Hocam ara sıra hikayeli oyunlara da gireceğim için Betop şu zamanda almam ama belki ilerde alabiliririm. D-pad olayında ise çapraz haraket te yapmam gerekli. Bilirsiniz Street Fighter 6 da aşağı + sağ alt çapraz + sağ + ağır saldırı gibi kombolar var. Galiba dairesel d-pad lazım bunun için. Fakat daha önce f710 kullandım ve onun dairesel d-pad i ile bek iyi bir deneyimim olmsdı. x05 pro da böyle bir sıkıntı olur mu sizce? Ya da istediğim komboları 8bitdo ultimate 2c dpadinde yapabilir miyim. Bir de fantech eos pro 2 s hakkında ne düşünüyorsunuz hocam?Yazdığınız gamepadler arasında yalnızca 8BitDo Ultimate 2C modelini kullandım. Diğerlerini denemediğim için net bir yorum yapmam doğru olmaz.
Dövüş oyunları için en uygun gamepad, aslında kullanım alışkanlıklarınıza bağlı olarak değişir. Burada en önemli unsur D-pad’dir.
Öncelikle şu farkı belirlemek gerekir:
D-pad üzerinde parmağınızı kaydırarak mı kullanıyorsunuz,
Yoksa yönlere tek tek basarak mı oynuyorsunuz?
Eğer kaydırarak kullanıyorsanız, dairesel D-pad size daha uygun olur. Burada da iki seçenek ortaya çıkar:
D-pad’in hassas olması mı önemli,
Yoksa basma hissiyatı mı?
Eğer tek tek basmayı tercih ediyorsanız, tıpkı 8BitDo Ultimate 2C’de olduğu gibi çapraz (cross) D-pad’li bir model tercih etmelisiniz. Bu tiplerde hata oranı daha düşüktür, ancak yeni başlayanlar için biraz zorlayıcı olabilir.
Komboları daha rahat yapmak istiyorsanız, hassas dairesel D-pad’ler avantaj sağlar; ancak bu tiplerde çapraz algılama gibi hatalar daha sık yaşanabilir.
Gelelim Sega Saturn tarzı tasarımlara: Bu tür D-pad’ler genellikle dövüş oyunları için önerilir, fakat ben şahsen bu tarzda çok rahat edemiyorum.
---
Özetle, bütçenize göre önerilerim şöyle:
Dairesel D-pad:
EasySMX X05 Pro
GameSir Nova 2 Lite
Sega tarzı D-pad:
Gulikit Elves 2 / Elves 2 Pro
8BitDo M30
FightPad uygun fiyatlı:
Betop C3
Çapraz (Cross) D-pad:
8BitDo kontrolcüleri
Her modelin kendine göre artı ve eksileri var.
Ben şahsen dairesel D-pad’li modellerde daha rahat ediyorum.
Kullandıklarım arasında EasySMX X05 Pro’yu tavsiye ederim; ancak bu modelin tetikleri biraz fazla hassas.
Neredeyse “üflesen algılar” diyebilirim. Küçük bir ölü bölge olsaydı çok daha iyi olurdu.
Parmağınızı tetik üzerinde tuttuğunuzda bazen istemeden basma yaşanabiliyor.
gamepad bilmem ama mortal kombat 11 şuan büyük indirimde kaçırma benceSon sıralar street fighter 6 ya çok sardım. Fakat bu oyunlar için uygun gameepad arıyorum. Aklımda 8bitdo ultimate 2c, ATK BA PRO, Fantech EOS Pro 2 S, BigBig Won Aether modelleri var. Tavsiyeleriniz nedir?
Easysmx x05pro'dan memnun kalırsınız. Benim bu zamana kadar kullandığım gamepad'ler arasında en çok bundan memnun kaldım. Ultimate 2c benim oynama tarzıma gitmiyor, kombo yapmada zorlanıyorum. Ben baş parmağı hiç kaldırmadan oynuyorum ve ne çok hassas olmalı ne de biraz fazla güç uygulamam gerekiyor. Bu yüzden X05PRO benim için biçilmiş kaftan. Fantech denemedim ama bildiğim markalardan gidiyorum ben. Fantech'i bilmiyorum belki kullansam beğenicem ama ön yargılıyım. Beğenen çok ama onlar önceden ne kullanmış deneyimleri neler ne tür oyunlar oynuyorlar bunlar önemli. F710'a göre bahsi geçen bütün gamepadler daha üstün.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Çaprazlar konusunda da dairesel hareket yapmak istediğim de x05pro ile rahS
Sağolun hocam x05pro benim de kafama yattı gibi. Sitesinden sipariş vericem artık hayırlısı.Easysmx x05pro'dan memnun kalırsınız. Benim bu zamana kadar kullandığım gamepad'ler arasında en çok bundan memnun kaldım. Ultimate 2c benim oynama tarzıma gitmiyor, kombo yapmada zorlanıyorum. Ben baş parmağı hiç kaldırmadan oynuyorum ve ne çok hassas olmalı ne de biraz fazla güç uygulamam gerekiyor. Bu yüzden X05PRO benim için biçilmiş kaftan. Fantech denemedim ama bildiğim markalardan gidiyorum ben. Fantech'i bilmiyorum belki kullansam beğenicem ama ön yargılıyım. Beğenen çok ama onlar önceden ne kullanmış deneyimleri neler ne tür oyunlar oynuyorlar bunlar önemli. F710'a göre bahsi geçen bütün gamepadler daha üstün.
Çaprazlar konusunda da dairesel hareket yapmak istediğim de x05pro ile rahat yapıyorum.
