Kuran-ı kerim arapça yazıldığı için arapça kutsal bir dil olmuyor
Hristiyanlık Yahudilik Müslümanlık bunların hepsi .. aynıdır ve aynı dallardan gelir .
Esasen nasıl bizde mezhepler varsa Hanefilik Sünnilik Halacılık Haricilik şuculuk buculuk Şii Sünni .. Hristiyanlığı da bunlardan uzak tutmamak gerekir .
Selamun Aleyküm dersin .. Bu Yahudilikten gelmedir .. Kaka dersin bu yahudilikten gelmedir ..
Tüm bunlar sonunda .. Antik Mısır'a Amon'a dayanır .. Amin de buradan türer aslında .
Sümeri Asurlusu şusu busu Hamurabi kanunları falan filan derken ..
Aslında en komik olan şey .. Yahudilerin .. Nabukeznazar ' dan çektikleri .. Yahudi halkının .. Kenan halkı vesaire vesaire onlar Mısır ' da tabi .
Babil'den sonra .. Artık tüm coğrafyanın ortadoğunun bir geleneği bir din devleti şusu busu haline alan .. Yahudilerden etkilenen Araplar ..
Bizans ile İran ile yapılan kavgalar Türklerle yapılan kavgalar .. sonunda .. İşte tek tanrı muhabbetinden en son evriliş .
Aslında İsa ile Muhammed arasında ki .. fark .. İsa'nın Roma'dan dolayı .. yayılması ve .. sonuç olarak .. Coğrafyası gereği domuzun helal kılınması ..
Hz Muhammed dönemindeyse Arap toprakları .. Domuz'un haram kılınması çünkü .. Domuza gerek yok .
Yahudiler zaten bu işin başı İsa Aleyhisselam da Yahudi idi .. Hz Muhammed ' de Yahudilerle birlikteydi .
Aslında ortada ... orta doğu da hristiyanlık islamiyet yahudilik musevilik yani yok..
Aslında olan mezhep kavgası gibi bir şey .. Ona indirgemek lazım ..
Madem ikisi bir birine düşman .. Neden o zaman Osmanlı .. Hindistan'da ki .. Hint müslüman alaylarını İngilizlerin emrine vermiştir Halifelik ile ..
Ya da Osmanlı her seferinde neden Bizans ile müttefik ingiltere ile müttefik hem gavur gördüğü ile müttefik olmuştur .
Demem o ki .. Arapça Arap Kuran falan bunlar önemsiz .. Sizi siz yapan şey .. Türk kültürü ve türk olmanız .
Türk kültüründen kasıt .. Arındırılmış .. olanı .. Arapçı ümmetçi Farsçı kültür değil hani Türk islam kıvırması .
Not :
Benim tarihten çıkardığım genel çıkarım .. Eğer bir millet .. Asimile bir milletse .. Başka kültürlerin başka milletlerin özentisiyse .. kendini varlığını .. ispat edememişse .. o millete kimse saygı da duymaz .. kimsenin de pek umurunda olmaz .
Neden Atatürk döneminde .. Dünyada saygınlığa ulaşan Türkiye .. Peşi sıra sonrası yeniden dünyada hiç iplenmeyen konuma düşmüştür .
Çok basit .. bu yüzden .
Yabancılarla konuşuyorum hepsi bizi arap sanıyor deve biniyoruz sanıyor ..
Buraya gelen bile turist olarak bizi arap devleti falan sanıyor .
Karar ver artık Arap mısın ? Türk müsün ? Fars mısın ?
Siz burada dalgalar geçiyorsunuz arkadaşlar ama ..
Benim ismim Arapça soy ismim Farsça .. Farsça yöre isminden geliyor .
Ama yedi göbek Türk'üz bu nasıl iş anlamadım .
Gidin bir tane samimi arkadaş bulun internetten İngiliz Fransız falan Avustralyalı .
Adam sizi isminizden zaten Arap sanıyor .. Aynı isimler aynı sıfatlar .
Sonra da diyorsun ben müslümanım .
Senin Türk olduğunu belli eden zaten bir işaret yok ki . Adam da haklı .
Çocuklarına bile arapça farsça isimler koyuyorsun .
Dilin bile yarısı arapça yarısı türkçe ..
SONRA DA PLAZA DİLİ diyen ingilizce türkçe hani türkingilizce diyorlar ya onlara laf atıyoruz .
Yarı arapça yarı farsça azıcık Türkçe daha mı iyi yani .
Yarı ingilizce Yarı türkçe konuşanlara laf atıyoruz .. Yarı arapça yarı Farsça konuşan Tüm Türkiye'yi normal görüyoruz .
Bu arada illa bir din diyeceksek .. İbrahim dini diyebiliriz . Ben İbrahim dininin İslamiyet mezhebindenim gibi .
O da Ben İbrahim dininin Hristiyanlık mezhebindenim der , Öbürü ben İbrahim dininin Yahudilik mezhebindenim der .
Hayatınızı bir sıfırlayın .. Türk'üm deyin .. Artık hangi millettenseniz .. Siz hiç İngiltere 'de bir İngiliz'in doğma büyüme bir ingiliz olarak ben Fransız'ım dediğini duydunuz mu ?
Ya da İngiltere'de Fransızların yaşayıp Almanların yönettiğini .. Ama İslam ülkelerinin hepsine bakın ..
İslam ülkelerinin hepsini arapçılarla farsçılar yönetir .. Ümmetçiler yönetir .