Neler Yeni

Tanrı Sizce Var mıdır ?

bqrr0595

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,010
İsim
Buğra
İnsanın içindeki sistem kusursuzdur. İnsanın düşüncesi kusurlu da olabilir kusursuzda çünkü insanın kendi iradesi ve düşüncesi vardır.
yav neresi kusursuz yav delirtme beni arkadas en ufak mikroskopik canlı bile bütün " mükkemmel " dediğin sistemin içinden geçiyor sen ne konuşuyon daha mükkemel her acıdan kusursuz demektir insan vücüdu kusurlarla doludur en basiti uzun kısa olma saç seyrek yada gür olma görme yetisi her insanda farklı derecede doğar kör doğan bebek bile var nerdeysekör miyop doğan bebekler var kalp rahatsızlığı organ yetersizliği olanlar var sen neyin kafasını yaşıyorsun anlamıyorm

Mehmet Anıl

80+ Silver
mükemel olan nedir anlatsana biraz bana ya karbon bazlı yaşam formlarıyız biyolojik yapımızda gayet zayıf mükkemel her açıdan kusursuz olan demektir ama insan vucududa hayvan vucududa mükemmel değildir hasta olur deforme olur yaşlanır bozulur mükemmel değildir yani mükemmel olan kusursuz olandır kusurlar mükemmel yapmaz aciz yapar
iste sıkınti bu hastaligi sorun gormeniz o zaman gezegenlerin patlamaskda sorun gunesin donmeside bu bakis acisi ile alakalidir
Mesaj otomatik birleştirildi:

yav neresi kusursuz yav delirtme beni arkadas en ufak mikroskopik canlı bile bütün " mükkemmel " dediğin sistemin içinden geçiyor sen ne konuşuyon daha mükkemel her acıdan kusursuz demektir insan vücüdu kusurlarla doludur en basiti uzun kısa olma saç seyrek yada gür olma görme yetisi her insanda farklı derecede doğar kör doğan bebek bile var nerdeysekör miyop doğan bebekler var kalp rahatsızlığı organ yetersizliği olanlar var sen neyin kafasını yaşıyorsun anlamıyorm
Allahim sabir ver

Uygâr

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,556
İsim
Uygar Güllüpınar
Instagram
lilnyks0
Bende seni anlamıyorum sana yazdığım şeye bakar mısın?

bqrr0595

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,010
İsim
Buğra
iste sıkınti bu hastaligi sorun gormeniz o zaman gezegenlerin patlamaskda sorun gunesin donmeside bu bakis acisi ile alakalidir
Mesaj otomatik birleştirildi:

Allahom sabir ver
mükemmel değilsin o zaman sen nasıl tanırıyı mükemmel tanımlıyorsun doğmaz doğurmaz ölmez öldürülemez hastalanmaz yorulmaz uyumaz sonsuzdur bakidir yaşlanmaz yok bunların hic birisi sende insana mükemmel demek tanrıya hakarettir bi kere

İnternet kafeci

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
249
İsim
Xd x
Beyler herkes kendi anlamak istediği gibi anlıyor bence forumu daha fazla meşgul etmeyelim teknik sorunu olan arkadaşlar var hepinize iyi akşamlar

Mehmet Anıl

80+ Silver
mükemmel değilsin o zaman sen nasıl tanırıyı mükemmel tanımlıyorsun doğmaz doğurmaz ölmez öldürülemez hastalanmaz yorulmaz uyumaz sonsuzdur bakidir yaşlanmaz yok bunların hic birisi sende insana mükemmel demek tanrıya hakarettir bi kere
hayir neden olsun kusursuz ile mükemmel farkli seyler insan kusurludur ama mükemmeldir tanri kusursuz ve mükemmel