Hocam bir de aknes in sitesinden 8bitdo modellerine baktım uygunlar. Nakliye olarak 4PX Global kullanıyorlar. Bu easysmx in sitesinde kullandığı ile aynı mıdır sizce? Eğer %90 bunda da sıkıntı çıkmazsa aklımda 8bitdo ultimate 2 almak var.Easysmx x05pro'dan memnun kalırsınız. Benim bu zamana kadar kullandığım gamepad'ler arasında en çok bundan memnun kaldım. Ultimate 2c benim oynama tarzıma gitmiyor, kombo yapmada zorlanıyorum. Ben baş parmağı hiç kaldırmadan oynuyorum ve ne çok hassas olmalı ne de biraz fazla güç uygulamam gerekiyor. Bu yüzden X05PRO benim için biçilmiş kaftan. Fantech denemedim ama bildiğim markalardan gidiyorum ben. Fantech'i bilmiyorum belki kullansam beğenicem ama ön yargılıyım. Beğenen çok ama onlar önceden ne kullanmış deneyimleri neler ne tür oyunlar oynuyorlar bunlar önemli. F710'a göre bahsi geçen bütün gamepadler daha üstün.
Çaprazlar konusunda da dairesel hareket yapmak istediğim de x05pro ile rahat yapıyorum.
Paypal altyapısını kullanıyorlar bu yüzden alım yapamıyoruz maalesef. Alternatif ödeme yöntemi istedim olumsuz geri dönüş aldım.Sağolun hocam x05pro benim de kafama yattı gibi. Sitesinden sipariş vericem artık hayırlısı.
Hocam bir de aknes in sitesinden 8bitdo modellerine baktım uygunlar. Nakliye olarak 4PX Global kullanıyorlar. Bu easysmx in sitesinde kullandığı ile aynı mıdır sizce? Eğer %90 bunda da sıkıntı çıkmazsa aklımda 8bitdo ultimate 2 almak var.
sağlık olsun hocam biz de x05 pro ile akarızPaypal altyapısını kullanıyorlar bu yüzden alım yapamıyoruz maalesef. Alternatif ödeme yöntemi istedim olumsuz geri dönüş aldım.
Hocam siz easySMX den alırken ödeme yöntemi olarak ne kullandınız acaba?Paypal altyapısını kullanıyorlar bu yüzden alım yapamıyoruz maalesef. Alternatif ödeme yöntemi istedim olumsuz geri dönüş aldım.
Normal banka kartımı kullandım. Kredi kartı ödeme bölümü var oradan.Hocam siz easySMX den alırken ödeme yöntemi olarak ne kullandınız acaba?
anladım hocam çok sağolunNormal banka kartımı kullandım. Kredi kartı ödeme bölümü var oradan.
8bitdo ultimate 2'yi benim bildiğim iki yerden alabilirsiniz.
Whatgeek güvenilir sorunsuz bir şekilde alırsınız ama sadece özel versiyonu var ve fiyat bir miktar yüksek. Daha önce Gamesir Nova 2 Lite ve Gamesir G7 pro satın aldım sorunsuz.
Gadgethyper burda paypal ödeme altyapısı kullanıyorlar fakat satıcı ile görüşünce farklı URL veriyor oradan alım yapıp sipariş no paylaşıp alıyorsunuz. Yeni sipariş verdim. Ürün elime ulaşmadan şuan tavsiye edemem.
İlk en iyi cevabın h.o.Yazdığınız gamepadler arasında yalnızca 8BitDo Ultimate 2C modelini kullandım. Diğerlerini denemediğim için net bir yorum yapmam doğru olmaz.
Dövüş oyunları için en uygun gamepad, aslında kullanım alışkanlıklarınıza bağlı olarak değişir. Burada en önemli unsur D-pad’dir.
Öncelikle şu farkı belirlemek gerekir:
D-pad üzerinde parmağınızı kaydırarak mı kullanıyorsunuz,
Yoksa yönlere tek tek basarak mı oynuyorsunuz?
Eğer kaydırarak kullanıyorsanız, dairesel D-pad size daha uygun olur. Burada da iki seçenek ortaya çıkar:
D-pad’in hassas olması mı önemli,
Yoksa basma hissiyatı mı?
Eğer tek tek basmayı tercih ediyorsanız, tıpkı 8BitDo Ultimate 2C’de olduğu gibi çapraz (cross) D-pad’li bir model tercih etmelisiniz. Bu tiplerde hata oranı daha düşüktür, ancak yeni başlayanlar için biraz zorlayıcı olabilir.
Komboları daha rahat yapmak istiyorsanız, hassas dairesel D-pad’ler avantaj sağlar; ancak bu tiplerde çapraz algılama gibi hatalar daha sık yaşanabilir.
Gelelim Sega Saturn tarzı tasarımlara: Bu tür D-pad’ler genellikle dövüş oyunları için önerilir, fakat ben şahsen bu tarzda çok rahat edemiyorum.
---
Özetle, bütçenize göre önerilerim şöyle:
Dairesel D-pad:
EasySMX X05 Pro
GameSir Nova 2 Lite
Sega tarzı D-pad:
Gulikit Elves 2 / Elves 2 Pro
8BitDo M30
FightPad uygun fiyatlı:
Betop C3
Çapraz (Cross) D-pad:
8BitDo kontrolcüleri
Her modelin kendine göre artı ve eksileri var.
Ben şahsen dairesel D-pad’li modellerde daha rahat ediyorum.
Kullandıklarım arasında EasySMX X05 Pro’yu tavsiye ederim; ancak bu modelin tetikleri biraz fazla hassas.
Neredeyse “üflesen algılar” diyebilirim. Küçük bir ölü bölge olsaydı çok daha iyi olurdu.
Parmağınızı tetik üzerinde tuttuğunuzda bazen istemeden basma yaşanabiliyor.