Neler Yeni

Sultan papağanı gözü açılmıyor

Óðinn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
.
Kafesini 2 haftada 1 falan temizliyoruz Yemleri de haftada 2 kere falan yeniden koyuyoruz biraz büyük bi yemlik ve papağan yemiyle besliyoruz
Çok büyük ihtimalle sorun göz nezlesi gibi duruyor. Berbat bir bakım alışkanlığınız var, acilen düzeltmeniz gerekiyor. 2 haftada 1 kafes temizlemek nedir ya? Üstelik 2 tane kuş besliyorsunuz, 2 kat daha batacak etraf. Ben tek kuş beslememe rağmen 4 günde temizliyorum, siz karşılaştırın. Tünekleri, kafes tellerini mutlaka temizleyin. Hayvan tüneğe veya kafes tellerine kafasını sürte sürte mikrop kapıyor, veya kafesin kirliliğinden dolayı kapıyor. Ciddi bir hastalıktır, veterinere danışmanız gerekiyor. İlaç önerisini uzmanlara danışmadan yapamam. Kısacası, hafife alınacak bir durum gibi gözükmüyor.

tuna32

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
tuna çelik
Çok büyük ihtimalle sorun göz nezlesi gibi duruyor. Berbat bir bakım alışkanlığınız var, acilen düzeltmeniz gerekiyor. 2 haftada 1 kafes temizlemek nedir ya? Üstelik 2 tane kuş besliyorsunuz, 2 kat daha batacak etraf. Ben tek kuş beslememe rağmen 4 günde temizliyorum, siz karşılaştırın. Tünekleri, kafes tellerini mutlaka temizleyin. Hayvan tüneğe veya kafes tellerine kafasını sürte sürte mikrop kapıyor, veya kafesin kirliliğinden dolayı kapıyor. Ciddi bir hastalıktır, veterinere danışmanız gerekiyor. İlaç önerisini uzmanlara danışmadan yapamam. Kısacası, hafife alınacak bir durum gibi gözükmüyor.
Tamam teşekkür ederim yarından itibaren temizlemeye başlayacağım haklısınız kafes büyük olunca istemeden erteliyorum veterinere de yarın götürmeye çalışacağım

Mercedesbenz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
688
İsim
Arda Öztürk
Katılıyorum kesinlikle o hayvanın dışkısı o alttaki bastıkları tele ayağı değdiği zaman bile mikrop kapabiliyor.Bende 1 tane besliyorum 2 günde bir genel temizlik yapıyorum Max 3 gün oluyor bazen,söküyorum kafesi duşakabine götürüp eski bulaşık süngeri ve sabunla "sıcak su" ile temizliyorum sonra kuruluyorum,yemlerini üfleyip kabukları atıyorum,yemlikleri aynı şekilde sıcak su ve sünger ile temizliyorum.Sonrasında kuru havluyla bir güzel kuruluyorum özellikle yemliklerde hiç su kalmaması gerekiyor.Küçükken yemlikte 1-2 damla kaldığı zaman yem filizleniyordu tohum olmaya çalışıyordu yani o yüzden güzel kurutmak gerek,bu arada pek gerekli olmayabilir ama ben saç kurutma makinesi ile alamadığım veya görmediğim yer varsa diye onunlada kurutuyorum,tünekleride aynı şekil yıkayıp temiz tutmak gerekli.
Kafesini 2 haftada 1 falan temizliyoruz Yemleri de haftada 2 kere falan yeniden koyuyoruz biraz büyük bi yemlik ve papağan yemiyle besliyoruz
Cidden 2 haftada 1 demek, ayda demekki sen sadece 2 kez temizliyorsun bu büyük bir sorumsuzluk en az 1 haftada 2 kez temizlemen gerekli.Umarım suyunu günde bir değiştiriyorsundur :unsure:

Cirilla

80+ Gold
En İyi Cevap
3

tuna32

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
tuna çelik
Dün kafesini yıkadık kendisini yıkadık ve akşama doğru biraz açılmıştı gözü bu sabah veterinere götürmek için kalkınca gözü tamamen açılmıştı bundan sonra kafes temizliğine daha çok dikkat edeceğiz teşekkürler herkese

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,054,246
Üyeler
167,451
Son üye
Martis
Top Bottom