T6 Ultrayı satın aldım.

Ryzen işlemciler tek çekirdekte çıkabiliyor turboya. All core çıkmak istiyırsan OC yapacaksın. Ki bu da genelde Turbodan düşük oluyor. Yani yapılan OC her zaman işe yaramayabilir, tek çekirdek kullanan uygulamalarda performansınız düşebilir.

Hayırlı olsun.
Teşekkürler hocam.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ryzen işlemciler tek çekirdekte çıkabiliyor turboya. All core çıkmak istiyırsan OC yapacaksın. Ki bu da genelde Turbodan düşük oluyor. Yani yapılan OC her zaman işe yaramayabilir, tek çekirdek kullanan uygulamalarda performansınız düşebilir.
Ben o işleri çok anlamam hocam. Oyunlarda fps artıyor ama stok soğutucu ile 4000mhz denedim. 3-5 fps fark oynadı arttı far cry 5 te. Daha detaylı açarsanız sevinirim.

Far Cry5'in çok garip bir core/thread kullanımı var. Nedense 4/4 işlemcilerde 4/8'e göre daha iyi çalışıyor. Başka bir oyundan bahsedersen daha iyi çıkarım yaparız. Ama istersen FC5'ten devam edelim. Detaylı açıklayacak bir şey yok, eğer sisteminde 4 çekirdek senin yaptığın OC'den yüksek frekanslara çıkıyorsa stok halde, o zaman performansın düşer. Mesela 6C bir işlemcide SMT kapatırsan Single core performansın artar, bu da FC5'in kullanabileceği Turbo'dan daha iyi 6 çekirdek verir.

Hayırlı olsun kaliteli soğutucu. Bu sıcak havalarda arada çıkarır fanları kendine de tutarsın hem. Mis gibi valla.

usta dikkat edin ben takarken işlemcinin pinlerini yamulttum baya sıkıntı çektim takamayacak gibi olursanız bi bilgisayarcıya götürün 10 20 TL'ye taktırın
Ben takmıyacağım bir işlemci 1 milyar ya riske bile deymez. Çok çok pc ciye taktırırım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hayırlı olsun kaliteli soğutucu. Bu sıcak havalarda arada çıkarır fanları kendine de tutarsın hem. Mis gibi valla.
Çok sağolun hocam stok boşta bile 60 70 derecelerde geziyorum çok lazım yani bana.

Evet arkadaşlar. T6 Ultra'yı sonunda satın alabildim. Öneren arkadaşlara ve testini yapan arkadaşlara çok teşekkür ederim. Benim sonuçları da tekrar bir konuda açıp belirtirim. @RevDeisDou @Emir Aydın gelin bi OC konuşalım hocam 4.2 ghz yapmış olursam abartmış olur muyum ? ( İnşallah sorunsuz gelir ve takabiliriz. ) :D
Alıntıyı görüntüle
O.C hakkında bir miktar bilgim var ama tecrübem yok. RevDeisDou çok daha güzel yardımcı olacaktır 🙂

Evet arkadaşlar. T6 Ultra'yı sonunda satın alabildim. Öneren arkadaşlara ve testini yapan arkadaşlara çok teşekkür ederim. Benim sonuçları da tekrar bir konuda açıp belirtirim. @RevDeisDou @Emir Aydın gelin bi OC konuşalım hocam 4.2 ghz yapmış olursam abartmış olur muyum ? ( İnşallah sorunsuz gelir ve takabiliriz. ) :D
Alıntıyı görüntüle
Hayırlı olsun . Bende almayı düşünüyorum , fakat benim işlemci r3 1200 (küçük enişte) pek yorulmuyor . İlerde zevkine takabilirim hoş duruyor :D

Hayırlı olsun . Bende almayı düşünüyorum , fakat benim işlemci r3 1200 (küçük enişte) pek yorulmuyor . İlerde zevkine takabilirim hoş duruyor :D
Teşekkürler hocam benim işlemci baya ısınıyor şart oldu yani oyunlarda 80 derece görüyorum gerçekten sıkıntı. İnşallah tam performans alabilirim sıkıntısız taktırabilirim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,194,483
Üyeler
189,621
Son üye
nörüyonla123
Geri