bqrr0595

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,010
İsim
Buğra
Buna verecek tam olarak bir cevabım yok çok biyolojik yaklaştın ben daha işin o kısmına geçemedim çünkü 14 yaşındayım çok fazla zamanım olmuyor. Bana uygun bir zamanında anlatır mısın hatta?
bunada birçok örnek verdim sana ben kendim sağlık personeliyim biyolojik olarak insanların ne kadar sıkıntılı canlılar oldugunu görsen psikolojin kaldırmaz bunu mükemmel olan bir sistemde beyninin içinde nöronları olması gerektiği gibi bağlantı kuramadığı için vucut fonksiyonlarını kullanamayan konttrol edemeyen masum bebekler var kemikleri cam kadar narin kırılgan insanlar var biyolojik olarak ilerliyorum alyuvar denen vucuda alınan oksijeni dokulara kaslara taşıyan mikroskopik hücreler var kanının içinde hücreleri normal bir insanın yarısı kadar bir şekil aldıgı için (orak hücreli anemi ) rahatszlığı olan insanlar efor sarfedemiyor vücudu yeterli oksijeni taşıyamadığı için yada kalbi delik kücük olan insanlar insan o kadar kusurlu bi sistemdir ki öğrenirsen anlarsın sonuç insan mükemmel değildir insan sistemi mükemmel değildir insanların birbiri ile olan psikososyal ilişkileri hiç mükemmel değildir insana tırnak içinde" günahkar" olamayı emreden beyinde id denilen bi bölüm vardır bilinç kendi içinde bölümilere ayrılır sen bile bilmezsin ama en içten içe insan ilk evrildiği günden beri yırtıcı bir hayvandır aslında id bu kişiliğini hep taşır diğer insanları dahi yaralar incitir kendi çıkarları için akşam evinde et yemek için bu davranış günümüze cebine 3 kurus para daha fazla koymak icin diğer insanların emeklerini ve hakkını yiyen insanla aynı kişidir egosunu tatmin etmek icin diğer insanın güzel duygularını sömüren insan da aynı kişidir insan hiçbir zaman bilinçsel olarakda biyolojik olarak ta hic bir zaman mükemmel olmamıştır ama olmaya çalışıp çalışmamak bizim elimizdedir Zira Tanrı insanları yarattı ise bunlarla yaratmıştır ki bu insanı kusurlu olarak yarattığının kanıtıdır kusursuz olanlar meleklerdir ama onların bu dünyada bir değeri yoktur önemli olan kendi iradeleri ile yaratılanların doğru yolu bulmasıdır TÜM yaratılış hikayelerinde kıssalarında ayetlerinde anlatılan budur İnsan kusurlarına rağmen meleklerden üstündür zira müslümansan bunları bilmen gerekir insana mükemmel diyerek hiç bir şey okumadığın duyduklarınla idare ettiğin bariz ortadadır kardeşim sen biraz oku

