişir fabrikadan aynı şekilde çıkmıyorlar. Bu yüzden kendi ayarınızı yapmak en mantıklısı. Kalibrasyon uygulamasında sağ tarafta örnek resimler var bakarak yapabilirsiniz. Zaten 4 şey yaptırıyor. Yani uğraştırmaz. Doygunluk, siyah renk, beyaz renk ve ortalama parlaklık ayarlatıyordu diye hatırlıyorum. İcc profili gibi düşünmeyin cidden fark ediyor. Ayrıca windows arama yerine girdikten sonra hdr kısmına girip parlaklığı da ayarlayabilirsiniz. Böylece hdr açınca soluk gözükmez. Kısa süren bir işlem olduğu için denemenizi öneririm.
Yaptım zaten hocam Windows HDR kalibrasyonu, kendi talimatlarına uygun şekilde. Bir de HDR modundaki parlaklığı artırınca, renkler biraz ölüyor gibime geldi o yüzden OLED'leri şimdilik parlaklıkları belli bir seviyede kullanmak en doğru deneyimi yaşatır diye düşünüyorum.

gece 4 te sepete ekledim dedim ki yarın sabah alırım gene bitmiş allah kahretmesin...

Bu Samsung Monitörün içinden çıkan HDMI kablo 2.0 mı Çünkü ben bu monitörü aldım ama 2k'da maksimum 120 Hz alabiliyorum ve displayport deneme şansım yok

Hocam gerçekten bugün TV'de Borderlands izledim, gözüme çok güzel siyahlı bir sahne geldi, monitörde deneyeyim dedim, hakikaten film / dizi için çok iyi. Oyunlarda da dediğiniz gibi Dying Light vs gibi oyunlar olabilir, bütün hikayeli oyunlarda da tatlı olur gibi duruyor. Fakat ben hala şunu anlamadım, ben monitörü HDR da mı SDR de mi kullanmalıyım. Lakin SDR yapınca sanki daha mı iyi oluyor anlam veremedim.

Hocam gerçekten bugün TV'de Borderlands izledim, gözüme çok güzel siyahlı bir sahne geldi, monitörde deneyeyim dedim, hakikaten film / dizi için çok iyi. Oyunlarda da dediğiniz gibi Dying Light vs gibi oyunlar olabilir, bütün hikayeli oyunlarda da tatlı olur gibi duruyor. Fakat ben hala şunu anlamadım, ben monitörü HDR da mı SDR de mi kullanmalıyım. Lakin SDR yapınca sanki daha mı iyi oluyor anlam veremedim.
Hdr içeriklerde hdr diğer alanlarda sdr olarak kullanabilirsiniz. Youtube’tan hdr içerik açıp deneyin.

Bazı oyunlarda da hdr desteği olabiliyor.

Hdr içeriklerde hdr diğer alanlarda sdr olarak kullanabilirsiniz. Youtube’tan hdr içerik açıp deneyin.

Bazı oyunlarda da hdr desteği olabiliyor.
Peki o destek oyunun içerisinde ayarda mı oluyor yoksa gizlenmiş bir şekilde internetten mi aramamız lazım ? Ayrıca Dell net bir şekilde daha akıcı fakat ben bu monitörü beğendim. Muhtemelen fiyatından ötürü de psikolojik olarak tamam oldum :D
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Eğer bu kadar çok oyunda varsa, denenebilir bu oyunlarda sanırım.

Peki o destek oyunun içerisinde ayarda mı oluyor yoksa gizlenmiş bir şekilde internetten mi aramamız lazım ? Ayrıca Dell net bir şekilde daha akıcı fakat ben bu monitörü beğendim. Muhtemelen fiyatından ötürü de psikolojik olarak tamam oldum :D
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Eğer bu kadar çok oyunda varsa, denenebilir bu oyunlarda sanırım.
Tüm oyunları bilmiyorum ama mesela rdr2 de tam ekranda hdr açarsan grafik ayarlarına hdr seçeneği ekleniyor. Eğer hdr açmazsan gözükmüyor yani gizli. Gow ragnarok ve tlou 2 gibi oyunlarda direkt hdr ayarı olması lazımdı. Oyuna bağlı değişebilir.

Tüm oyunları bilmiyorum ama mesela rdr2 de tam ekranda hdr açarsan grafik ayarlarına hdr seçeneği ekleniyor. Eğer hdr açmazsan gözükmüyor yani gizli. Gow ragnarok ve tlou 2 gibi oyunlarda direkt hdr ayarı olması lazımdı. Oyuna bağlı değişebilir.
Ben baya beğendim ya nazar değmesin. Önyargılı bakıyordum, hep kafada Dell vardı ama beni akıcılık dışından Dell'den daha mutlu etti.
Yeni sistemde aldım şimdi 7800X3D - 9070XT, inşallah tertemiz akacak.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,162,389
Üyeler
184,620
Son üye
luciferina
Geri