Uygâr

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,556
İsim
Uygar Güllüpınar
Instagram
lilnyks0
bunada birçok örnek verdim sana ben kendim sağlık personeliyim biyolojik olarak insanların ne kadar sıkıntılı canlılar oldugunu görsen psikolojin kaldırmaz bunu mükemmel olan bir sistemde beyninin içinde nöronları olması gerektiği gibi bağlantı kuramadığı için vucut fonksiyonlarını kullanamayan konttrol edemeyen masum bebekler var kemikleri cam kadar narin kırılgan insanlar var biyolojik olarak ilerliyorum alyuvar denen vucuda alınan oksijeni dokulara kaslara taşıyan mikroskopik hücreler var kanının içinde hücreleri normal bir insanın yarısı kadar bir şekil aldıgı için (orak hücreli anemi ) rahatszlığı olan insanlar efor sarfedemiyor vücudu yeterli oksijeni taşıyamadığı için yada kalbi delik kücük olan insanlar insan o kadar kusurlu bi sistemdir ki öğrenirsen anlarsın sonuç insan mükemmel değildir insan sistemi mükemmel değildir insanların birbiri ile olan psikososyal ilişkileri hiç mükemmel değildir insana tırnak içinde" günahkar" olamayı emreden beyinde id denilen bi bölüm vardır bilinç kendi içinde bölümilere ayrılır sen bile bilmezsin ama en içten içe insan ilk evrildiği günden beri yırtıcı bir hayvandır aslında id bu kişiliğini hep taşır diğer insanları dahi yaralar incitir kendi çıkarları için akşam evinde et yemek için bu davranış günümüze cebine 3 kurus para daha fazla koymak icin diğer insanların emeklerini ve hakkını yiyen insanla aynı kişidir egosunu tatmin etmek icin diğer insanın güzel duygularını sömüren insan da aynı kişidir insan hiçbir zaman bilinçsel olarakda biyolojik olarak ta hic bir zaman mükemmel olmamıştır ama olmaya çalışıp çalışmamak bizim elimizdedir Zira Tanrı insanları yarattı ise bunlarla yaratmıştır ki bu insanı kusurlu olarak yarattığının kanıtıdır kusursuz olanlar meleklerdir ama onların bir değeri yoktur önemli olan kendi iradeleri ile yaratılanların doğru yolu bulmasıdır TÜM yaratılış hikayelerinde kıssalarında ayetlerinde anlatılan budur İnsan kusurlarına rağmen meleklerden üstündür zira müslümansan bunları bilmen gerekir insana mükemmel diyerek hiç bir şey okumadığın duyduklarınla idare ettiğin bariz ortadadır kardeşim sen biraz oku
Şöyle ki biyolojik kısmını hiç okumadım ama diğer her şeyi okuduğuma eminim. Hepsine yavaş yavaş gelicem sadece şuan bildiklerimi aktarmaya çalıştım hafif hafif doğru yanlış bilgiler verdim bu kusursuz oldukları yanlışmış sen ufkumu açtın çok teşekkür ederim sana en kısa zamanda okuyup anlamaya çalışacağım.

bqrr0595

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,010
İsim
Buğra
Şöyle ki biyolojik kısmını hiç okumadım ama diğer her şeyi okuduğuma eminim. Hepsine yavaş yavaş gelicem sadece şuan bildiklerimi aktarmaya çalıştım hafif hafif doğru yanlış bilgiler verdim bu kusursuz oldukları yanlışmış sen ufkumu açtın çok teşekkür ederim sana en kısa zamanda okuyup anlamaya çalışacağım.
rica ederim konunun sonuna yetşişebildim senin yanlışın gözüme çarptı diğer konulardada diğer arkadaşların fikirlerini kendi fikirlerimle çürütmeye çalışablirdim yanlış anlaşılmasın tartışmanın temeli budur kendi fikirlerinle diğer kişilerin fikirlerini çürütüp en dogru bilgiyi öne çıkarmak başka konulardada kendimce edindiğim tecrübeleri seninle doğru sebepleri belirterek sana aktarmak isterim iyi geceler dilerim

Impe

80+ Silver
bende öyleyim hocam
bazen şöyle bir soru geliyor maden hiç bir şey yok dan var edilemez var olanda yok edilemez madem ALLAH doğmamış ve doğurulmamış
ya diyorum ki allah nasıl oldu?
bunun cevabını bulamıyorum
bi ara oturduk ailecek bunu tartışıyoruz anlamak için çabalaya çabalaya beynim yandı :D
Onun cevabını bilemeyiz bizim aklimızin ereceği yer belli ama emin ol ki bu ayet doğrudur ve değiştirilemez

BMW_M4

80+ Bronze
Ateist değilim net sevmiyorum,
İlkokulda arkadaşım vardı arkadaş demeyelim it oğlu it Müslüman olduğum için bana sövüyordu meğersem hocam da ateistmiş sonradan öğrendim. Hiçbir şey yapmıyordu ********.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,056,074
Üyeler
167,780
Son üye
Bahator
Top Bottom